Att diskussionerna på Kostdoktorns blogg spårar ur titt som tätt och innehåller en väldig massa konspiratoriskt kring i princip vad som helst är ingen direkt hemlighet. Det har dessutom blivit tydligare och tydligare genom åren då Kostdoktorn låter kommentarerna löpa amok på hans sida utan att han någonsin säger emot något som ens kan tolkas som positivt för LCHF.
Personligen har jag inte kommenterat på Kostdoktorns blogg på över ett halvår då det är i princip meningslöst att ens försöka hålla en diskussion eftersom ett gäng tomtar står för typ hälften av kommentarerna. Men jag besöker fortfarande sidan då och då. Idag såg jag att Kostdoktorn lagt upp ett inlägg kring diskussionen om vete från Efter Tio som jag kommenterade igår och även kostdoktorn kommenterade den löjliga demonstrationen.
Sin vana trogen så skrev dock Kostdoktorn på ett sätt som får rationella personer att förstå att han anser att hela uppvisningen var ett skämt. Men samtidigt är hans inlägg ändå neutralt nog för att få det till att verka som att han är ”nyfiket” på demonstrationen. Att han skriver på det här viset tror jag beror på att han helt enkelt vet att många av hans läsare är av typen som lätt går på den här typen av bluffar och då ska man ju inte stöta sig med dessa.
Och snacka om att trollen kommer fram bland kommentarerna 🙂 Om ni vill ha er ett gott skratt rekommenderar jag att ni går in och läser. Om ni är som jag och ibland känner att ni är rädda för mänsklighetens framtid så kanske ni istället bör hålla er borta då ni annars kan bli deprimerade.
Min personliga favoritkommentar ser nu här under:

Med kommentaren om att det måste till forskning för att bevisa det som Ulf gjorde är ju nästan som att säga att det måste forskning till för att bevisa att ett skott i huvudet ”kan” vara dödligt.

Om ni går in där så har kostdoktorn en ny funktion där man kan ge tummen upp till de kommentarer man tycker är bra så se då till att ni ger detta till de få vettiga kommentarer som där finns. Kommentaren som jag klistrade in här ovanför ligger just nu, tro det eller ej, högst upp på ”rankingen”, fantastiskt 🙂


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

66 svar på “De lättlurade och godtrogna kommentatörerna på kostdoktorn”
 1. Helt sjukt! Att det finns så många som anser att pajasuppvisningen på TV4 var seriös är bortom all rim och reson.
  Finns dessa människor på riktigt? Sen håller jag med dig om Andreas. Om han nu tycker att det var en pajasshow, varför inte tala klarspråk..

 2. Betänk – dessa människor har kanske jobb som innefattar att ta beslut över andra människor, de har förmodligen också rösträtt. De är sorgligt nog fler än man kan tro. 🙁

 3. Egentligen är det mycket ”ditt fel” att jag slutat läsa Kostdoktorn. Dina kommentarer (plus några andra vettiga) gjorde det så uppenbart att Kostdoktorn har taktiken att slänga ur sig löpsedelsinlägg och sen svarar han högst sällan på kommentarer. Plus att de gånger han svarat tex på dina kommentarer så svarar han ju inte på det du kritiserar honom för i alla fall.
  Det jag också reagerar mot är att han bara kommenterar på studier som omnämns i kvällspressen och han går aldrig på djupet och kommer med en egen analys. Jag tyckte han var väldigt vettig i början men nu är det för mycket Hänt i veckan för min smak.

 4. Själv är jag nästan allergisk mot allt vad dieter heter men jag gillade att läsa era diskussioner. Så nu vet jag varför jag slutat läsa kostdoktorn, det var alltså för att det inte längre fanns någon intressant diskussion.

 5. Vad bra Johan att du nu vet varför du slutade läsa på kostdoktorn det måste varit svårt att leva i ovisshet .
  Grattis Jacob du hjälpte en människa till insikt, upplysning .
  Härligt!
  Och du var anledningen till att Subcalva slutade läsa på kostdoktorn Dubbelt Grattis.
  Kostdoktorn han har ju bara hjälp en del att bli friska från ganska förödande sjukdomar men vad är det mot vad du gör här på din blogg.
  Liljeros tycker att bara vissa människor ska ha rösträtt det är väl något du Jacob stödjer eftersom du inte tar bort det inlägg eller komenterar det .
  Detta inlägg av dig Jacob visar att denna blogg är som vilken …. blogg som helst, även här är det skitsnack på oseriös nivå.
  Mvh Marita

 6. marita 1 år med LCHF: Vad bra Johan att du nu vet varför du slutade läsa på kostdoktorn det måste varit svårt att leva i ovisshet .
  Grattis Jacob du hjälpte en människa till insikt, upplysning .
  Härligt!
  Och du var anledningen till att Subcalva slutade läsa på kostdoktorn Dubbelt Grattis.

  Tack antar jag, det är iofs deras egna beslut och inget jag uppmanat till. Men jag gillar att ta emot beröm så jag tackar ändå 🙂

  marita 1 år med LCHF: Kostdoktorn han har ju bara hjälp en del att bli friska från ganska förödande sjukdomar men vad är det mot vad du gör här på din blogg.

  Det hade han kunnat göra utan att låta de idiotiska kommentatörerna härja fritt och utan att förespråka en förklaringsmodell som är påhittad för att sälja böcker.
  Jag har faktiskt fått en hel del mejl och kommentarer från folk som jag hjälpt med. Nu är inte min målgrupp de gravt metabolt sjuka så ”blivit frisk” händer inte ofta. Det är mer att de mår mycket bättre, presterar bättre, fått bättre resultat eller bara tycker träning är mycket roligare nu.
  Här har du ett exempel från en kommentar jag fick här för bara en månad sen:

  Shrinkin David: Min bror sa om boken ”Den förändrade mitt liv”.
  Tror inte många författare kan hävda detsamma. 😀

  marita 1 år med LCHF: Liljeros tycker att bara vissa människor ska ha rösträtt det är väl något du Jacob stödjer eftersom du inte tar bort det inlägg eller komenterar det

  Jag känner Liljeros. Om han skriver en kommentar av den typen så finns det tanke bakom. Och han är inte direkt ensam om att anse att allmän rösträtt har sina brister. Här är ett ganska nytt exempel, http://www.expressen.se/kronikorer/marie-soderqvist/alla-borde-inte-ha-rostratt/
  Problemet här är att det för närvarande inte finns något alternativ som är bättre. Så jag tror på allmän rösträtt men jag medveten om att där finns stora klara brister.
  När det gäller första delen av Liljeros kommentar så håller jag med till 100 %. Jag tycker det är skrämmande att det finns folk som går på uppenbara blåsningar hur lätt som helst som samtidigt sitter och tar beslut som drabbar andra människor. Här är ett lysande exempel på hur fel det kan bli, säkert massor med människor som dött pga det, http://www.nytimes.com/2009/11/04/world/middleeast/04sensors.html?_r=2
  Att jag inte kommenterade det här från början är för att jag tyckte allt detta var uppenbart. Men tydligen var det inte det för alla…

 7. Sjalv blev jag av med bade 7 kg och karlkramp efter 3 manader md LCHF. Att vissa maste ha gatt igenom en pars med 5 ars karlkram sjalva for att forsta lattnaden ar trakigt. Hur kunde jag tillfriskna utan raden fran Eenfeldt och Annika Dalquist? Mina doktorer upplyste mig for 5 ar sedan att stenter och bypass var enda vagen ut, den har sjukdomen gar ej tillbaks.
  Dom sma inkmoster som Eenfeld gor ar bokstavligen NOLL jamfort med de pengar som kommer in pa diabetesmedicener och statiner. Kostdoktorn forsoker hjalpa diebetiker att minska sitt insulinberoende och de flesta som forsoker lyckas tydligen! Nar 25% av Sveriges diabetiker gor samma sak blir det enorma inkomstbortfall for lakemedelsforetagen som raknar diabetiker som s.k. livstidskunder. Nar man vet att lakemedelsforetag ofta finansierar resultat som endast gynnar deras forsaljning undrar man var oarligheten slutar. Just nu finansieras alldeles sakert s.k. motbloggar. Alltsa ”privatpersoner” som engagerar sig emot kostdoktorn t.ex , mot betalning.

 8. @Sten
  Jaså, lyckas dom flesta? Det är ju jättebra, vad har du för bevis för det? Har du läst det i kommentarsfältet på kostdoktorn? Tror du att ”dom flesta” skriver där, även dom som misslyckas?
  Gå in på vilken ”dietsida” som helst och du kommer att hitta massvis med folk som lyckats på alla möjliga olika sätt.

 9. Hmm, det är ju ganska många som besöker och kommenterar på kostdoktorn.se och då är det inte konstigt att det kommer fram konstiga kommentarer ibland. Jag uppfattar det nästan som att du tycker de flesta är puckon som kommenterar där?
  Nu har jag inte läst hela personens kommentar som du ger exempel på, så jag vet inte i vilket sammanhang det kommer, men kan man inte tolka det som att denne menar att det är så självklart att vete-testet är en bluff? 😉

 10. Rozbet: Hmm, det är ju ganska många som besöker och kommenterar på kostdoktorn.se och då är det inte konstigt att det kommer fram konstiga kommentarer ibland. Jag uppfattar det nästan som att du tycker de flesta är puckon som kommenterar där?

  Jag har stött på många sympatiska personer där. Men de flesta har lämnat eftersom diskussionerna spårar ur och det finns ju inga försök till att försöka tillrättavisa de som hela tiden sprider dynga. Men de flesta som kommenterar där är troligen inte ”puckon”. Men de som står för de flesta kommentarerna är det.

  Rozbet: Nu har jag inte läst hela personens kommentar som du ger exempel på, så jag vet inte i vilket sammanhang det kommer, men kan man inte tolka det som att denne menar att det är så självklart att vete-testet är en bluff? 😉

  Här är hela kommentaren, det kan inte misstolkas på det sätt du tycker. Observera hur många som gillat kommentaren med, http://www.kostdoktorn.se/vetemjol-och-magi-i-tv4/comment-page-1/#comment-242898

 11. Såg att doc har laggt upp ett inlägg som heter ”Hur man går ner i vikt, del 2 av 17” där skriver han ”På lågkolhydratkost kommer fettet du äter att brännas som bränsle av kroppen, eftersom dina nivåer av det fettlagrande hormonet insulin är låga.”
  Jag som trodde att det var på grund av birst på annat bränsle 😉

 12. Har ni provat lågkolhydratkost? Varför inte ge lchf 6 månader och se hur det går? Lägg inte så stor vikt i hur folk skriver på kostdoktorns forum. Just nu är det intressant forskning på gång kring lchf. Att i detta läga peka finger och sätta etikett på de som provat och gillar effekterna av lchf – kan snabbt vändas till en skratta bäst som skrattar sist historia.

 13. Har använt mig av olika metoder för att gå ned i vikt men den enda som fungerat (för mig)är LCHF.
  -15 kg på 4 mån utan att göra något annat än lägga om kosten, var nyligen på hälsokoll där mina blodvärden var bra mycket bättre än tidigare.
  Mår allmänt mycket bättre, mindre värk, orkar mer och under längre tid samt att det går längre tid mellan måltiderna.
  Skall man lägga någon innebörd i en del av kommentarerna här, så skall detta vara en omöjlighet och jag har hittills inte läst någon förklaring från någon LCHF kritiker varför det funkar.
  Kan det vara så att jag inte ”tänkt för mycket” som gör susen, eller kan det vara något annat hokus-pokus som lurat min kropp att fungera på LCHF.
  Tyvärr känner jag mig som en lögnare när man läser vissa kommentarer för det verkar ju som om det måste bevisas ”in absurdum” varför så pass många trots allt mår bra på denna kost.
  Jag är väl medveten om en del andra mår alldeles utmäkrt på annan typ av kost, men dom idiotförklarar ni minsann inte.
  Jag mår bra på detta och det står jag för och jag vill berätta MIN historia itan att några skall skratta och peka finger bakom min rygg.

 14. Saken är den att när någon påstår något som fakta. I mitt inlägg så är det ganska tydligt att Doc gör ett påstående och inte pratar om en teori. Det är då fullt rimligt att kritisera den falska marknadsföringen.

  Lasse P: Skall man lägga någon innebörd i en del av kommentarerna här, så skall detta vara en omöjlighet och jag har hittills inte läst någon förklaring från någon LCHF kritiker varför det funkar.

  Nej varför skulle det vara det? Men du kanske har hittat ett kostupplägg med bra livsmedel och som är lätt nog för dig att följa. Sen kan det lika gärna vara viktminskningen som gjort resten, eller? Det är ju inte bara LCHFare som har berättat om samma hälso fördelar som uppkommit sammtidigt som de förlorat vikt.

  Lasse P: Tyvärr känner jag mig som en lögnare när man läser vissa kommentarer för det verkar ju som om det måste bevisas ”in absurdum” varför så pass många trots allt mår bra på denna kost.

  Nej du behöver inte känna dig som en lögnare för att du har lyckats tappa vikt med LCHF. Men när du gör påståenden om som T.EX. ”På lågkolhydratkost kommer fettet du äter att brännas som bränsle av kroppen, eftersom dina nivåer av det fettlagrande hormonet insulin är låga.” Det är då man måste presemtera bevis. Det är ju inte ett resultat som en ensam läkare med en keton mätare kan forska fram precis.

  Lasse P: samt att det går längre tid mellan måltiderna.

  Detta är något som förvånar mig. Finns massa som kör ”lean gain” med mycket kolhydrater i kosten. Det är ett upplägg där man kör med periodisk fasta på ca 16timmar om dygnet. Det är inte speciellt ofta som jag upfattar att de klagar på hunger. Själv är jag aldrig speciellt hungrig eller små äter mellan måltider.
  Det finns en annan sak som troligen också får många att störa sig på LCHFare på internet. Det är det eviga gnället om att SLVs kost rekomendationer är de som gjort folk feta. Speciellt deras fettskrämdhet. LCHFarens svar på detta? Jo att göra EXAKT samma sak fast med kolhydrater.
  Sen så skylls det också på att SLVs råd är dåliga för att ingen följer dem. Sammtidigt som man skyller de dåliga viktminskings resultaten på långtidsstudier med att följsamheten är dålig i LCHF grupperna i studien.
  Jag tycker egentligen inte det är något fel med LCHF som kostupplägg. Utan det är bara det att så många ljuger och hittar på förklarings modeller som faller på det faktum att det finns så enormt många människor som äter mängder med kolhydrater om dan utan några problem med vikt eller smärtor och dylikt.

 15. Peter:
  Har ni provat lågkolhydratkost? Varför inte ge lchf 6 månader och se hur det går?

  Jag har aldrig provat det så värst strikt under någon längre tid. Jag ser helt enkelt ingen orsak till det.

  Peter: Just nu är det intressant forskning på gång kring lchf. Att i detta läga peka finger och sätta etikett på de som provat och gillar effekterna av lchf – kan snabbt vändas till en skratta bäst som skrattar sist historia.

  Du får nog läsa mer av det här inlägget än rubriken. Det handlar inte om att peka ut folk som testar LCHF. Det handlar om att skratta åt folk som gått på en otroligt uppenbar bluff på TV 🙂

 16. Lasse P:
  En massa text

  Du har fått ett litet kort svar av Adam och mer får du inte. Det är i princip INGENTING i din kommentar som stämmer med något som jag har skrivit här. Du verkar mest ha läst en rubrik och sen antagit precis allting annat och hamnat totalt snett.
  Jag har aldrig någonsin sagt att du inte kan gå ner i vikt på LCHF. Jag har heller aldrig sagt att du inte skulle må bra av det. Jag har heller aldrig begärt bevis för att du gått ner i vikt eller att du mår bra. Under förutsättningen att du inte gick på den totala blåsningen på ”efter tio” så har jag inte heller skrattat åt dig.

 17. På vilket sätt är kommentatorerna på Kostdoktorn, godtrogna och lättlurade?

 18. Jag har läst dina inlägg på Kostdoktorn och uppfattat dig som en, inom ditt gebit, kunnig och ödmjuk person men tyvärr tonar en annan bild upp här på din egen sajt.
  Kunnigheten finns kvar, men tyvärr har ödmjukheten tonat ner till förmån för en raljerande, och mot andra människor som inte helt delar din uppfattning,nedvärderande ton
  Du menar säkert inte det medvetet men du kanske har blivit ”hemmablind” så jag hoppas du tar detta som positiv kritik och jag hoppas att du fortsätter att kommentera på Kostdoktorn, för skall det bli någon ”debatt” så måste det finnas någon som ”rör om i grytan” oxå.

 19. Jag är jättetacksam mot både Annika Dahlqvist och Kostdoktorn, Andreas Ehnfeldt.
  Jag var så sjuk, så sjuk, innan jag kom underfund med att det faktiskt var diabetes jag hade. Jag hade sprungit hos läkare och tagit alla möjliga prover och inget resultat, jag var bara en sådan där VBGK, eller Värka Bränna Gnälla Kärring… slutligen ”UPPTÄCKTES” att jag hade diabetes…
  Jag testade att lägga om kosten till ADs och AEs råd, jag hittade boken om diabetes recept av Litzfeldt på Kostdoktorn. I 3 år har jag nu ätit strikt LCHF eller kanske mer NCHF.
  Och det är inte klokt vad mycket bättre jag mår, jag har gått ner 12 kg, jag har alla muskler kvar, för jag har inte brännt protein, jag bränner fett jag äter. Jag har blivit mycket gladare, särskilt på morgnarna då jag förut vaknade med självmordstankar. Min mage är alldeles utmärkt, den ulcerösa koliten jag hade dragit på mig (måste ha varit diabetesen) är borta.
  Min pappa hade ett råd som jag vill ge dig som passar i sammanhanget här: ”Sköt dig själv och skit i andra, frukta gud(?) och ge fan i att klandra!

 20. Lasse P:
  Jag har läst dina inlägg på Kostdoktorn och uppfattat dig som en, inom ditt gebit, kunnig och ödmjuk person men tyvärr tonar en annan bild upp här på din egen sajt.
  Kunnigheten finns kvar, men tyvärr har ödmjukheten tonat ner till förmån för en raljerande, och mot andra människor som inte helt delar din uppfattning,nedvärderande ton
  Du menar säkert inte det medvetet men du kanske har blivit ”hemmablind” så jag hoppas du tar detta som positiv kritik och jag hoppas att du fortsätter att kommentera på Kostdoktorn, för skall det bli någon ”debatt” så måste det finnas någon som ”rör om i grytan” oxå.

  Var det där en replik på din förra fråga?
  Du har skrivit tre kommentarer nu och varje gång verkar du kommentera något helt annat än det som skrivits innan.

 21. Förlåt…jag visste inte vilka krav du hade, men du har kanske något regelverk du kan länka till så allt blir helt korrekt och stereotypt ev.kanske du svarar då istället för att bara verka bli irriterad.

 22. Lasse P: ev.kanske du svarar då istället för att bara verka bli irriterad.

  Det är ju du som helt misslyckats med att följa någon röd tråd i diskussionen. Jag svarade på dina två första kommentarer och det trots att din första kommentar inte ens hade något med mitt inlägg att göra.
  Din senaste kommentar var ju bara löjlig. Sök lite på Kostdoktorn så hittar du massor av liknande kommentarer. Vissa tycker jag blir mer och mer ”blind för ’fakta'” eller ”hatisk mot LCHF”, andra säger att jag blivit mer och mer ”öppen för LCHF”, ”positiv” etc. Det de har gemensamt med dig är att de med 99 % säkerhet inte verkligen läst något jag skrivit.

 23. Jag förstår vad du menar och jag tror att vi gått om varandra lite, men jag försäkrar dig att jag läser och jag läser mycket, eftersom jag verkligen försöker förstå helheten om LCHF. Du har tillfört en del frågetecken som Doc inte har lämnat någon förklaring till och jag har läst dina motargument som inte heller lämnar någon helt klar eller säker bild över helheten.
  Jag har helt nyligen hittat till din sajt men av ovana på ditt upplägg här så hittar jag inte riktigt det jag sökt efter.
  Jag har läst runt mellan olika inlägg och jag vart besviken över att den ödmjukhet jag uppfattat i dina inlägg hos Kostdoktorn, byttes som jag skrev tidigare, mot ett visst mått av en raljerande och mot andra människor som inte helt delar din uppfattning,nedvärderande ton.
  Det vart mer eller mindre en slump att det vart just denna tråd som jag skrev om mitt intryck men tyvärr går intrycken igen, framförallt i de inlägg som handlar om LCHF.
  Jag hade inte heller förväntat mig att responsen här, gentemot LCHF, skulle vara en vandring på en rosenbeströdd stig ,men jag trodde faktiskt att man kunde ”halka in” på ett litet stickspår eftersom kommentaren av Peter, före mitt första, inte heller handlade om det du avsåg med ditt inlägg.
  Jag anar att du helst vill omge dig med likatänkande, eftersom det då är lättare att föra en diskussion och därmed även slipper att lägga ned tid och ork på att försöka förstå vad andra menar med det dom skriver, det kan ju vara så att det är seriöst menat, men med skygglappar på så kan det vara svårt att upptäcka detta.
  Jag själv tycker att det är berikande att ta del av andras kunskap och erfarenheter, oavsett om det kanske inte alla gånger stämmer överens med min sinnesbild,eftersom det kan leda till att jag får revidera min uppfattning om saker och ting.
  Konkluderat så sökte jag mig hit för att leta andra förklaringar på det jag anser vara ett outforskat område (LCHF)och där motstridiga uppgifter från, trots allt, belästa, intelligenta och kunniga personer runt om i värden,bara föder mer frågetecken.
  Förlåt att det blev mycket text, men det är sån jag är.

 24. Lasse. Det här är ingen politisk diskussion där alla får säga sin åsikt och den på något sätt ska vara lika mycket värd. När jag skriver texter som du kanske anser är ”nedvärderande” så handlar det om självklara saker men som LCHF-förespråkare ljuger rakt ut om. Och jag skriver inte bara nedvärderande utan jag backar upp det jag skriver.
  Du kan ju fundera lite på det och sen även försöka komma på någon som sagt något som går emot det jag skrivit i något inlägg här som inte säljer en bok. För till och med de forskare som på internet och i böcker påstår saker säljer just böcker. Läser du deras vetenskapliga artiklar så hittar du inte ens tillstymmelsen till dessa påståenden.
  Så visst, jag är nedvärderande. Det är jag när den jag pratar om helt klart visat att han/hon är ute efter att luras alt. inte är intresserad av att lära sig något om ämnet.

  Lasse P: Jag anar att du helst vill omge dig med likatänkande, eftersom det då är lättare att föra en diskussion och därmed även slipper att lägga ned tid och ork på att försöka förstå vad andra menar med det dom skriver, det kan ju vara så att det är seriöst menat, men med skygglappar på så kan det vara svårt att upptäcka detta.

  Skojar du med mig? När du skriver sånt här är det ännu ett bevis på att du inte läst något jag skrivit. Jag har läst båda Gary Taubes böcker och jag har även läst Good Calories, Bad Calories två gånger. Jag har läst mer eller mindre alla artiklar publierade av Lustig, jag har läst Kostdoktorns bok, alla svenska böcker om LCHF och träning samt tre engelska böcker om det samma. Jag har även läst alla böcker av Volek och i princip alla artiklar han har publicerat. Jag har även utfört en meta-analys där jag jämfört lågkolhydratkost mot kostråd likande SNR på lång sikt för att jag ville veta något som inte var publicerat i någon tidskrift.
  Jag har sen skrivit flera väldigt långa inlägg om dessa texter, många gånger i många delar. I dessa har jag tagit upp argumenten och bemött dessa med fakta och en väldig massa referenser som jag själv har samlat ihop och läst. SÅ jag vet mer om LCHF än de flesta som tror sig leva med LCHF och säker mer än de flesta som kallar sig LCHF-experter här i Sverige. Så kom inte och säg att jag inte satt mig in i hur andra tänker.
  Det som dessa författar skriver är SKITSNACK. Visst, LCHF kan hjälpa människor, det har jag aldrig sagt emot. Men de förklaringsmodeller som ges i dessa böcker och i inlägg på internet är rent påhitt. Det finns ingen vetenskap att backa upp det med och jag har visat detta väldigt väl flera gånger om.
  Du och flera andra läser dessa texter jag skrivit och vet inte vad ni ska tänka då ni inser att ni blivit lurade. Repliken blir då istället för ett faktabaserat svar något slags knepigt behov av att istället dela ”min historia”. Men det blir bara fel. Det blir fel för det har ingenting med något av det jag skrivit att göra. Rena argumentationsfel….

 25. Jag förstår att det är lättare att hantera och bryta ner Jacobs framgång till att det handlar om ”att han håller sig med liksinnade” för er som är sålda på lchf. Faktumet är att jag blir förbannad på vuxna människor som inte kan ta en diskussion på ett moget sätt eller backa upp det han skriver med konkreta bevis(Kostdoktorn och åter igen Kostdoktorn). Behovet av vetenskaplighet gällande allt vad kost heter får jag här. Vad ni får hos KD struntar jag fullkomligt i.

 26. @Lasse P
  Jag äter LCHF och har aldrig läst nåt negativt här om LCHF eller LC-kost.
  Det som får kritik här är den förenklade förklaringsmodellen lr rena lögner.
  Och om någon börjar ett inlägg här med ”du har fel och är dum för det funkar för mig” ofta helt orelevant i ämnet, så får man naturligtvis vänta sig svar i samma anda.
  En uppriktig fråga har ALLTID fått svar här och på traningslara.se!
  Snacka om ödmjukhet att besvara ALLA inlägg (jmf gärna andra siter).
  Här, och på träningslära, finns enormt mycket att lära om kost via publicerade studier och vill man veta mer är det bara att fråga.
  Lycka till i ditt fortsatta letande efter sanning, det här är en bra plats för det, och återkom gärna och diskutera, ställ frågor och dela med dig av den kunskap du hittar på andra platser. 🙂
  Jag vet att Jacob kan försvara sig själv men jag tycker detta var skapligt orättvis.

 27. Jacob Gudiol: Lasse. Det här är ingen politisk diskussion där alla får säga sin åsikt och den på något sätt ska vara lika mycket värd. När jag skriver texter som du kanske anser är ”nedvärderande” så handlar det om självklara saker men som LCHF-förespråkare ljuger rakt ut om. Och jag skriver inte bara nedvärderande utan jag backar upp det jag skriver. Du kan ju fundera lite på det och sen även försöka komma på någon som sagt något som går emot det jag skrivit i något inlägg här som inte säljer en bok. För till och med de forskare som på internet och i böcker påstår saker säljer just böcker. Läser du deras vetenskapliga artiklar så hittar du inte ens tillstymmelsen till dessa påståenden. Så visst, jag är nedvärderande. Det är jag när den jag pratar om helt klart visat att han/hon är ute efter att luras alt. inte är intresserad av att lära sig något om ämnet. Skojar du med mig? När du skriver sånt här är det ännu ett bevis på att du inte läst något jag skrivit. Jag har läst båda Gary Taubes böcker och jag har även läst Good Calories, Bad Calories två gånger. Jag har läst mer eller mindre alla artiklar publierade av Lustig, jag har läst Kostdoktorns bok, alla svenska böcker om LCHF och träning samt tre engelska böcker om det samma. Jag har även läst alla böcker av Volek och i princip alla artiklar han har publicerat. Jag har även utfört en meta-analys där jag jämfört lågkolhydratkost mot kostråd likande SNR på lång sikt för att jag ville veta något som inte var publicerat i någon tidskrift. Jag har sen skrivit flera väldigt långa inlägg om dessa texter, många gånger i många delar. I dessa har jag tagit upp argumenten och bemött dessa med fakta och en väldig massa referenser som jag själv har samlat ihop och läst. SÅ jag vet mer om LCHF än de flesta som tror sig leva med LCHF och säker mer än de flesta som kallar sig LCHF-experter här i Sverige. Så kom inte och säg att jag inte satt mig in i hur andra tänker. Det som dessa författar skriver är SKITSNACK. Visst, LCHF kan hjälpa människor, det har jag aldrig sagt emot. Men de förklaringsmodeller som ges i dessa böcker och i inlägg på internet är rent påhitt. Det finns ingen vetenskap att backa upp det med och jag har visat detta väldigt väl flera gånger om. Du och flera andra läser dessa texter jag skrivit och vet inte vad ni ska tänka då ni inser att ni blivit lurade. Repliken blir då istället för ett faktabaserat svar något slags knepigt behov av att istället dela ”min historia”. Men det blir bara fel. Det blir fel för det har ingenting med något av det jag skrivit att göra. Rena argumentationsfel….

  Shit va grymt skrivet! kraftigt ägd! Finns det NÅGON i i detta land som har undersökt LCHF närmare? Knappast!

 28. Jacob Gudiol: Du kan ju fundera lite på det och sen även försöka komma på någon som sagt något som går emot det jag skrivit i något inlägg här som inte säljer en bok. För till och med de forskare som på internet och i böcker påstår saker säljer just böcker.

  Förstår jag dig rätt nu…Om man är ”bildad”, har en ståndpunkt men säljer böcker så är man mindre trovärdig?

 29. Lasse P,
  Försök att läsa vad som skrivs istället för att haka upp dig på någon liten detalj.
  Ja, visst blir man mindre trovärdig om man har ekonomiska intressen i något. Det kan vara marginellt, allt beror på sammanhanget. Men det är klart, alltid när det är pengar inblandat så bör man ju fundera över om det kan påverka på olika sätt.
  Det stora problemet är inte att folk skriver böcker. Det stora problemet är att folk skriver böcker där de förenklar/ feltolkar världen enormt, och bortser från en massa data som emotsäger deras teori.
  Enkla svar säljer bättre. Folk vill ha enkla svar. Enkla förklaringsmodeller kanske tom fungerar bättre i praktiken än sanningen. Men det hjälper inte, kejsaren är ändå naken.

 30. Lasse P: Förstår jag dig rätt nu…Om man är ”bildad”, har en ståndpunkt men säljer böcker så är man mindre trovärdig?

  Det är ett incitament som givetvis kan påverka. Men det ska givetvis ses en del av en helhet. Helheten i detta fall är att det ENDAST är dessa författare som påstår just detta och de gör det endast i sina böcker och på internet där ingen faktagranskar. De få av dessa författare som verkligen publicerat något i vetenskapliga tidskrifter har aldrig skrivit något liknande där. Just för att de inte skulle kunna, eftersom de inte har någon vetenskap/fakta att backa upp sina påståenden med. De hittar helt enkelt på för att sälja sina böcker.
  Att det jag skrev som du citerade här ovanför handlade om en del i en helhetsbild förstod du givetvis redan från början. Men som en hängiven LCHF-are får du ju inte kritisera någon som förespråkar LCHF utan det blir istället en irrelevant svar som försök att försvara. Så som svar på din fråga, ”ja, du förstod med 99,9 procents sannolikhet mig rätt men du valde att helt misstolka mig för det passade dig bättre”. Jag får nästan tacka dig för att du ger ett utmärkt exmpel på de de personer som jag nämner i mitt inlägg här ovanför.
  Inget svar/kommentar på allt det andra? Jag tog upp en hel del annat i min kommentar och även i tidigare kommentarer.

 31. Jacob Gudiol: Att det jag skrev som du citerade här ovanför handlade om en del i en helhetsbild förstod du givetvis redan från början. Men som en hängiven LCHF-are får du ju inte kritisera någon som förespråkar LCHF utan det blir istället en irrelevant svar som försök att försvara. Så som svar på din fråga, ”ja, du förstod med 99,9 procents sannolikhet mig rätt men du valde att helt misstolka mig för det passade dig bättre”. Jag får nästan tacka dig för att du ger ett utmärkt exmpel på de de personer som jag nämner i mitt inlägg här ovanför.

  Tyvärr kan jag inte identifiera mig som ett av dina exempel och det kan väl inte vara så svårt att fatta att jag INTE litar på de fakta som lämnas vare sig hos Kostdoktorn eller A.D:s blogg, när jag, som jag skrev tidigare, valde att försöka leta andra sakliga uppgifter här men hade svårt att ”leta runt” på din blogg, sedan vart det som det vart.
  Dessutom misstolkade jag inte dig för att det skulle passa mig bättre (fördomsfullt uttryckt av dig),utan jag vart förvånad över att du kritiserade andra kunniga som skriver på internet och säljer böcker, när du gör detsamma själv och utan att jag för den skull lägger något värde i själva faktainnehållet.
  De kunskaper du själv förvärvat kommer väl sig från böcker någon skrivit och sålt och har du någonsin tänkt tanken om det är helt sant det som stod där, för du är väl inte autodidakt?
  Doc har ju oxå en gedigen utbildning bakom sig, men han ifrågasätter ju iallafall en del av sin lära utifrån att något inte stämmer med verkligheten.
  Om hans förklaringsmodell är rätt eller fel, får framtiden utvisa.

  Jacob Gudiol: Men som en hängiven LCHF-are får du ju inte kritisera någon som förespråkar LCHF utan det blir istället en irrelevant svar som försök att försvara

  Senast igår skrev jag en fråga (Hos Kosttdoktorn) vart det fanns fakta beträffande insulin och fettinlagring eftesom jag känner att det finns luckor i logiken som måste fyllas i, innan jag är nöjd och eftersom påståendet kom därifrån så ställde jag även frågan där.
  Det finns även andra frågetecken som jag vill ha svar på, så att jag skulle vara ”hängiven” LCHF-are vet jag väl inte bara för att det har fungerat otroligt bra för mig, jag vill veta varför det gör det och Doc:s förklaringsmodell verkar närmast, just nu, men eftersom jag inte på långa vägar har samma kunskap som ni, så måste jag försöka gå min egen väg och jag är beredd att revidera min uppfattning när t.ex du och Doc lämnar samstämmiga uppgifter men som det är nu så förekommer det ju inget ens något försök till samarbete, något som jag tror skulle kunna resultera i något mycket bra i slutänden.
  Jag vidhåller, som jag skrev hos Kostdoktorn oxå, att det förekommer ”revirpissande” i båda lägren.
  Förbannat synd då ni tillsammans har en oerhört bred och djup kunskapsgrund.
  Jag lär väl bli nagelfaren i denna kommentar oxå, men ni kan väl åtminstone försöka förstå att jag inte är nöjd med någon av er då det jag letar efter är samstämmighet,något som finns i vissa delar men som saknas i andra och så länge det är så, finns det inte möjlighet att jämka ihop de funderingar jag har till ett sant och ärligt resultat.

 32. Lasse P: Senast igår skrev jag en fråga (Hos Kosttdoktorn) vart det fanns fakta beträffande insulin och fettinlagring eftesom jag känner att det finns luckor i logiken som måste fyllas i, innan jag är nöjd och eftersom påståendet kom därifrån så ställde jag även frågan där.

  Och hur ofta svarar Kostdoktorn på uppriktiga frågor egentligen?
  När han skrev om incidenten på low-carb-kryssningen med Jack Kruse som blev eskorterad från fartyget pga av misstanke om biologisk terror så ställde jag frågan vad han tyckte om en läkare som injecerar sig själv med stafylokocker innan en läkarkompis gör en fettsugning på honom? Jag tycker det är en mycket relevant fråga i sammanhanget men som vanligt kom inget svar.

 33. Lasse P: utan jag vart förvånad över att du kritiserade andra kunniga som skriver på internet och säljer böcker, när du gör detsamma själv och utan att jag för den skull lägger något värde i själva faktainnehållet.

  Det finns en JÄTTESTOR skillnad. Det som jag skriver här och som jag har skrivit med Nicklas i vår bok kan du hitta vetenskapliga artiklar om. Du ser det jag skriver här och det som står i boken är baserat på fakta…det är inte påhittat…

  Lasse P: De kunskaper du själv förvärvat kommer väl sig från böcker någon skrivit och sålt och har du någonsin tänkt tanken om det är helt sant det som stod där, för du är väl inte autodidakt?

  Det mest jag har lärt mig har jag lärt mig från själva källorna, alltså studierna i fråga. Allting vi skriver i våra bok är också hänvisat till en grundkälla. Det finns inga hänvisningar till andra böcker förutom på ett ställe där vi tar upp de mest basala grundfysiologiska sakerna vid konditionsträning.

  Lasse P: Om hans förklaringsmodell är rätt eller fel, får framtiden utvisa.

  Det är här som du missar tåget. Det är liksom redan klarlagt att den förklaringsmodell han ger är felaktig. Det är därför du inte hittar den någonstans i någon seriös litteratur mera och det är också därför Taubes hänvisar till studier på 30-60 talet i sin bok.

  Lasse P: Det finns även andra frågetecken som jag vill ha svar på, så att jag skulle vara ”hängiven” LCHF-are vet jag väl inte bara för att det har fungerat otroligt bra för mig, jag vill veta varför det gör det och Doc:s förklaringsmodell verkar närmast, just nu, men eftersom jag inte på långa vägar har samma kunskap som ni, så måste jag försöka gå min egen väg och jag är beredd att revidera min uppfattning när t.ex du och Doc lämnar samstämmiga uppgifter

  Du är vad man skulle kunna kalla för en låtsasskeptiker. Doc har i alla sina texter anget totalt 0 referenser som stödjer hans påstående att insulin gör dig fet. Ändå väljer du att tro på honom…..förklara gärna varför 😉

  Lasse P: Jag lär väl bli nagelfaren i denna kommentar oxå, men ni kan väl åtminstone försöka förstå att jag inte är nöjd med någon av er då det jag letar efter är samstämmighet,något som finns i vissa delar men som saknas i andra och så länge det är så, finns det inte möjlighet att jämka ihop de funderingar jag har till ett sant och ärligt resultat.

  Detta är som sagt ingen politisk debatt. Det handlar inte om att hitta ett konsensus eller en komprimiss. Det Doc mfl LCHF-förespråkare säger stämmer inte.
  Vill du ha samstämmighet så sätt dig ner och läs faktiska vetenskapliga artiklar där man hänvisar till faktiska studier. Där kommer du att se att ingen snackar om det som Doc & co snackar om. Där kan du hitta en samstämmighet.

 34. Jacob Gudiol: Du är vad man skulle kunna kalla för en låtsasskeptiker. Doc har i alla sina texter anget totalt 0 referenser som stödjer hans påstående att insulin gör dig fet. Ändå väljer du att tro på honom…..förklara gärna varför

  Hur är det med läsförståelsen igentligen, för att ha läst massor av faktalitteratur som du uppger så undrar jag hur du missat detta?

  Lasse P: det kan väl inte vara så svårt att fatta att jag INTE litar på de fakta som lämnas vare sig hos Kostdoktorn eller A.D:s blogg

 35. Lasse P: Hur är det med läsförståelsen igentligen, för att ha läst massor av faktalitteratur som du uppger så undrar jag hur du missat detta?

  Okej, ge mig ett exempel på där han ger en referens som är relevant till det påståendet då Lasse. Lycka till…

 36. 6:13….Hade du inte vaknat riktigt??
  Skall JAG ge en referens, där Doc? påstår att jag INTE litar på de fakta HAN ger?
  Vad jag avser och som jag kanske formulerade fel, är att DU läser mycket men undgick att läsa och förstå att jag, jag upprepar, INTE litar på allt som skrivs hos Kostdoktorn.
  Du skrev ju dessutom att jag skall förklara varför jag valt att tro honom
  Vilken del av INTE, är det som du inte förstår?

 37. Lasse P:
  Vad jag avser och som jag kanske formulerade fel, är att DU läser mycket men undgick att läsa och förstå att jag, jag upprepar, INTE litar på allt som skrivs hos Kostdoktorn.
  Du skrev ju dessutom att jag skall förklara varför jag valt att tro honom
  Vilken del av INTE, är det som du inte förstår?

  Men vad är det du tjafsar om då, om det är så som du säger att du ser kostdoktorns brister så måste du märkt att det finns dom på hans blogg som inte gör det utan tror på allt han säger samt även vad många andra personer påstår så länge det är positivt för lchf och det är ju det inlägget handlar om.

 38. Å…herrejävlar…Jag tror jag måste skjuta min svenskalärare, som lärt mig att skriva och formulera mig, eftersom:
  Alt. 1 ni missförstår mig.
  Alt. 2 vi missförstår varandra
  Alt. 3 jag missförstår er.
  Alt. 4 ni driver med mig.

 39. Lasse P
  Varför läser du på kostdoktorns hemsida för att hitta svaren på dina funderingar när du ändå inte litar på honom?
  (Dessutom heter det svensklärare, tyckte det var lite kul i sammanhanget)

 40. Ber om ursäkt, svenskalärare är tydligen tillagd i SAOL 13, dock som vardagligt.

 41. BengtBurk….Allt som Kostdoktorn skriver är inte fel,men det finns,som jag har skrivit tidigare, en del brister i förklaringsmodellen som jag tänkte hitta alternativ till här.
  Jag är inte säker att J.G har helt rätt heller eftersom det finns nya teorier eller hellre, ytterligare faktorer som det forskas vidare på och som kan vara viktiga pusselbitar i jakten på hur vår kropp fungerar och vilka olika saker som påverkar, både yttre och inre.
  Därav anledningen, egentligen, att jag ”kikade in” här, bara för att kolla vad som finns och vilka förklaringar som står till buds här, sedan var avsikten att väga för och emot och se vart jag hamnade.
  Jag är inte så duktig med data så jag upplever det svårt att leta här, men upplägget kanske inte är designat för att göra det heller.
  Att jag sedan upplever att tonen här inte är så vänlig gjorde mig besviken, det är faktiskt fler än jag som tycker det, dessutom är jag väl tjurig och vill inte lämna något oklart så därför kanske det upplevs som tjafsigt.
  Tlläggas kan att tonen hos Kostdoktorn inte heller är ”god” alla gånger.

 42. Lasse P: Jag är inte säker att J.G har helt rätt heller eftersom det finns nya teorier eller hellre, ytterligare faktorer som det forskas vidare på och som kan vara viktiga pusselbitar i jakten på hur vår kropp fungerar och vilka olika saker som påverkar, både yttre och inre.

  Inte rätt i vad? Vilken kost som är bäst att äta? Jag tycker Jacob sällan gör påståenden om vad som är bäst när det gäller kost.
  Vilka faktorer är det som det forskas på nu? Och är det NuSI som är de som ska forska på det?

  Lasse P: Jag är inte så duktig med data så jag upplever det svårt att leta här, men upplägget kanske inte är designat för att göra det heller.

  Vad är det du söker efter? Varför LCHF funkar (för vissa)? Det bästa svaret du kommer få på den frågan är troligen att man begränsas till att äta mat med god kvalitet. Om du vill ha en genomgång av den falska marknadsförningen som LCHF drivs av så är https://traningslara.se/tabues-skitsnack-del-1-introduktion/ en bra start. Läs gärna de studier som du har tillgång till också.

  Lasse P: Att jag sedan upplever att tonen här inte är så vänlig gjorde mig besviken, det är faktiskt fler än jag som tycker det, dessutom är jag väl tjurig och vill inte lämna något oklart så därför kanske det upplevs som tjafsigt.
  Tlläggas kan att tonen hos Kostdoktorn inte heller är ”god” alla gånger.

  Tonen är ofta väldigt god både här och på träningslära, om man kommenterar saker som rör inlägget.

 43. Martin, du använder dig av ”förmodligen håller ganska bra” och Adam gör tolkningen ”är troligen att man begränsas till” vilket får mig att undra:
  Ni verkar ju inte helt säkra själva.
  Beträffande ny forskning så var det inte NuSI som jag hade i åtanke,vars grundide jag gillar, men som jag är rädd för kan bli en flopp, eftersom den är redan är färgad av upphovsmännen, utan de tre huvudbakteriestammar som påverkar näringsupptaget olika dvs samma kost ger olika resultat på människor beroende på vilken huvudbakteriestam man har samt skelettets omsättningshastighet dvs hur hög halt av osteocalcin man har i kroppen vilket i sin tur påverkar den mängd insulin bukspottkörteln producerar.
  Detta är tämligen outforskad mark men jag är nyfiken över vad detta kommer att leda till.

 44. Lasse P: Därav anledningen, egentligen, att jag ”kikade in” här, bara för att kolla vad som finns och vilka förklaringar som står till buds här, sedan var avsikten att väga för och emot och se vart jag hamnade.

  Vilket skitsnack, här är din första kommentar Lasse:

  Lasse P:
  Har använt mig av olika metoder för att gå ned i vikt men den enda som fungerat (för mig)är LCHF.
  -15 kg på 4 mån utan att göra något annat än lägga om kosten, var nyligen på hälsokoll där mina blodvärden var bra mycket bättre än tidigare.
  Mår allmänt mycket bättre, mindre värk, orkar mer och under längre tid samt att det går längre tid mellan måltiderna.
  Skall man lägga någon innebörd i en del av kommentarerna här, så skall detta vara en omöjlighet och jag har hittills inte läst någon förklaring från någon LCHF kritiker varför det funkar.
  Kan det vara så att jag inte ”tänkt för mycket” som gör susen, eller kan det vara något annat hokus-pokus som lurat min kropp att fungera på LCHF.
  Tyvärr känner jag mig som en lögnare när man läser vissa kommentarer för det verkar ju som om det måste bevisas ”in absurdum” varför så pass många trots allt mår bra på denna kost.
  Jag är väl medveten om en del andra mår alldeles utmäkrt på annan typ av kost, men dom idiotförklarar ni minsann inte.
  Jag mår bra på detta och det står jag för och jag vill berätta MIN historia itan att några skall skratta och peka finger bakom min rygg.

  Som du själv kan läsa så innehåller den kommentaren inga frågor, ingen nyfikenhet och inget kritiskt tänkande överhuvudtaget.
  Anledningen till att du började kommentera här och anledningen till att du fortfarande tror att det finns några för och emot att jämföra när den ena sidan sitter med fakta och den andra bara hittar på saker är den jag skrev tidigare:

  Jacob Gudiol: Du och flera andra läser dessa texter jag skrivit och vet inte vad ni ska tänka då ni inser att ni blivit lurade. Repliken blir då istället för ett faktabaserat svar något slags knepigt behov av att istället dela ”min historia”. Men det blir bara fel. Det blir fel för det har ingenting med något av det jag skrivit att göra. Rena argumentationsfel…

 45. Lasse P: Adam gör tolkningen ”är troligen att man begränsas till” vilket får mig att undra:
  Ni verkar ju inte helt säkra själva.

  Nej helt säker är jag inte. När jag inte är säker så påstår jag inte saker som fakta.Dock är det inte mycket som tyder på att det skulle vara fel.
  Sen är jag väldigt säker på att lchf inte presterar bättre när det gäller vikt nedgång på längre studier. Även myten där folk påstår att de äter mer med lchf och ändå tappar vikt, blir krossad i samma studier. Då forskarna har räknat på kalorierna. Så kalori in kalori ut är blir också än en gång bekräftad.

 46. Lasse P,
  Man kan vara helt säker på att teorin att kolhydrater och insulin skulle orsaka övervikt är fel, utan att vara helt säker på hur det verkligen fungerar i detalj.

 47. Lasse P
  Tror du att det är så enkelt att någon sitter på svaret?

 48. Snälla Jacob….Jag förstår att du har hittat ditt idealiska exempel på en ”LCHF-idiot” som förirrat sig hit och nu gör allt för att bevisa att så är fallet för dina läsare här…..men det är faktiskt så att min tanke och avsikt VAR så som jag beskrev, innan jag ”dök in” hit men det första jag skrev, vilket jag kan gå med på,att den texten inte alls beskriver vad jag först tänkte, beror på att när jag letade runt och kände av det vassa tonläget, vilket jag oxå förklarat tidigare, vart det just det du här ovan har återgett.(jag hamnade nog i försvarsläge) Jag skrev ju i det som du anser vara skitsnack ”Därav anledningen, egentligen,” med betoning på egentligen,just för att förtydliga att det i kronologisk ordning skall förstås att den tanken fanns före innan jag sökte mig hit. Sedan har skriftväxlingen blivit där vi är nu.
  Adam o A.F….Som det skrivs så inbjuder det ju till att det finns osäkerhet men även jag tycker att Jacobs förklaringar är trovärdigare än Doc:s, just vad det gäller insulin och fettinlagring.
  Martin…Nä, det tror jag verkligen inte,men däremot tror jag att ett flertal sitter med olika pusselbitar som skulle ge en säkrare totalbild om det inte vore för det jag kallar för ”revirpissandet” dvs man vill inte släppa ifrån sig sina upptäckter utifall eller av rädsla för att någon annan kan ta åt sig äran och det fenomenet är inget nytt men då det gäller hela mänsklighetens väl, anser jag att man skulle vara tvungen att lägga sådant oskick åt sidan men det lär varken jag eller ni få uppleva under en livstid.
  Avslutningsvis vill jag bara önska er en trevlig helg och med förhoppning att jag inte förargat er ytterligare 🙂

 49. När jag läste igenom det jag skrev så vart det felformulerat.
  Visst delger man sina upptäckter men jag menade att man inte är så värst intresserad att samarbeta över gränserna just pga det som sedan följer

 50. Shit va grymt skrivet! kraftigt ägd! Finns det NÅGON i i detta land som har undersökt LCHF närmare? Knappast

  Ja, någon som testat det själv en längre (6mån+) period och fört veckodagbok. Hade varit väldigt intressant om Jacob gjorde detta. Och då innan satt upp vissa riktlinjer då vad som gäller under tiden, varför inte i sammarbete med kostdoktorn. 😉

 51. Kalle: Ja, någon som testat det själv en längre (6mån+) period och fört veckodagbok. Hade varit väldigt intressant om Jacob gjorde detta. Och då innan satt upp vissa riktlinjer då vad som gäller under tiden, varför inte i sammarbete med kostdoktorn.

  Varför hade det varit intressant? Vad skulle det ge?

 52. Jacob, om du nu orkar/kan/vill svara eller åtminstone läsa ,eller någon annan som är intresserad.
  Det finns forskning som tyder på att brist!! på insulin, under vissa förutsättningar, är förknippade med högre halt av blodglykos och fetma, vilket ger för handen insulin-fettinlagringshypotesen inte är helt korrekt, vilket du Jacob m. fl oxå påvisar men som mött hårt motstånd, så denna länk kanske kan vara av intresse.
  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19063687

 53. Den största tomten i sammanhanget borde väl ändå vara du, Jacob. Du bör respektera alla människors rätt att uttrycka sin åsikt hur dumma de än må vara i dina ögon. Jag tycker alla hemsidor som syftar till att skapa debatt kring kostfrågor är bra och det är kul att så många människor bryr och engagerar sig. Att någons åsikt i dina ögon verkar vara dum kan du väl hålla för dig själv?

 54. Ja ja. Hva tycker du nu, nu er rapporten klar, og den var vel inte samsvarig med ditt syn. Inte alltid så smart å tråkka ner på andra og le av dom. Lchf har varit fantastisk før mei.
  ingen hjertebesvær lengre. Pyrea er borta. Hjertespesialisten sa at alt var supert. Kolesterolet mycket bra 40 kg ned. Og jag er inte ensam.
  lycke til.

 55. Snacka om att vara trångsynt tomte!! Jag har kunnat ta bort både insulin och tabletter genom att äta lchf kost. Du ska vara ordentligt utbildad, efter vad jag förstår, men ändå har du inte koll! Den här sidan tänker jag ALDRIG besöka igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *