Bäst och populärast under 2015 – Populärast på Instagram

Långa texter i alla ära men det som oftast får störst spridning av det jag gör är lite mer humoristiska eller kritiska inlägg som jag delar med mig av på sociala medier, främst Twitter, Instagram och Facebook.

Här under följer några av mina mest populära bilder/videor på Instagram från det senaste året. Det var först i slutet på förra året som jag började vara mer aktiv på Instagram och antal följare har växt ganska mycket. Jag har därför försökt att ta hänsyn lite till den här ”inflationen” när det gäller antalet hjärta och kommentarer på tidigare delningar så att listan ska bli lite mer rättvis.

View this post on Instagram

#truetrue

A post shared by Jacob Gudiol (@gudiol) on


View this post on Instagram

Motion håller dig frisk #fysiskaktivitet

A post shared by Jacob Gudiol (@gudiol) on


View this post on Instagram

Konsumentinformation på en helt ny nivå

A post shared by Jacob Gudiol (@gudiol) on


View this post on Instagram

Sommarens träning ☺

A post shared by Jacob Gudiol (@gudiol) on


View this post on Instagram

Magisk scen 😂

A post shared by Jacob Gudiol (@gudiol) on






View this post on Instagram

Vem är han?!? #EnfrustreradLCHFare

A post shared by Jacob Gudiol (@gudiol) on




View this post on Instagram

True true

A post shared by Jacob Gudiol (@gudiol) on


View this post on Instagram

Bara att välja

A post shared by Jacob Gudiol (@gudiol) on


View this post on Instagram

😊

A post shared by Jacob Gudiol (@gudiol) on




View this post on Instagram

Det här är ett extremt exempel på hur företag försöker vilseleda konsumenter med hjälp av den proteinhype som pågår. Cheerios släppte de här för ett tag sen som de då marknadsför med att de innehåller extra protein. Tittar man däremot på innehållet så innehåller de endast 7 gram per servering på 55 gram. Det här ska då jämföras med 3 gram per servering för deras vanliga Cheerios. Det som man dock "glömmer" att berätta är att man godtyckligt har ökat serverinsstorleken för sin nya proteinberikade variant. På de vanliga är nämligen en servering endast 28 gram. De har med andra ord i princip dubblerat vad de kallar serveringsstorleken i sina Cheerios Protein och det är i princip det som står för all ökning i proteinmängd. Som om inte det var nog så har de även "råkat" addera 18 gram socker till sin proteinvariant som inte finns med i de vanliga. Så istället för mer protein så betalar du alltså för mer socker. Det är helt sjukt att företag får komma undan med saker som de här. I Sverige det nog ovanligare med lika uppenbar vilseledande marknadsföring som den här men det är i princip samma företag som arbetar globalt så att det är mindre vanligt här beror inte på att livsmedelsföretagen här är "bättre människor". Förklaringen ligger nog snarare i att lagstiftningarna är lite annorlunda. Till exempel har vi tack och lov angivelser per 100 gram här i Sverige istället för det meningslösa "per servering" där företag helt godtyckligt kan bestämma vad som är just en servering. #socker #protein #marknadsföring #trams

A post shared by Jacob Gudiol (@gudiol) on




View this post on Instagram

Så mycket sanning i den här #kemikalier

A post shared by Jacob Gudiol (@gudiol) on





View this post on Instagram

Idag visar några ur Sveriges journalistkår att vissa av dem har pinsamt svårt med att översätta från Engelska och/alt. att de inte har någon som helst förståelse för hur man tolkar risker. Här under kan du se rubriken i deras källa, Daily Mail, tillsammans med deras egna rubriker. Som du kan se i den engelska rubriken så handlar det om att processat kött eventuellt kommer att klassas som cancerframkallande av WHO. Detta skulle inte vara någon större chock om du frågar mig, det finns en hel del som pekar mot att det stämmer för i alla fall tjocktarmscancer. De två journalisterna (eller redaktörerna) på SVT och Metro har dock missförstått det här fullständigt och likställer processat kött med rökning. Rökning ökar ju också risken för cancer men riskökningen om du röker är LÅNGT mycket högre än riskökningen man ser hos personer som äter processat kött. De två ska alltså inte likställas överhuvudtaget och det enda de har gemensamt är att de båda höjer risken. För att jämföra lite så ökar risken för lungcancer om du röker med ungefär 800 procent. Riskökningen från koloncancer från processat kött ligger vanligen omkring kanske 25-30 % för varje ökning med 120g/dag. Nicklas har dessutom tagit upp exakt jämförelsen rökning vs kött när det gäller cancer och att man måste se till den relativa risken i en annan artikel http://traningslara.se/rokning-kottatande-och-cancer-perspektiv-pa-riskokning/ Jag har skrivit ännu mer om kött-cancer i artikeln http://traningslara.se/kritik-av-dokumentaren-forks-over-knives/

A post shared by Jacob Gudiol (@gudiol) on


View this post on Instagram

När man inte tror att medias totala misshandel av den senaste nyheten kring processat kött och cancer kunde bli ännu värre så kommer Aftonbladet och visar att de utan tvekan är den största blaskan vi har. För tre dagar sen påpekade jag att SVT och Metro hade helt felaktiga rubriker. SVT korrigerade då sin rubrik någon timme senare och de skickade även en tweet till mig och berättade det och sa att de hade klantat sig. Metro tog lite mer tid på sig men de gjorde till sist samma sak. Även de skickade mig en tweet och berättade när de ändrat rubriken. Dessutom skrev Metro idag ihop en väldigt bra artikel om den här nyheten där de dels påpekade sitt tidigare fel och sen tog de pedagogiskt upp samma saker som jag tar upp i min artikel på tränastyrka och de använder dessutom samma grafik som jag. Deras andra artikel kom upp efter min, så ni inte tror jag snott mina ideer från dem 😉 Trots allt det här så slår då alltså Aftonbladet idag, TRE DAGAR SENARE, till med mer eller mindre samma rubrik som SVT och Metro tidigare hade och som de senare korrigerat. Snacka om att inte hänga med i nyhetsflödet som journalister 🙂 Det finns för övrigt gott om bra artiklar kring den här nyheten idag. På svenska är det nog bara min och metros men på engelska finns det massor. Så om journalisten på Aftonbladet satt sig ner och googlat i några minuter istället för att sticka ner på stan för att köpa en korv och göra ett löjligt reportage så hade deras nyhetsrapportering blivit korrekt. Nu är det ju inte bara Aftonbladet som rapporterat den här nyheten dåligt. Alla tidningar jag läst idag utom just metro har gjort ett ganska dåligt jobb och ingen nämner skillnaderna mellan absolut och relativ risk. Men Aftonbladet är utan tvekan högst upp på listan med sämst rapportering.

A post shared by Jacob Gudiol (@gudiol) on


View this post on Instagram

Hahahaha 😂😂😂 Aftonbladet försöker rädda situationen genom att fixa rubriken men klantar till det ändå. Både rökning och processat kött är väldigt väl studerat. Studier på rökning visar alltid på en mycket högre risk än rökning än processat kött och det är enorm skillnad. Det här blir mest tydligt om du tittar på mortalitet, alltså risken att en person ska dö inom en viss tid. Hos rökare är risken 3ggr så stor än hos icke-rökare. Rökare lever dessutom i genomsnitt ungefär 10 år mindre. (Så om du röker så sluta!!) När det gäller processat kött så handlar det återigen om någon enstaka procentuell höjning i mortalitet. Det här kommer inte att magiskt att förändras!!! Vi snackar alltså väldigt stora skillnader som återkommer i studie efter studie oc Det förstår vem som helst. Men Aftonbladet vill ju inte riskera förlorade klick så de byter ut en felaktig rubrik mot en annan 😂😂

A post shared by Jacob Gudiol (@gudiol) on


1 thought on “Bäst och populärast under 2015 – Populärast på Instagram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *