Tänkte bara berätta att jag kommer vara borta i en vecka. Ska åka till Holland med HIFs ungdomar på turnering. Förhoppningsvis har jag tillgång till internet och då kanske jag kan lägga upp lite tips på hur man kan hantera småskador mellan matcher och liknande. Finns det inget internet så vet ni varför jag är lite frånvarande ett tag.
Som avslutning tänkte jag lägga upp ett klipp från min egna träning. Det har varit mycket fotboll den senaste månaden och det går ut över tyngdlyftningen. Det blir mest underhåll och teknikträning. Men för typ två veckor sen lyckades jag få till 80 kg i ryck nacke vilket var personbästa. Här är ett klipp när  jag gör det igen i slutet på förra veckan. Tekniken är inte så vacker men det är ju trots att ett tangerat pers så då får det se lite illa ut 🙂

Ryck nacke är en roligare variant än vanliga ryckböj. Den kräver dock att rörligheten är god innan man börjar och det är gäller att man inte är rädd för att tappa kontrollen på stången när den är över huvudet. Om man inte har god rörlighet ska man inte utföra den här övningen, den ger inte särskilt mycket då och risken för skada skulle jag säga blir onödigt stor..


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *