Jag är för närvarande och hälsar på min bror i Sydney tillsammans med min familj så jag har inte så mycket tid att arbeta som normalt. Jag har inte semester helt så det dyker upp artiklar i SvD och på Tyngre men här på TränaStyrka och Träningslära blir det troligen inte så mycket nytt på några veckor.

Men jag har ju lovat att berätta om de artiklar jag skrivit på andra ställen än här och Träningslära så här kommer en lista på fem artiklar från Tyngre och SvD. Som vanligt gäller att om du inte vill få veta om de här lite i efterhand när jag lägger upp dessa listor här så får du följa mig via Twitter, Instagram eller Facebook där jag säger till så fort det kommit upp någon text av mig någonstans. Jag tipsar också om mycket annat intressant läsning via Twitter och Facebook.

SvD: Kvinnor räds gymmet helt i onödan

I den här artikeln i SvD skriver jag om varför kvinnor inte behöver vara rädda för att träna tungt på gymmet. Du blir inte ”tjock och bullig” av den typen av träning.

Tyngre: Bäst att sära på styrketräningen och kardion

Många som tränar vill förbättra både sin styrka och kondition till en viss mån. Hur de två olika träningsformerna då ska kombineras är en fråga som ofta lyfts fram och som många funderar kring. I Oktober i förra året skrev jag artikeln ”Att kombinera styrka och kondition” där jag berättade om forskningen på området och i det här inlägget på Tyngre så tar jag upp en ny studie som tillför ytterligare intressant information.

SvD: Styrketräning för konditionsidrottare

Ytterligare en krönika i SvD. i Den här texten berättar jag om fördelarna med styrketräning för konditionsidrottare och hur det kan verka för att förbättra prestationen och troligen också minska på skaderisken. Om du inte orkar läsa hela texten så summerar den här bilden av Yann Le Meur en hel del av det jag tar upp kring fördelarna.

Fördelarna med styrketräning för konditionsidrottare
Fördelarna med styrketräning för konditionsidrottare

Tyngre: Akut förändring i proteinsyntesen och muskler på lång sikt

I den här artikeln på tyngre skriver jag om en studie där man undersökt om personer som får en stor höjning av proteinsyntesen, jämfört med andra, efter ett visst träningspass också bygger mer muskler i längden om de fortsätter att utföra samma träningspass.

Tyngre: Kondition med burpees och battle ropes?

Att försöka träna kondition och styrka i samma övning är ofta svårt och resultatet blir inte heller lika bra som om du skulle fokusera på en av sakerna. Det finns dock övningar som är mer lämpliga än andra även för detta mål och i den här artikeln tittar jag närmare på burpees och battle ropes som är två populära alternativ inom den kategorin

3 svar på “Tjejer och styrketräning i SvD och mycket annat”
 1. Läste intervjun/reportaget med dig på kurera.se, mycket trevligt att du sprider ditt kunnande på flera olika sajter.
  Kände bara för att fråga vad du tycker om sidan kurera i övrigt, hittade tex en intervju som med ”fakta” som jag tyckte verkade lite väl förenklad/överdriven (möjligen delvis direkt felaktigt): http://kurera.se/hormonrubbningar-blir-vanligare-pa-grund-av-onaturlig-mat/
  Kanske är det jag som inte kan läsa mellan raderna. Vad tycker du om texten?

  1. Hallå N!
   Jag har aldrig läst på Kurera annars. Men som jag förstått det så är de som kvällstidningarna typ, de blandar och ger och skriver mer för klick än för att alltid ge bästa information.

 2. Hej, som väldigt många andra söker jag efter det perfekta träningsschemat för maximal muskeltillväxt. Har i några år nu kört en muskelgrupp i veckan, dvs kört igenom kroppen en gång i veckan. Då ca 4-6 övningar per muskelgrupp. Mitt problem är att jag inte kan träna mer en timme per dag och då ca 5 dagar i veckan då jag är ensamstående mamma. Den korta tid jag har på gymmet vill jag maximera. Har nu läst om att det är bättre att köra samma muskel två gånger i veckan för maximal muskeltillväxt. Undrar då om det är bättre att köra 2-3 övningar på en muskelgrupp men att köra samma muskel 2 gånger i veckan ist för 4-6 övningar och bara en gång i veckan. Känns ju som att man inte hinner trötta ut en muskel då om man tex bara kör 2 tricepsövningar åt gången tex? Vill återigen påpeka att jag är en mamma som är intresserad av att bygga seriösa muskler och därav vill man vara säker på att man gör rätt så att säga :-). Tacksam för svar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *