Jag har fått ett par frågor kring Reeboks nya skor EasyTone som det gjorts en hel del reklam för den senaste tiden och efter att ha tittat på ett par av skorna på InterSport så blev jag nyfiken över om det verkligen finns någon vetenskap bakom de påståenden som görs om skorna. Närmare bestämt att man får extra bra träning av rumpa, lår och vader av att gå i dem jämfört med andra träningsskor.

Själva skon

Reebok EasyTone
Reebok EasyTone är en ganska snygg sko i förhållande till andra skor som säger sig ha någon ”speciell” funktion

Till skillnad från MBT skorna som Joel har skrivit omtidigare här på sidan så är Reebok EasyTone inte alls så värst fula. De är rent av snygga om man ser till andra typer av skor som påstår sig ha någon speciell träningsfunktion likt Vibram FiveFingers, Skechers shape-ups, FitFlop, Avimotion, chung shi, Ryn America, Spring Boost, Exer fit osv.
Det som skiljer skon från ”vanliga skor” är att den har en annorlunda typ av sula som Reebok säger är inspirerade av de så kallade BOSU-bollarna. En BOSU-boll är som en halv balansboll som man kan använda sig av vid träning för att öka instabiliteten i träningen.
Det finns en hel del att säga om instabila underlag och träning men det är inget som jag kommer att gå in på i detta inlägg. Här begränsar jag mig vid att framhålla att man i många studier har sett en ökad aktivering i flera muskler när man använder instabila underlag. Hur stor skillnaden blir i aktivering beror på hur ostabil övningen ifråga är för utövaren. T.ex. så har man visat att vältränade personer inte får någon ökad aktivering i flera olika muskler av att göra knäböj på en BOSU-boll jämfört med stabilt underlag (1). Man testade dock inte rumpan (gluteus) eller baksida lår.

Påståendena kring skorna

BOSU-boll
BOSU-bollen sägs vara inspirationen till Reebok EasyTone

Det huvudsakliga budskapet från Reebok i deras marknadsföring är att man kan få upp till 28 % högre aktivering i rumpmusklerna, baksida lår och vadmusklerna. Detta påstår man bland annat i reklamfilmen här under. I andra reklamfilmer så nämner man att den ökade aktiveringen i vader och baksida lår endast är upp till 11 % men jag antar att det inte är så viktigt så det behöver nämnas i alla reklamfilmerna. Var kommer då siffrorna 28 % resp. 11 % ifrån?
Enligt en artikel i New York Times så handlar det om en studie som inkluderade endast 5 stycken försökspersoner. Studien var givetvis också sponsrad av Reebok själva och den är aldrig publicerad. Huruvida siffrorna innebär ”upp till” eller är medelvärde tycker jag är lite oklart. På vissa ställen står det endast 28 % mer och på andra upp till 28 % mer. Detta tolkar jag som att det i själva verket handlar den högsta siffran man hittade under studien och på Aftonbladet kan man även läsa en annons där man skriver upp till 28 %.
En annan sak värd att tänka på är att man påstår en ökning med 28 % i aktivering jämfört med vanlig gång. Hur stor är aktiveringen vid vanlig gång då? Räcker det med en ökning med 28 % för att man ska få en träningseffekt? För att veta detta så måste vi veta hur stor aktiveringen är i rumpa, baksida lår och vader vid normal gång i förhållande till den kraft som musklerna normalt kan producera (ofta kallat maximal voluntary contration, eller MVC). Det tog bara någon minut för mig att hitta en studie där man tittat på just detta och resultaten för de muskler vi är intresserade av kan ni se här under i graferna (2)
Muskelaktivering vid gång
Graferna visar aktiveringen i nedre delen av den stora rumpmuskeln (lower gluteus maximus) och en av musklerna på insidan av baksidan i låren (Semimembranosus). De två graferna till vänster visar värden för vanlig gång och grafen till höger visar värden för snabb gång. Vänsteraxeln i graferna anger aktivering i procent i förhållande till maximal kontraktionskraft (MVC) hos deltagarna.

Graferna visar klart och tydligt att vid normal gång så aktiveras varken rumpan eller baksidan mer än 30 % av maximal kontraktionsstyrka. Om vi tar Reeboks värden på ”upp till” 28 % för rumpan och antar att det maximala värdet är 30 % MVC så blir värdet för aktiveringen i ett par EasyTone maximalt 38 %. Motsvarande siffra för baksida lår är 33 %. Detta är knappast några imponerande siffror men det är ändå en ökning (förutsatt att vi väljer att tro på Reeboks egna siffror) som kanske kan ge en effekt men räkna inte med några fantastiska resultat. Det är dock troligen bättre att utföra en 10 utfall varje dag om man är ute efter starka rumpmuskler.
Man undrar ju dessutom om effekten i ökad aktivering består allt eftersom man vänjer sig vid skorna? Får man bättre balans så upplever man skorna som mindre instabila och aktiveringen kommer troligen att minska. Detta är i alla fall det man ser när idrottare ska göra knäböj på BOSU-bollar eller andra instabila underlag.
———————————————– UPPDATERING 2011-04-05 ———————————————–

Ingen skillnad i energiförbrukning för EasyTone

Nu har det faktiskt gjorts en studie på Reebok EasyTone där man tittat på syreförbrukning och energiförbrukning vid lätt jogging. Studien utfördes av en tjej vid namn Stephanie J. Tepper som en del av hennes examen i ”Master of Science in Clinical Exercise Physiology”. Titeln på studien är ”The Physiological And Subjective Difference Between Walking in Flat Soled Shoes versus fitness shoes”. Denna studie visade på ingen skillnad i varken energiförbrukning, upplevd ansträngning, puls eller syreupptagning mellan Reebok easytone, MBT-skor, Skecher Shape-Ups och vanliga New Balance walking skor.

Övrigt om skon

Gången kommer med alla säkerhet att bli förändrad när man sätter på sig ett par EasyTone och precis som med andra skor som skiljer sig mycket från ”standardskon” så kan detta leda till förbättringar hos vissa som lider av olika typer av överbelastningsskador. Problemet är att ingen vet hur förändringarna blir och när de kan vara en bra idé att införa dem. Som det är nu så kan skorna lika gärna skapa fler problem än de löser.
Om du är intresserad av att prova någon typ av ”funktionell” sko skulle jag säga att ett mycket bättre val är Nike Free.

Summering

Reebok EasyTone är ännu en i mängden av skor som påstår sig tona och träna upp kroppen medan man går. För mig känns det som att det finns mycket kvar att bevisa för alla dessa skor. Det jag tycker är positivt är att de utan tvekan förändrar gången och även hållning hos vissa och detta tror jag kan vara bra för många.  Detta tror jag som sagt kan hjälpa vid många typer av överbelastningsbesvär, men just nu känns det som att det är väldigt dyra saker att köpa när man inte har någon aning om hur de kommer att fungera för en själv. Skorna ersätter också dagens joggingskor som folk använder när de går på jobb och i vardagen vilket jag inte tror är någon bra idé. Nu är jag tveksam till om flera av de nya typen av skor är något bättre men det sker i alla fall en förändring.

Salomon skor
Salomons skor som påstås förbättra återhämtningen

Konsumenterna verkar inte bry sig något nämnvärt om att det saknas vetenskap bakom påståendena och enligt tidningen WSAToday så ökade försäljningen av så kallade Tooning Fotwear från 17 miljoner dollar till 145 miljoner dollar mellan 2008 och 2009. Detta var dessutom under en tid då övrig försäljning av skor gick nedåt.
Branschen har givetvis snappat upp den snabba ökningen i försäljning av skorna och numera kan man även hitta skor som påstås förbättra återhämtningen från tillverkare så som Salomon och Crocs. Antagligen är det bara en tidsfråga tills vi ser flera andra märken komma med liknande påståenden för sina annorlunda formade skor med. Lite överraskande så har MBT redan uttalat sig i deras Q&A om hur bra deras skor är för återhämtning. MBT är en sko som ger fötterna träning och återhämtning på samma gång med andra ord 🙄

38 svar på “Reebok EasyTone – ännu en produkt som lever på falsk marknadsföring?”
 1. Åh tusentack för att du klargjorde detta Guddi!! 😀
  Många människor (inklusive mig själv ibland hihi) vill så gärna tro på olika påståenden osv. Exempelvis en kompis som powerwalkande med dessa skor kände att hon fick ”mycket” träningsvärk men innan brukar hon ändå få träningsvärk men med dessa skor sa hon att det kändes ”extra” & då kan man ju undra ifall det är ngn slags placebo effekt att man förväntar sig känna mer av träningsvärk & därmed tro att man får en betydlig effekt. Men ah man får sluta va så lättlurad & bli en kritisk konsument 🙂

 2. Bara ett i raden av intressanta och läsvärda inlägg, det tackar jag för!
  Jag vet att New Balance kommer släppa en toning-modell i instabilitetens tecken, och att Nike har en modell som kallas Rejuven8 som är till för ”återhämtning”. Så det är inte bara Reebok bland de stora sko-drakarna som redan har hakat på tåget. Vi kommer som ni säger definitivt få se mer av det.
  Jag tror även att Reeboks påstådda inspiration av Bosu-bollarna är en efterkonstruktion, eftersom Easytone sulan i princip bara är deras ”DMX Max”, dvs dämpningsblåsa, utan yttersula. Dom kanske hade ett gäng kvar efter överproduktion som dom ville bli av med :). Och säga vad man vill om reklamen, men skorna är det sista jag tänker på när jag ser den…
  Och till Gina; En placebo-effekt är väl bättre än ingen effekt? 😉

 3. Gina: Åh tusentack för att du klargjorde detta Guddi!! :D
  Många människor (inklusive mig själv ibland hihi) vill så gärna tro på olika påståenden osv. Exempelvis en kompis som powerwalkande med dessa skor kände att hon fick ”mycket” träningsvärk men innan brukar hon ändå få träningsvärk men med dessa skor sa hon att det kändes ”extra” & då kan man ju undra ifall det är ngn slags placebo effekt att man förväntar sig känna mer av träningsvärk & därmed tro att man får en betydlig effekt. Men ah man får sluta va så lättlurad & bli en kritisk konsument :)

  Kul att du gillade inlägget Gina. Det din kompis säger är inte alls omöjligt, det är nästan det förväntade. Om man ändrar på sin gångteknik genom en annan typ av sko och sen ger sig ut på en runda motsvarande det man klarade av tidigare så är det inte överraskande att några muskler som tidigare inte jobbade så hårt kommer bli extra trötta med en ökad träningsvärk som konsekvens.
  Fast placebo är också väldigt troligt 😉

  Daniel: Jag vet att New Balance kommer släppa en toning-modell i instabilitetens tecken, och att Nike har en modell som kallas Rejuven8 som är till för ”återhämtning”. Så det är inte bara Reebok bland de stora sko-drakarna som redan har hakat på tåget. Vi kommer som ni säger definitivt få se mer av det.

  Tack för infon Daniel. Angående Rejuven8 så känner jag till dem, men jag har inte hittat några påstående direkt från Nike att de skulle vara bra för återhämtning utan det är återförsäljare som verkar gå ut med det. Jag orkade inte leta så ingående dock utan jag valde att inte nämna dem istället.

  Daniel: Jag tror även att Reeboks påstådda inspiration av Bosu-bollarna är en efterkonstruktion, eftersom Easytone sulan i princip bara är deras ”DMX Max”, dvs dämpningsblåsa, utan yttersula. Dom kanske hade ett gäng kvar efter överproduktion som dom ville bli av med 🙂 . Och säga vad man vill om reklamen, men skorna är det sista jag tänker på när jag ser den…

  Jag hade ett par sånna där DMX Max skor när jag var en 13-15 år ungefär. Tyckte att de var grymt coola och sköna, i alla fall tills det gick hål på en ”bubbla” och de började pipa i varje steg 🙂

  Liljeros: Jaha, det handlade ju iaf om fötter!;)

  De riktiga inläggen om löpning, fötter och skor kommer 🙂 Jag är uppe i 3 färdiga inlägg nu men vill att allt ska vara klart innan jag lägger upp dem.

 4. Jag har fått flertalet frågor om dessa skor och tänkte själv skriva en artikel om dessa men får väl hänvisa till denna istället.
  Jag skulle aldrig rekommendera skor som ska ge abnormal gångstil till någon att gå i ofta eller använda som träning.
  Utöver det lär du ju får 10 000% mer belastning på vaderna i stilletklackar och som du säger 10 utfall lär aktivera mer än en dag i dessa skor.
  Kroppen är byggd för att transportera sig själv barfota. Har du inte knäproblem eller extra ömma fötter som du återhämtar är tunn sula det absolut bästa. Spring på tå och aldrig häl som folk fått för sig.
  Utöver det, vill du aktivera din röv ut i skogen och spring.

 5. Sid: ”Kroppen är byggd för att transportera sig själv barfota. Har du inte knäproblem eller extra ömma fötter som du återhämtar är tunn sula det absolut bästa. Spring på tå och aldrig häl som folk fått för sig.”
  Samtidigt är kroppen inte byggd för att gå på asfalt utan snarare i mjukare terräng som skog o gräs kan jag tänka mig. =)

 6. K: Självfallet är det så. Förväntar du dig en diskussion nu? Jag valde bara att inte ta upp den självklara aspekten. Viss dämpning i stadsmiljö är fodrad.
  Ha en fin dag!

 7. Tack för ett välbehövligt inlägg!
  I den här reklamfilmen visar en bild på upp till 28% i rumpan och upp till 11% i hamstrings och vader.
  http://www.youtube.com/watch?v=qCHKXICefFw
  Jag skulle faktiskt vilja se ett inlägg om nackdelar och fördelar med högklackade skor. Myterna är nog mer utbredda än den allmänna kunskapen när det gäller dem.
  Träning i all ära, men jag tror många vill och känner behov av att komplettera med mer ”vardagsmotion”, fast de inte har tid eller möjlighet att regelbundet gå, cykla, gå i trappor osv. Har du några tankar eller tips om det?

 8. Tjena Madison!
  Det kommer att dyka upp en hel del inlägg om fötter, skor, löparskor, barfotalöpning osv senare. Jag håller på att skriva på det nu men vill att alla inlägg ska vara klara innan jag lägger upp något.
  Generellt sett så tycker jag att vardagsmotion lätt blir överskattat. Man tar trappan en gång istället för hissen och sen så känner man sig ”duktig” och kanske till och med ger en själv en belöning. Många gånger är inte intensiteten tillräckligt stor för att det ska räcka till för att nå upp till Rekommendationerna för fysisk aktivitet och när det är intensivt nog så vara det oftast bara några sekunder (tex trappgång) så den totala tiden blir för kost.
  För personer som verkligen har mycket vardagsmotion så kan det dock gå ihop till en hel del. Min mormor som är 85 år fick låna en stegräknare av min mamma och kom upp i över 10000 steg varje dag i en vecka trots att hon i stort sett endast håller sig kring huset och trädgården hela dagarna. Det finns även de som cyklar >30 min till jobb varje dag. I och för sig skulle jag kalla det för motion/träning och inte vardagsmotion men oavsett så är det bra för hälsan.
  Att man inte skulle ha tid att motionera är skitsnack. Det har alla tid med. Kör man intensivare intervaller så räcker det med 10-15 minuter av ens tid där mycket av tiden är vila som man kan göra något annat under. Har man inte tid att ta sig någonstans så får man köpa hem en motionscykel. Allt handlar om prioriteringar…
  https://traningslara.se/hiit-for-battre-insulinkanslighet/
  https://traningslara.se/effekter-fran-styrketraning-pa-ens-energiforbrukning/

 9. Läste en artikel i läkartidningen om att aktiv balansträning genom livet förebygger allvarligare ledskador i äldre år, helt enkelt för att man får bättre balans och löper mindre risk för att trilla och ådra sig denna typer av skador.
  Min fundering är om denna typen av skor, använda på rätt sätt, kan hjälpa träna balansen och de ”små musklerna” som hjälper till och stabiliserar?

 10. Tjena Oscar!
  Träning handlar om att aktivt utmana kroppen att förbättra sig. Skorna i fråga kommer i bästa fall att leda till en högst marginell förbättring i balans. Denna förbättring kommer att ske ganska fort och sen kommer den inte längre att bli något bättre då du inte fortsätter att utmana den. Du är van vid skorna kan gå i dem utan problem. När detta sker så är det inte längre någon aktiv balansträning.
  Som jag ser det finns det ingen orsak att lägga ut 1000 kr på ett par skor med hopp om att de kanske kan hjälpa en uppnå något som man lätt kan uppnå bara av att ställa sig på ett ben någon minut varje dag.

 11. Jag höll precis på att köpa dessa skor och så läste jag din artikel. Nu får jag nog tänka lite till. Jag är ganska otränad, överviktig och har problem med knän och en fotled, samt återhämtar mig från en stressjukdom (av typen utmattning). Såg dessa skor som en extra grej när jag går ut med mina stavar…men, om de ändå inte ger vad de lovar och dessutom kan ge problem då blir jag osäker på om jag vill lägga pengar på dem (trotts rabatterat pris…). Kanske kan jag lika gärna ställa mig på balansplattan jag har hemma…
  Tack för en mycket informativ artikel!

 12. Anna:
  Jag höll precis på att köpa dessa skor och så läste jag din artikel. Nu får jag nog tänka lite till. Jag är ganska otränad, överviktig och har problem med knän och en fotled, samt återhämtar mig från en stressjukdom (av typen utmattning). Såg dessa skor som en extra grej när jag går ut med mina stavar…men, om de ändå inte ger vad de lovar och dessutom kan ge problem då blir jag osäker på om jag vill lägga pengar på dem (trotts rabatterat pris…). Kanske kan jag lika gärna ställa mig på balansplattan jag har hemma… Tack för en mycket informativ artikel!

  En vanlig motivering till varför skorna är så bra är personers beskrivningar av vilken träningsvärk de får och vilken annorlunda belastning det blir.
  Men det i sig säger inte ett dugg om effekten. Jag skulle förmodligen få en grym träningsvärk i vaderna om jag gick en hel dag i högklackat men det är inte grund nog att rekommendera högklackade skor som träningsdojor. 😉
  /Nicklas

 13. Nicklas:
  En vanlig motivering till varför skorna är så bra är personers beskrivningar av vilken träningsvärk de får och vilken annorlunda belastning det blir.
  Men det i sig säger inte ett dugg om effekten. Jag skulle förmodligen få en grym träningsvärk i vaderna om jag gick en hel dag i högklackat men det är inte grund nog att rekommendera högklackade skor som träningsdojor.
  /Nicklas

  Nej, det var inte för träningsvärken jag blev intresserad av skorna, den informationen hade jag inte ens läst och det förstår väl vem som helst att man får av en ny ’träningsform’…? Träningsvärk skaffar jag mig på en hel massa olika sätt… 🙂 Jag blev intresserad av dem för balansbollseffekten, för balansplattan är SÅ tråkig att stå på och jag tänkte göra två flugor på smällen med balansbollseffekten + att gå ute, inget annat.
  /Anna

 14. Jag skulle vilja rekommendera Rebooks Runtone Action, det är löparskor, och t.o.m. jag som var helt otränad fick snabbt upp konditionen, sååå sköna både att springa och gå med.
  //Jeanette.

 15. Hej Jeanette! Runtone är värre skit än easytone! Du fick inte bra kondition av dina skor utan av din träning.

 16. Men självklart fick jag inte bättre kondition av skorna!! jag menar att de är otroligt bra och sköna, absolut inget skit!!! otroligt sköna att springa i och det är det jag söker i ett par skor…

 17. Guddi!
  Ursäkta min bristfälliga svenska, men av kommentarerna till ditt inlägg verkar det som att skorna är skräp. Hehe.
  Men någonstans svarade du på någons inlägg, att det räcker med 10-15 min träning om dagen. Hur menar du då? När du säger, (om jag förstod det rätt) att det inte spelar någon roll att ta trapporna istället för hissen.Haha. Känner mig jätte korkad nu, men jag vill gärna veta.
  Jag är 157 lång, väger 60 och vill vill väga 50 kg. Jag tränade mkt kickboxning förr men det hjälpte dessvärre varken figuren eller vikten eller konditionen. Visserligen är jag ett matvrak i vanliga fall och rökare, MEN då jag hamnat i en depression och behandlas för både det och bulemi har jag i princip matvägrat för att aptiten är borta. Men fortafarande ingen förändring på vågen.
  Jag försöker ta en promenad numer om dagen för att jag inte riktigt orkar mer än så (psykiskt antar jag) men vad ska jag göra?
  Vänligen Sev

 18. Just det, det här med matvägrandet förstår jag också att det påverkar ämnesomsättningen vilket gör det svårare att gå ned i vikt.
  Så ännu en gång, hur bär jag mig åt? 🙂

 19. Tjena Sev!
  Ät bra, träna ordentligt och regelbundet. Det är lösningen. Sen hur du ska lösa det så det passar i din vardag kan inte jag svara på.

 20. Hej Guddi,
  Som ”vanligt” människa känner sig man helt utelämnad och man vill gärna tro att en speciell sko kan kompensera den tid man inte kan ägna åt att träna. … och reklamen ser ganska logisk ut!
  Tack och lov att det finns folk med den riktiga kunskapen som hjälper oss!
  Hade tänkt skaffa sådana skor … även om de är ganska dyra, men efter att ha läst din inlägg har jag slutat dagdrömma. Som du säger: äta bra, träna ordentligt och regelbundet är fortfarande det bästa.
  Än en gång, en stooooor tack Guddi.
  Många hälsningar från Spanien,
  Elvira

 21. Hej!
  Nu hittade jag denna artikeln, och hoppas få svar på en fråga. Du skriver ”Skorna ersätter också dagens joggingskor som folk använder när de går på jobb och i vardagen vilket jag inte tror är någon bra idé.” Menar du att det inte är en bra idé att använda joggingskor i vardagen, eller att ersätta joggingskorna med dessa nya typer av skor?
  Jag står och går mycket på jobbet, och har precis köpt ett par joggingskor som jag använder i labbet. Var det dumt, och vilka skor skulle du annars rekommendera? Fotriktiga och sköna skor växer ju inte på träd…
  Andrea

 22. Hej Andrea!
  Jag vet ärligt talat inte själv vad jag precis ville ha sagt med den meningen nu när jag läser den nästan ett år senare 🙂 Jag tror egentligen inte att varken easytone eller joggingskor är det bästa valet.
  Joggingskor är för mig skor som man ska använda när man joggar. Hur bra de fungerar vid jogging kan man diskutera men det är det dem är konstruerade för.
  När det gäller skor i vardagen så skulle jag nog personligen förespråka skor som ger foten gott om plats utan hälupphöjning. Går man runt på väldigt hårda underlag kan någon mindre dämpning också vara befogat. Men har du ett par skor som känns bra, sitter bra och som inte ger dig problem finns det ju ingen som helst orsak att byta 🙂

 23. Tänkte bara säga att jag har skorna och tycker att de fungerar jättebra. skulle ända invenstera i ett par bra gympa skor som alla ligger i samma prisklass, så det blev det reeltone. Placeboeffekt får stå för någon annan, jag får rejäl träningsverk i vader och rumpa som jag inte känt förut. tränar ganska mycket men det är annurlunda med dom här. Testa själv innan ni drarslutsatsen efter andras recession. olika för alla, för mig är dom superbra! Tidigare har man disskuterat att en klack på skon är bra för hållningen för kroppen, och att klackskon är att rekomendera (med liten klack). Men har aldrig varit klackskon-tjejen och det här är ett par gympaskor med upphöjda sulor istället, bättre stötdämpning än i klackskor. Jag rekomenderar verkligen dom här!
  Om ni ändå ska köpa skor, varför inte?

 24. Instämmer med Sara! Tycker dojjorna är jättesköna. Dock är det ju alltid bra att variera vad man har på fötterna. Lågklackat, högklackat o s v. Jag ångrar inte köpet men kan nog hålla med om att priset är verkligen i högsta laget.

 25. Jag har också köpt ett par Easytone och är jättenöjd. Tror att det hela handlar om vad man förväntat sig att skorna skall göra. Jag hade inte förväntat mig att jag skulle bli så värst tränad av skona i sig men att köpa dem gjorde att jag gav mig ut på mer promenader, för att det kändes kul. Med det vill jag inte säga att jag inte uppnått samma resultatet med andra skor men det gjorde det lite extra roligt att pröva någon ny typ av sko. Dessutom är de både sköna och på något sätt stretchar de ut mina muskler på framsidan tillförmån för baksidan. Så om förväntningarna inte är så stora, köp dem. Det är kul.

 26. Jag köpte easy tone skor och älskar dom verkligen, har verkligen ångra köpet, och har gått ner 6,6 kilo sen jag började gå med dom.
  och allt som säger som man aktiverar stämmer tycker jag.
  Mvh tabita

 27. hej
  jo jag håller verkligen med dig, jag är så nöjd med dessa skor och har varit ute gått med varje dag och tycker allting har stämt som har sagt och gått ner 6,6 nu på 3 månader,och dom är bekväma att ha på fötterna också.
  Joanna Olofsson:
  Jag har också köpt ett par Easytone och är jättenöjd. Tror att det hela handlar om vad man förväntat sig att skorna skall göra. Jag hade inte förväntat mig att jag skulle bli så värst tränad av skona i sig men att köpa dem gjorde att jag gav mig ut på mer promenader, för att det kändes kul. Med det vill jag inte säga att jag inte uppnått samma resultatet med andra skor men det gjorde det lite extra roligt att pröva någon ny typ av sko. Dessutom är de både sköna och på något sätt stretchar de ut mina muskler på framsidan tillförmån för baksidan. Så om förväntningarna inte är så stora, köp dem. Det är kul.

 28. 🙂 Det är ju kul att konsumentverken då och då faktiskt klämmer åt företagen lite när de överdriver/ljuger i sina reklamkampanjer.

 29. Jag struntar i att köpa dessa skor. Visst, det ser spännande ut i reklamen..köp ett par skor o få skitsnygg rumpa/ben bara sådär! Men jag behåller mina, speciellt för mig utvalda, löpardojor och spänner rumpan ibland när jag går eller springer och det funkar utmärkt faktiskt. Snart 40 och rumpan ligger fint på plats 😉

 30. Har precis lagt en beställning på ett par Easyskor, lite efter men vaddå. Fungerar dom inte så har jag iallafall ett par gympaskor.
  Och gjorde en bra deal. fick 70% rabatt på skorna så jag är nöjd vare sig om funkar eller inte.
  Men har en fråga också, Är dom bra för ryggen också eller bara lår och rumpa?

 31. Hej, jag funderar på att köpa ett par easytone. Tanken är att ha när dom när jag jobbar(servering) och när jag är ute och går med hunden. Jag tränar thaiboxning och springer en del annars och det är inte för att ersätta någonting av det som jag ska ha dom. Min tanke var dels att att man kanske får bättre balans (behöver de till boxningen, tränar redan mycket balans men att få in det när man går kändes som en bra grej). En annan anledning är att jag för ett par månader sen stukade foten väldigt allvarligt och jag hade någon teori om att det instabila i skon ska hjälpa min fot att ”träna upp” stabiliteten igen. Vad tror du? Ett par promenadskor ska jag köpa i vilket fall och det var REA på dom här. Mina förväntningar är alltså INTE att bygga massa muskler. (Jag tror att om man vill ha muskler så måste man jobba för det.) Men att hjälpa min fot att återhämta sig och kanske förbättra balans och hållning 🙂 Tacksam för svar!
  Frida

 32. Hallå Frida!
  Skorna kan vara sköna och fina att ha på fötterna. Mer ska du inte förvänta dig av dem. Om din fot är dålig efter en stukning behöver du köra rehabträning, inte gå i några speciella skor.

 33. Hade mer tänkt ha skorna att komplettera träningen med. Har du något tips på andra bra skor att ha när man jobbar och går mycket?

 34. Frida Måhl:
  Har du något tips på andra bra skor att ha när man jobbar och går mycket?

  Ett par sköna skor som inte trycker på foten räcker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *