Träningsintensitet vid styrketräning

Här är ytterligare artiklar skrivna av mig som publicerats på lite andra ställen än Träningslära och här på Träna Styrka. Som vanligt gäller att om du inte vill få veta om de här lite i efterhand när jag lägger upp dessa listor så får du följa mig via Twitter, Instagram eller Facebook där jag säger till så fort det kommit upp någon text av mig någonstans, även här. Jag tipsar också om mycket annat intressant läsning via Twitter och Facebook.

SvD: ”Det är dags att sluta svartmåla alla kostråd”

Den här krönikan i SvD är den krönika som jag är mest nöjd med av de jag skrivit hittills. Den är också en av de mer populära. Kort och gott handlar den om hur människor äter idag och att de inte följer några kostråd överhuvudtaget utan mest äter det som livsmedelsföretagen vill att de ska äta.

Tyngre: De tre viktigaste faktorerna för din träningsintensitet

Det är väl ingen hemlighet direkt att jag kan nörda till det ganska rejält både här och på träningslära när jag skriver mina texter. På Tyngre har de vanligen lite mer lättsamma texter och mina lite mer lättsamma texter där brukar också bli mer uppskattade (eller i alla fall mer delade) än texterna som jag personligen tycker har mycket mer substans och nyttig information.
Det här är en av de texterna på Tyngre som jag personligen tycker innehåller mest matnyttig information. Om du vill träna på ett bra och effektivt sätt eller bara vill lära dig lite mer ingående kring träning av personer som ligger på gränsen för vad man kan träna så är det här, enligt mig, ett koncept som du måste förstå. Så in och läs texten nu (och sen delar du den vidare ;))

Tyngre: Det är troligen ingen bra idé att dricka protein hela passet

Nuförtiden har det blivit populärt att gå runt och dricka på en proteinshake eller aminosyror så som BCAA eller EAA under själva träningspasset förutom drinkarna som eventuellt intas före och efter träningen. I den här artikeln på tyngre förklarar jag varför det av allt att döma inte är en bra idé att dricka små mängder protein under hela träningspasset.


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

5 svar på “Träningsintensitet, BCAA under träning och kostråd”
 1. Nu funkar det kanske inte exakt så som jag tänker men min omedelbara tanke är ”är det inte suboptimalt att vilja minimera muskelnedbrytningen under ett träningspass, då det är just muskelnedbrytningen som triggar muskeltillväxt?”.

 2. Det är inte nedbrytning av muskelprotein pga energibehov etc som är en signal för muskleltillväxt. Det gäller möjligtvis ”microskador”, alltså att muskeln trasas sönder lite som har med muskeltillväxt att göra, men jag tror inte det är en betydande faktor. Största argumentent mot BCAA under passet är väl främst att det är onödigt, samt att isoleucin och valin kan vara ”i vägen” för muskeluppyggnaden.
  Det finns forskning som pekar på att BCAA kan motverka trötthet under träning, men kolhydrater och koffein verkar göra ett bättre jobb.
  Finns i princip inga bra argument att välja BCAA framför EAA eller vassle.

 3. hej
  har nyligen både läst och hört om varningar för komjölk, vassle som finns i pulver
  och i mat affärer! ”prostata cancer risken är stor” om man dricker mjölk…
  finns det nån sanning i detta??
  Med vänlig hälsning
  thomas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *