Jacob Gudiol i avsnitt med BODY-Radio

Publicerat den 5 kommentarer till Jacob Gudiol i avsnitt med BODY-Radio
Placebo band fungerar precis på samma sätt som Energy Armour

Tänkte bara berätta att jag medverkade i veckans avsnitt av BODY-Radio, Gudiol till attack!. Avsnittet är ungefär 90 minuter och jag medverar i 60 av dessa. Det är ett avsnitt med väldigt blandat innehåll, allt från:

 • Periodisering
 • Variation när det gäller övningar vid styrketräning
 • Protein/aminosyror under fasta
 • Plastarmband (läs energy armour)
 • Sam Felthams lilla egenförsök där han åt ~5000 kcal per dag
 • Varför du får ont i benet när du skadat ryggen
 • Min och Olas Meta-analys på lågkolhydratkost jämfört med en SNR-liknande kost

Så är du en person som gillar att lyssna på information kan avsnittet säkert vara underhållande och lärorikt.

5 kommentarer

 1. Du säger att pojkarna som du tränar får köra barfota om de kommer in med joggingskor, men det är inte bra heller. Varför är det dåligt att köra barfota när man kör styrkelyft? Skaderisk eller bara att man inte lyfter lika mycket?

 2. Av egen erfarenhet kan jag ju säga att jag drog på mig hälsporre efter att tränat barfota under en längre tid med tunga lyft. Förövrigt tippar jag på att barfota är bäst för att man kommer närmast marken och därmed mer kraft, istället för att kraften går ner i dämpningen som i t.ex. en löparsko. Hård tunn sula är att rekommendera.

 3. Edvard: Varför är det dåligt att köra barfota när man kör styrkelyft? Skaderisk eller bara att man inte lyfter lika mycket?

  Mina killar kör inte bara styrkelyft. De kör även tyngdlyftningsövningar samt utfall, steg upp på pall och liknande.
  Om de inte har stabila skor på sig är det några av killarna som valgiserar i knäna, alltså knäna åker inåt. Lyften blir sämre rent tekniskt med andra ord.

 4. Apropå barfota – så är min erfarenhet (är 52 år) att ont i knän, rygg, axlar, armbågar har försvunnit efter att jag börjat köra i strumplästen. Jag skiter även i att använda dragremmar och bälte samt att jag kör marklyft med rakt grepp, dvs. tummarna pekar mot varandra ( i fredags 1X5: 170 kg). Frivändningar klarar jag numer utan problem (med vikter som får i varje fall mig att häpna) och även stöt fungerar bra. Har genom åren lidit mig igenom inflammationer i axlar, hälsporre, diskbråck, slatter, menisk och faen hans moster. Senast även högt blodtryck, men det är kurerat med LCHF, fast det har nog inte med barfota att göra ;). Det som hjälpt mig mest är instruktionsfilmerna på http://www.mobilitywod.com och startingstrength.com, där jag lärt mig att röra mig rätt och att aldrig träna i maskin utan jag använder bara hantel, skivstång och gummiband. Nu tränar jag mer och tyngre än för 25 år sedan, samt att jag aldrig har ont i något mekaniskt. Jag har i och för sig ingen ambition på att bli någon elit, men aldrig mer “hjälpmedel” för mig – kanske rollator när det är dax.
  Så ser det ut för mig – ha de.

 5. Det är ju kul att du tycker det går bra för dig Tomas och att du blivit av med dina besvär. Men hantel, skivstång och gummiband är faktiskt hjälpmedel precis som skor, handskar, remmar, bänkar, ställningar osv. Alla är de till för att underlätta din träning i olika situationer. Ibland kan de göra nytta och ibland tillförde inget som du behöver och kan rent av ta bort saker som du hade behövt träna.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *