Årskrönika 2015

Snart är det nytt år och jag hade först tänkt avsluta det här året med någon form av årskrönika men jag insåg ganska snabbt att en artikel är alldeles för lite plats för mig att summera det som hänt och som jag har skrivit ihop.
Jag tänkte därför att jag skulle dela med mig av ett antal topplistor med ”best of” i olika kategorier uppdelat på ett antal inlägg. Det blir i princip endast listor med saker som jag själv producerat även om det också kommer topplistor när det gäller sociala medier och där är det en hel del artiklar, bilder eller videoklipp som jag endast delat vidare som är med på listorna.

Jag har varit väldigt produktiv i år och totalt har jag publicerat över 200 artiklar i år fördelat enligt följande:

Innan jag går vidare med att presentera en del av de här artiklarna är det dock några saker som jag vill lyfta fram från året som jag tycker har gjort det här året speciellt för mig.

Jag har gift mig

Det här är ju på ett högst personligt plan men det är ändå något som givetvis ska vara med i min årskrönika. Efter hela 14 år tillsammans där vi den senaste tiden haft barn, katt, hus och kombi så är jag och Jenny nu även gifta. Så här ser min älskade familj ut.

Min familj
Min familj
baguera
Ja, katten ska också vara med

Tyngre.se blev årets hemsida

För tre år sen blev Träningslära.se utsedd till bästa hemsida och vann guldhjärtat under Fitnessfestivalen som då hölls i Göteborg. Då det är uppenbart att det inte är möjligt för någon att vinna priset två gånger då ingen tidigare vinnare någonsin varit med bland finalisterna i senare upplagor, så trodde jag att jag inte längre skulle kunna få det erkännande som guldhjärtat faktiskt är.

Tyngre.se vann Guldhjärtat 2015
Tyngre.se vann Guldhjärtat 2015

För drygt ett år sen startade dock Andreas Guiance och Alex Danielsson Tyngre.se. Ett enligt mig fantastiskt projekt där de har en väldigt bra bevakning av styrketräningsvärlden här i Sverige samtidigt som de underhåller med sin roliga och ofta intressanta podcast. Dessutom har de anordnat två tävlingar under året som båda varit väldigt populära.

Jag har fått ha förmånen att vara med i deras projekt både genom att producera artiklar och nu på senare tid via podcasten Tyngre Träningssnack. Jag har under året som gått snittat i princip två artiklar i veckan för Tyngre så därför känner jag mig lite delaktig i deras utmärkelsen. För mig så var det här nog så nära en ny seger som jag kommer komma och jag blev väldigt glad när man tillkännagav vinnaren under middagen i Stockholm.

Alex och Andreas vann guldhjärtat
Alex och Andreas får ta emot guldhjärtat på scen

Mitt bästa (men möjligen sista år) i Helsingborgs IF

De senaste fyra åren har jag varit anställd på timbasis i Helsingborgs IF med lite olika uppdrag. Under 2015 var jag assisterande tränare för u17 truppen och även om det varit det året då jag haft svårast att få ihop tiden och det många gånger var lite för stressigt så var det också, utan tvekan det roligaste året.

En härlig ledarstab kring laget, och framför allt många härliga personligheter och bra fotbollsspelare i truppen, gjorde att jag alltid hade väldigt kul när jag väl var med på träningarna.

Inför nästa år kommer jag dock inte att vara kvar i HIF. Jag kände helt enkelt att jag inte längre hade möjlighet att spendera flera timmar i veckan på Olympia där det mesta var kvällstid samtidigt som jag skulle få ihop det där hemma. Så jag tackade för mig efter säsongen men förhoppningsvis får jag i framtiden tiden igen och då hoppas jag också att jag är välkommen tillbaka till HIF.

HIF u17 år 2015
Det lag som jag var assisterande tränare för i HIF år 2015

Äntligen har jag en podcast – Tyngre Träningssnack

Tyngre träningssnack

Jag har velat starta en podcast i ett par år nu men allt merarbete med att fixa ljud och klippa ihop avsnitten har hela tiden gjort att jag dragit mig för att verkligen ta tag i det.

För ett antal månader sen nämnde jag dock för Andras Guiance att jag var sugen på en podcast och när han fick reda på varför jag inte redan startat en så såg han till så att jag kunde starta en podcast utan att behöva bry mig om allt runt omkring. Efter ett par mejl och ett samtal med Wille från Fysiopodden så hade jag även en partner att samtala med.

Målet med Tyngre Träningssnack är inte att vi ska bli den mest populära podcasten kring träning. Målet är istället att vi vill gå på djupet inom en eller några få frågor i varje avsnitt. Det blir troligen ofta överkurs inom många ämnen men är du verkligen inpressad av träning, kost och hälsa och vill veta mer än enkla ”recept” och istället kunna mycket om sakerna bakom olika råd så är det här podcasten du ska lyssna på.

Just nu släpper vi ett avsnitt var annan vecka men målet är definitivt att komma upp i ett avsnitt per vecka. Just nu har jag och Wille dock lite svårt att synkronisera våra kalendrar så vi är säkra på att vi verkligen kan leverera så ofta kontinuerligt.

Kommande topplistor med innehåll

Det jag tänkt göra nu varje dag fram tills nyår är att släppa en topplista av lite skiftande typ varje dag. Då jag som sagt fått ihop drygt 200 artiklar från i år så är det möjligt att jag glömt bort något som borde funnits med i någon av de kommande topplistorna, men med hjälp av statistik i form av delningar, antalet läsningar, kommentarer på sidan och liknande så tror jag inte att jag missat allt för mycket.

Då det kommer att bli många artiklar totalt så har jag valt att dela upp allting i flera olika inlägg med olika tema. Med undantaget på julafton så kommer det att dyka upp en list av någon typ här på sidan varje dag fram tills nyårsafton. Efterhand som de publiceras kommer jag att uppdatera här under med länkar till de olika listorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *