23 kommentarer

 1. ni pratade så fort så man knappt hann med. men något jag ville veta närmare är om man får dricka under träning eller om man ska dricka mycket före eller efter träningen???

  1. Tjena Enzo!
   Det var mycket vi ville få in på 10 minuter så det gick lite snabbt 🙂 Om du är törstig så drick. Står mycket mer om detta i fall du följer länkarna i det förra inlägget här på sidan.

 2. Jag tycker att diskussionen var intressant, men jag är besviken på hur du talar om LCHF. Du säger att den inte stämmer men inte förklarar varför. Kan du inte göra ett inlägg om det på din sida där du talar om vad allt som någon som kostdoktorn ljuger om?
  Sedan att Paolo var snabb med att försvara att det finns dålig och bra pasta var kul när man tänker på att han investerat pengar i sin “Paulos Pasta” som finns, oftast orörd i mataffärers kyldisk.
  Lågt att bara kritisera utan att komma med fakta…

 3. Patrik Andersson: Jag tycker att diskussionen var intressant, men jag är besviken på hur du talar om LCHF. Du säger att den inte stämmer men inte förklarar varför. Kan du inte göra ett inlägg om det på din sida där du talar om vad allt som någon som kostdoktorn ljuger om?

  Skojar du med mig Patrik? Det är ett klipp på 9 minuter, då blir det inte särskilt ingående. Men ett huvudtema i inslaget är ju att kolhydrater inte gör dig fet. Lyssnar på du LCHF är det just detta som påstås.
  Sen säger jag också i klippet att jag kommer lägga upp ett inlägg med mer information om alla punkterna. Detta inlägg hade du hittat hur lätt som helst då med ungefär två sekunders ansträngning. Dels har jag med det i länk direkt under videoklippet. Dels finns med med bland relaterade inlägg uppe till höger och sen finns det också kvar bland inläggen på startsidan. Här finns också en sökfunktion där du hade hittat massor med ytterligare information.

 4. Patrik Andersson:
  Sedan att Paolo var snabb med att försvara att det finns dålig och bra pasta var kul när man tänker på att han investerat pengar i sin ”Paulos Pasta” som finns, oftast orörd i mataffärers kyldisk.

  Ja Paolo Roberto hade nog aldrig ätit pasta innan han lanserade sina egna produkter. Det var nog en ny produkt för honom. Och om nu produkterna står orörda som du påstår så kan det ju ha med pris att göra. Hans produktserier kostar mer och marknadsförs ju med argument om högre kvalitet. Jag kan inte avgöra det själv då jag inte ätit något av dem.

 5. Sen säger jag också i klippet att jag kommer lägga upp ett inlägg med mer information om alla punkterna. Detta inlägg hade du hittat hur lätt som helst då med ungefär två sekunders ansträngning. Dels har jag med det i länk direkt under videoklippet. Dels finns med med bland relaterade inlägg uppe till höger och sen finns det också kvar bland inläggen på startsidan. Här finns också en sökfunktion där du hade hittat massor med ytterligare information.

  Jag skrev väl i affekt direkt efter att jag sett klippet, du har välformulerade och sakliga artiklar om kost och i vilka LCHF diskuteras.
  Jag var besviken på att du för att du valde att roa Paulo tog hans planerade väg med att kalla LCHF för de största lögnarna på nätet. De största lögnarna på nätet är de som vill sälja dig ett piller som ska göra dig smal och frisk, när det handlar om att lägga om sin kost och träning på rätt sett. Istället väljer du att hoppa på LCHF.
  Lazy Celebrites who Hates Fitness… det är bara att vara stöddig… *(från Paulos sida)

 6. Patrik Andersson: De största lögnarna på nätet

  Frågan var inte vilka som är de största lögnarna på nätet. Frågan var vilka som sprider mest lögner om kost. Då är det LCHF, utan tvekan. En överlägsen majoritet av alla felaktiga påståenden kring kost som görs bland kommentarerna här och på olika träningsforum är från LCHF-are som har läst en bok, blivit lurade, och nu tror att de vet hur kroppen fungerar och ska sprida det vidare till alla.

 7. Jag tycker du borde titta dig själv i spegeln och inse att du håller på att bli likadan själv. Fördömer och sätter stämplar på alla filosofier som om det du påstår skulle vara enda sanningen. Enligt mig finns inga rätt och fel.

  1. Klart som fan att det finns rätt och fel i många frågor. Vill du bli stark är styrketräning rätt, ligga i soffan fel till exempel. Eller du tycker kanske att inget av det är dåligt? Sen att jag skulle påstå något som sanning där det inte finns väldigt goda belägg för det får du gärna ge exempel på.

   1. Dina belägg är som vanligt baserade på olika studier. Hur skulle studier på t.ex 30 personer kunna avgöra vilket som är rätt och fel? Alla människor är unika och därför finns i min mening inga rätt och fel när det handlar om träningsfysiologi.
    För att ens ha en möjlighet att kunna avgöra rätt och fel skulle du i teorin behöva involvera samtliga människor på denna jord. När du gjort det skulle du ändå tillslut inse att det inte finns några rätt och fel då det alltid kommer att finnas undantag. På alla områden. Vissa går att förklara, andra är mysterium. Det finns gott om exempel på människor som har trotsat vetenskapen på olika områden.
    Det är jävligt bekvämt för oinsatta att läsa om rätt och fel men det hade varit befriande att läsa en artikel där du t.ex. berättar om dina egna erfarenheter och vad som fungerade bäst för just dig! Sedan behöver man väl inte vara rädd för att uttrycka SIN åsikt om vad som är rätt och fel, men det är en annan sak.

 8. Jag ska ta mig en funderare på hur en och samma person kan ge så mycket dubbla budskap på en och samma blogg?
  “experten krossar vanliga tränings och hälsomyter”
  Det budskapet känns inte så svårtolkat.

  1. Tror du att jag satte den rubriken Hannes? 🙂 Har du titta på klippet för övrigt. Jag påpekar att flera av sakerna inte är egentliga myter men att påståendena är överdrivna, vilket de är.

 9. Hannes Bergström Frisk:
  Dina belägg är som vanligt baserade på olika studier. Hur skulle studier på t.ex 30 personer kunna avgöra vilket som är rätt och fel? Alla människor är unika och därför finns i min mening inga rätt och fel när det handlar om träningsfysiologi.
  För att ens ha en möjlighet att kunna avgöra rätt och fel skulle du i teorin behöva involvera samtliga människor på denna jord. När du gjort det skulle du ändå tillslut inse att det inte finns några rätt och fel då det alltid kommer att finnas undantag. På alla områden. Vissa går att förklara, andra är mysterium. Det finns gott om exempel på människor som har trotsat vetenskapen på olika områden.
  Det är jävligt bekvämt för oinsatta att läsa om rätt och fel men det hade varit befriande att läsa en artikel där du t.ex. berättar om dina egna erfarenheter och vad som fungerade bäst för just dig! Sedan behöver man väl inte vara rädd för att uttrycka SIN åsikt om vad som är rätt och fel, men det är en annan sak.

  Så en studie om 30 personer är för få men anekdoter från en enda individ är bra?

  1. Gudiol: Nej det hoppas jag verkligen inte 🙂
   Henrik: T.ex. En gammal mästare som berättar om sina egna erfarenheter och vad som just han/hon tror är receptet på framgång kan väl vara intressant för många. Men det är ju upp till en själv om man vill ta del av dennes tankar.
   Att däremot sätta generella “regler” för vad som är bra resp dåligt för oss alla och samtidigt kalla alla som tycker annorlunda för okunniga dyngspridare (bara ett exempel) känns däremot lite konstigt i min värld. Om personen dessutom kallar sig expert på området idrott och hälsa är det ännu märkligare.
   Alla idrottare borde enligt mig lära sig hitta sin egen väg till framgång. Forskningen har enligt mig förbrukat sin trovärdighet på det här området för länge sen.
   T.ex. Tror du någon som helst forskare idag skulle ha gett Bernt Johansson rådet att köra gubb-distans (zon3) varje dag hela vintern innan OS 1978?

 10. Hannes Bergström Frisk: Tror du någon som helst forskare idag skulle ha gett Bernt Johansson rådet att köra gubb-distans (zon3) varje dag hela vintern innan OS 1978?

  Svårt att säga utan att veta situationen men antagligen inte, de hade troligen gett honom bättre råd än så. Det finns liksom en orsak till att idrottare överlag presterar bättre idag än de gjorde 1978. Och det är inte för att de har fortsatt att göra samma sak i 30+ år.

 11. Hannes Bergström Frisk: Alla människor är unika och därför finns i min mening inga rätt och fel när det handlar om träningsfysiologi

  Så ponera att jag vill bli bättre på att cykla 20 mil fort.
  En person säger att jag bör träna cykling och en annan att jag bör spela pingis.
  Har de lika mycket rätt/fel? Iom att det inte finns några rätt eller fel? Jag kan ju vara det där undantaget som blir bättre på cykling av att spela pingis. Eller hur tänker du?

  1. Alexander: Om du väljer att se min poäng seriöst eller inte är upp till dig. Nu tänkte jag träningsfysiologi på lite mer komplex nivå.
   Gudiol: Att idrottare idag överlag presterar bättre än för 40 år sen håller jag med om. Men långt ifrån alla. Den fysiska prestationen på timrekordet på cykel har inte förbättrats märkbart sedan Eddy Merckx 49,5 km/h 1972. Detta gäller även Fausto Coppis tid uppför alpe d’huez 1952.
   Självklart går det inte att göra 100 % jämförelser då man omöjligt kan veta hur mycket amfetamin MM som cirkulerade i dessa kroppar. Det enda man vet är att Chris Boardman slog Eddy Merckx rekord med exakt samma utrustning med 10 meter år 2000. Det nuvarande UCI-rekordet hålls av en gång EPO-avstängde ryssen Ond?ej Sosenka som kom ca 250 m längre än il cannibale gjorde 1972.

 12. Men din poäng är ingen poäng.
  Det du har skrivit hittills indikerar att du tycker att de två personerna i mitt exempel har lika mycket rätt/fel. Ge ett konkret exempel då istället på något du inte håller med om som Jacob säger i klippet du kommenterat. Lite träningsfysiologi på komplex nivå.

  1. Alexander: Det är väl ändå jag som bestämmer över min poäng? Jag kommenterar inte klippet i första hand utan Jacobs åsikter i stort.
   Ger man sig på folk så får man tåla lite mothugg. Det är en del av spelet.

 13. Alltid lika intressant att lyssna på dig. Skönt med någon som talar klarspråk efter fakta och inte som alla andra skojare som är ute efter rubriker. Har dessutom köpt eran bok som är väldigt bra. Kommer du inte vara gäst i bodyradio snart? 🙂

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *