Traningslara.se - årets hemsida 2012

Vi har båda två nya inlägg på gång som troligen kommer upp innan jul men innan det tänkte vi bara snabbt skriva lite information om vad som har hänt de senaste veckorna.
Först och främst så vann vi i år Guldhjärtat för årets blogg. Detta pris delas ut varje år under Fitnessfestivalen i Göteborg av arrangören Strong Events.  Här är lite mer information om varför priset delas ut:

Guldhjärtat delas varje år ut för behjärtansvärda insatser under året. Då till individer och företag som arbetar med hjärtat. Allt för att ge medmänniskor en bättre hälsa och en fungerande kropp. Någon med ett Guldhjärta

Det står ju faktiskt inte rakt ut men detta är givetvis ett pris där endast hemsidor inom träning, kost och hälsa är aktuella. Motiveringen till vår seger var följande:

Guldhjärtats motivering En civilingenjör, tillika legitimerad sjukgymnast och utbildad styrkeinstruktör, har tillsammans med sin co-driver, med en masterexamen i kostvetenskap, byggt en trovärdig och kunskapsbringande ö i Intenetoceanen. En ö där vi kan vila, lära och pusta ut. Resan till ön startade från en obetydlig och ganska öde blogg till en digital träningsbibel, med imponerande trafik. Med sina sammanvävda kunskaper, som även innefattar idrottspsykologi , är detta en värdig vinnare i kategorin årets Hemsida / Blogg.

50 procent av rösterna är folkets röst och 50 procent är det en jury som står för. Vi har ingen aningen hur mycket röster vi fick från vardera men då vår sida inte är särskilt kommersiell antar vi att det har varit en hel del av er läsare som röstat på oss. Så tack så mycket alla som har röstat 🙂

Senaste avsnittet av BODY Radio

I samband med att vi vann detta pris medverkade vi också i BODY Radio, Sveriges bästa träningsblogg! Det är ett något rörigt avsnitt då vi inte hade planerat särskilt mycket inför intervjun och vi båda tenderade att spinna iväg lite långt på vissa ämnen 🙂 Men där är många intressanta saker som kommer upp. Bland annat kolhydrater efter träning, om det finns någon nytta med PWO innan styrketräningen, trender inom kost, varför människor överlag har svårt att hålla vikten mm.

Alex Danielsson och Andreas Guiance leder BODY Radio
Alex Danielsson och Andreas Guiance är de som sköter intervjuerna i BODY Radio

Det är ett ganska långt avsnitt på nästan 100 minuter men du hittar säkert lite en del intressant information. Om inget annat är det stundtals ganska underhållande 🙂 Du kan som sagt streama hela avsnittet på BODYs hemsida, Sveriges bästa träningsblogg! eller så kan du ladda ner avsnittet till någon spelare på din mobil, dator etc. BODY Radio har en hel del andra intressanta avsnitt med. Vi har också båda medverkat i tidigare avsnitt:

LCHF, Body Pump och Myo-reps på BODY Radio: Jacob Gudiol
I BODY Radios 25:e avsnitt får Andreas äntligen besök utav en landsman: Jacob Gudiol. Jacob, som är mannen bakom traningslara.se, delar ut duktigt med smisk till LCHF-rörelsen, och passar även på att ge sin syn på allt från barfotalöpning till bodypump.
Nicklas Neuman snackar kost i BODY Radio!
BODY Radio gästas denna vecka av BODY-skribenten och tillika kostexperten Nicklas Neuman. Nicklas, som även är känd som ”Eddie Vedder” på BODYs och Kolozzeums forum, berättar om sin och Jacob Gudiols nya bok och hinner även ge sin syn på allt från Intermittent Fasting (IF) till 30 bananer om dagen-dieten!
Därför blir du tjock av att banta
Jacob Gudiol är tillbaka i magisterstolen och berättar den här gången om varför bantning är värdelöst, vad olympiska lyft och kettlebells egentligen är bra för, och om när han spelade mot Zlatan. Detta och mycket mer i ett skrattfyllt avsnitt av BODY Radio!


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

6 svar på “Traningslara.se – Årets hemsida 2012 och BODY Radio”
  1. Det är ni klart värda! Får man höra något påstående om träning så går jag in på Traningslara.se och kollar om det kan verifieras.

  2. Grattis killar 🙂 Med tanke på så mycket ni skrivit och så mycket tid som lagt ner är ni verkligen värda det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *