Jag såg precis att det är 200 personer som nu gillar min sida på facebook. Jag visste egentligen inte hur det skulle gå med den här personliga sidan men 200 personer så snabbt trodde jag inte. Besökarantalet ligger kring 400-500 per dag vilket jag också tycker är väldigt kul. Så tack alla som läser och kommenterar här 😀
Jag sitter för ovanlighetens skulle och tittar på TV idag. Det är ju första omgången av Allsvenskan idag och Helsingborg ligger just nu under tyvärr. Men det var inte det jag tänkte ta upp här. Är det bara jag som tänker, ”Hur ser de andra operatörernas nät ut då?” ,när Telenor skryter om att de uppgraderar alla stationer och bygger 1000 nya.

Malaco Truly, 30 procent mindre socker än...
Malaco Truly, 30 procent mindre socker än….???

Det jag direkt tänker är nämligen att Telenor troligen inte är först med att uppgradera/bygga ut men de skryter om det ändå. Det finns ju ingen vanlig potentiell kund som har någon koll på det där ändå 😀
Jag tycker de flesta reklam på TV är på det sättet. Du får aldrig tillräckligt med information utan det som påstås kan vara rena nonsenspåståenden om man haft all information.
En annan klassiker är ju Malacos Truly som enligt reklamen innehåller hela 30 procent mindre socker. Visst är det fantastiskt, HELA 30 procent.
Men 30 procent mindre än vad? Produkten fanns ju inte tidigare. Den är ett helt nytt påhitt från Malaco. Så vad har man jämfört med? Det är ingen som vet! Men 30 procent låter riktigt bra, kanske något för nästa diet? 🙄
O'boy utan socker men full av maltodextrin
O’boy utan socker men full av maltodextrin

Sen har vi ju klassiskern när det står mindre socker. Det innebär ju bara mindre av sockerarten socker. Det är ju inte för ovanligt att tillverkarna då hällt i mer druvsocker, fruktos, maltodextrin, fruktossirap eller liknande i produkten istället.
”Favoriten” här är ju O’boy utan socker som inte längre finns på marknaden. Vad man inte får veta med fet text på framsidan är att den istället för socker är full av maltodextrin och sötningsmedel. Maltodextrin är en stärkelse med ett GI som är högre än druvsocker och givetvis helt utan näring den med. Och tydligen var det några stackars diabetiker som tyckte att det här var en fantastiskt produkt då den inte innehöll socker som påverkade deras blodsocker. Det tog tydligen aldrig något blodsocker efter ett glas O’boy.

2 svar på “200 ”fans” på facebook och tankar kring TV-reklam!”
  1. Är/var det inte Pripps Light som marknadsförde sig med ”50 % färre kolhydrater” på flaskan? Från 1 g/100 g till 0,5 g….

  2. Daniel:
    Är/var det inte Pripps Light som marknadsförde sig med ”50 % färre kolhydrater” på flaskan? Från 1 g/100 g till 0,5 g….

    Det har jag missat i så fall. Men det skulle ju verkligen inte förvåna mig 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *