Våra böcker

Omslaget till boken Forma Kroppen

Jacob och Nicklas har tillsammans skrivit en bok med titeln Forma Kroppen och maximera din prestation. Du kan läsa mer om den boken här.

Jacob har även på egen hand gett ut boken Skitmat som du kan läsa mer om här.

Omslagen till böckerna Skitmat och Forma Kroppen
Omslagen till böckerna Skitmat och Forma Kroppen. För mer information om böckerna se länkar i texten ovanför.

 


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

65 svar på “Våra böcker”
 1. Tjena Lasse!
  De större internetbokhandlarna har alla boken. Du kan beställa den via dem. Direktlänkar finns i inlägget här ovanför under rubriken köpa boken.

 2. Hej,

  Har precis läst ut boken och älskar den verkligen. Siktar högt på 2013 redan. Lite svårt med alla termer dock men det beror nog mest på min förtorkade hjärna 🙂
  En fråga bara, Skulle det vara värt att köpa någon bok som inriktar sig mer på kosten och hur man lägger upp den mer detaljerat? Och i så fall har ni någon att rekommendera förutom att läsa de kapitlen igen? 😀

  ///MVH Marcus

 3. Marcus Lagerqvist: En fråga bara, Skulle det vara värt att köpa någon bok som inriktar sig mer på kosten och hur man lägger upp den mer detaljerat? Och i så fall har ni någon att rekommendera förutom att läsa de kapitlen igen? 😀

  Det kan bara du själv avgöra skulle jag säga. Jag har tyvärr ingen bok att rekommendera då jag själv aldrig upplevt att jag haft något behov av att läsa en sådan bok. Personligen tycker jag det är få saker som är så tråkiga att läsa som en kokbok 🙂

  Edit: Är du däremot intresserad av bra/dålig mat mer allmänt finns ju min andra bok skitmat som du kan läsa om här, https://traningslara.se/skitmat-vad-det-ar-varfor-det-gor-dig-fet-och-varfor-du-fortsatter-att-ata-det/

 4. BUGGAR ELLER EJ SÅ GÅR DET INTE ATT BESTÄLLA ER BOK.SYND…HÖLL PÅ JÄTTELÄNGE MEN
  LÄNGRE ÄN ATT FYLLA I MINA UPPGIFTER KOM JAG INTE SEN BLEV DET INGEN”FORTSÄTTNING”.
  FÖRSÖKER EN GÅNG TILL OM NÅGRA DAGAR SEN GER JAG UPP.

 5. Hejsan. Jag har läst boken nu och har några frågor kring den, samt en annan fråga. Har ni någon kontakt – mail man kan nå er på? Eller om ni kunde skriva till min mail. /Mariel

 6. Hej, måste man läsa boken från början till slut eller kan man hoppa mellan kappitlerna? 🙂

 7. Marthin halvarsson:
  Hej, måste man läsa boken från början till slut eller kan man hoppa mellan kappitlerna? :)

  Vissa kapitel är en påbyggnad från tidigare. Till exempel viktminskning sen deff som är det mest tydliga exemplet. Även kapitel 7 kan ses som en introduktion till kaptiel 8 och kapitel 9. Men överlag är det inga problem alls att läsa ett kapitel för sig själv skulle jag tro.

 8. När jag läser i boken om fitness-fatique så användes träningsmodellen du beskriver på -60talet inom tyngdlyftningen. Prof. Tarasov en ryss lanserade ”Den gradvisa anpassningens princip”. När jag gick en domarkurs på Bosön fick vi ett kompendium där detta beskrevs i detalj. Utifrån sitt max i varje övning(utom i komplementövningar) skulle man jobba mellan 50% – 80% om man var nybörjare. Passen skulle delas upp på tunga, medel och lätta. Efter ett tungt kom alltid ett lätt sedan medel och sedan tungt igen. När man blev mer van kunde matt t.ex ta två medel efter varandra etc. Träningsvolymen skull på årsbasis ökas med ca 10%. Eftersom man toppade x antal gånger per år ökade också maxvikten gradvis och därmed träningsvikten också.
  Boken är intressant och bra upplagd.
  /mvh Claes

 9. Hej! Intresserad av att beställa boken men såg sedan att alla kommentarer/åsikter är från män. Undrar därför om boken är skriven bara för killar eller både för tjejer och killar?

 10. Jag har boken och den riktar sig inte till män utan till alla människor. Män är väl alltid överrepresenterade i kommentarsfält 🙂

 11. Agnes:
  Hej! Intresserad av att beställa boken men såg sedan att alla kommentarer/åsikter är från män. Undrar därför om boken är skriven bara för killar eller både för tjejer och killar?

  Hallå Agnes!
  Boken är verkligen inte riktad bara till män. I stort finns det inga större skillnader mellan män och kvinnor men i de exempel vi har i boken är det blandat män och kvinnor.

 12. Kanonbra bok! Väldigt informativ, en bok som jag kommer att använda mig av i många år framöver får jag känslan av. Så bra att kunna ha en bok att luta sig mot närhelst jag har funderingar om träning, kost, deff och mer detaljerade saker. Perfekt!

 13. Hej Cecilia!
  Då är det ju bara för dig att lägga en order 🙂 Antingen här eller via någon internetbokhandel.

 14. Hej Jacob. Jag funderar på att köpa din bok som julklapp till en vän. Tyvärr har jag inte läst den själv. Så det jag undrar är om den är svårläst för en lekman om du förstår vad jag menar?

 15. Stefan:
  Hej Jacob. Jag funderar på att köpa din bok som julklapp till en vän. Tyvärr har jag inte läst den själv. Så det jag undrar är om den är svårläst för en lekman om du förstår vad jag menar?

  Jag kanske borde ta det som en komplimang att du bara tror att jag är på omslaget som ögongodis men vi är faktiskt två som skrivit boken också. 😉

  /Nicklas

 16. Nicklas: Jag kanske borde ta det som en komplimang att du bara tror att jag är på omslaget som ögongodis men vi är faktiskt två som skrivit boken också.

  /Nicklas

  Hej! Jag ber ödmjukast om ursäkt! Får skylla på att det var lite sent, jag vet ju så väl att ni är två.

  Och tack för svaret Jacob

 17. Hej!
  Om jag köper boken av er kan ni garantera att jag får den innan jul?
  Med vänlig hälsning,
  Sabina

 18. Sabina:
  Hej!
  Om jag köper boken av er kan ni garantera att jag får den innan jul?
  Med vänlig hälsning,
  Sabina

  Kontakta de som distribuerar den och fråga. Vi är författarna, inte försäljarna.

  /Nicklas

 19. Sabina:
  Om jag köper boken av er kan ni garantera att jag får den innan jul?
  Med vänlig hälsning,
  Sabina

  Hej Sabina!
  Det är inte vi som sköter den hanteringen Sabina. Men Det tar ju normalt 6-8 dagar ungefär så det borde inte vara några som helst problem.

 20. Hej! Ser fram emot att läsa boken. Ett litet tips bara: lägg länken ”köp” innan alla blurbs och länkar till recensioner så att man hittar den snabbare.
  MVH Katja

 21. Hej Jacob och Nicklas!

  Jag har snart läst igenom er bok (man måste ju läsa långsamt så man hänger med) och har en liten fråga kring hur ni räknar när ni skriver ”procent av maxpuls” i boken. Tar ni hänsyn till vilopulsen eller är det ordagrant en procentsats av maxpulsen?

  Säg att jag har en vilopuls på 50 och maxpuls på 200 och ni skriver ”70% av maxpuls”. Blir det då:
  200*0,7 = 140 slag/minut
  eller
  (200-50)*0,7+50 = 155 slag/minut?
  Den beräknade pulsen blir ju drygt 10% högre om man tar med vilopulsen i beräkningen i det här exemplet, och det betyder ju också att pulszonerna förskjuts allteftersom man blir mer vältränad och får lägre vilopuls.

  Tack för en bra bok och en bra webbsida! Mycket intressantare att läsa inlägg här som tittar på vetenskapen (och även påtalar där den brister) istället för den allt för vanliga sensationsjournalistiken!

 22. Hallå Jonny!
  I boken har vi använt oss av procent av maxpulsen endast. Alltså version ett av dina uträkningar. Det är enklast så 🙂

 23. Något ni kanske vill lägga in i er beskrivning av boken.

 24. Jag skulle känna mig mycket bättre till mods om det var en krypterad sida där när man ska skriva in sitt kortnummer.

 25. Det är inte vi som styr över widgeten tyvärr Peter. Så köp boken via Bokus eller Adlibris om du är orolig över det.

 26. Hej!

  Grymt bra bok och blogg(ar). Den passar mig bra som inte är särskilt beläst och väldigt överskådlig. Det blir inte för mycket fakta att plöja, för den som vill läsa vidare är det bara att kolla i referenserna. Jag kollade faktiskt upp några av era referenser. Eftersom boken är omfattar så mycket så hinner ni inte gardera er med så många referenser, men lite besviken blir jag på er när flertalet refernser om t.ex. TEF är från slutet av 1990-talet. Jag gjorde lite egen research som lekman på Google scholar och Pubmed och kunde hitta betydligt färskare data/forskning. Kommer ni uppdatera referenser i nästa utgåva?

 27. Vad spelar det för roll om referenserna är från slutet av 90-talet? Om informationen stämmer så refererar man vanligen till de större studierna på området eller de som fungerar som bäst exempel. Alternativt kan man ju skriva om det mer som en form av historia och då referar man ofta till de första studierna på området.

 28. Hej! Jag har läst första utgåvan av Forma kroppen, och tycker att ni har gjort ett riktigt bra jobb, jag lärde mig massor. Tack för det!
  Nu undrar jag om det finns någon anledning för mig att köpa 2an också, eller blir det bara repetition?

  Mvh
  Ludvig

 29. Det är mest uppdateringar från första upplagan men där finns också helt nya delar likt ett antal sidor om paleo / stenålderskost. Har du den tidigare upplagan finns det inget revolutionerande i den här. Men vill du hålla dig helt up to date så är mitt råd att du köper den och ger den tidigare versionen till en vän 🙂

  https://www.facebook.com/Traningslara/photos/a.450394641678867.120480.283413671710299/809593569092304/

  Hoppas det är svar nog till dig Ludvig.

 30. Hej Jacob, tack för en grym sida!

  Finns/kommer boken finnas tillgänglig som e-bok?

 31. Jag väntar på boken som e-bok, så förhoppningsvis är den på G. Får du fram en tidplan är jag glad om du publicerar det :^)

 32. Hej Jacob,

  Älskade er första upplaga av boken. Hur är den andra? Är det samma innehåll eller är det en vidareutveckling av er första bok med nytt innehåll.

  Tack på förhand!

  Med vänlig hälsning,

  Patrik

 33. Hej!
  Var kan man få tag på den första boken? Den verkar vara slut?

 34. Hej Angela!
  Det finns en första och en andra upplaga av samma bok. Den första säljs inte mer eftersom den andra är en mer uppdaterad version. Så köp tvåan 🙂

 35. Boken verkar vara slutsåld. Även den andra upplagan.
  Kommer det något nytryck eller var kan man köpa den?

 36. Hej,
  Har beställt ”Skitmat” på adlibris och den laddades ner på deras app(E-boken) har även köpt E-boken ”Forma kroppen” i er shop, pengarna är dragna från mitt kort men varken bekräftelse eller bok syns till, var lägger sig boken? När får jag bekräftelse på köpet?
  Tacksam för svar
  /Gunilla

 37. Hej Gunilla!
  Forma kroppen är det inte vi själva som står för distributionen med. Jag mejlar förlaget och ber dem kontakta dig på mejlen du skrev när du kommenterade.

 38. Hej!

  Köpte Forma kroppen som e-bok via sidan här. Det gick inte så bra, pengar dragna och inget mail har jag fått. När köpet var klart ser jag texten om popupfönster så någon nedladdning har jag inte heller. Den texten bör ju inte ligga längst ner på sidan dvs under böcker och formulär man fyller i utan den bör stå tidigt på sidan.

  Hur löser vi detta?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *