Populärast på Instagram under 2017

Det bästa på instagram

Enligt traditionen så tänkte jag även summerar det senaste året som gått med lite topplistor med det mest delade materialet under året. Här följer de tio mest gillade bilderna på min Instagram under 2017.

View this post on Instagram

Fantastisk infografik från Skepsis Norge. Det här är alltså det som många är rädda för ska skapa cancer trots att vi redan får i oss det i större doser*. ⠀ ⠀ Jag skrev ungefär det samma som det som den här bilden visar för snart fyra år sen i min text Idioti på internet – Matfusket och Aspartam och det har garanterat skrivits många gånger innan det med. Men upprepning är ju aldrig fel :)⠀ ⠀ ⠀ *Aspartam är även den mest välstuderade tillsatsen i vår kost idag och man har inte funnit några risker för cancer, som väntat med andra ord. ⠀ Skepsis Norges sida på facebook där de la upp bilden: http://gudiol.info/2mshG6R⠀ Min artikel http://gudiol.info/2mse9p1

A post shared by Jacob Gudiol (@gudiol) on

View this post on Instagram

Frukt är inte det samma som läsk och det finns ingen "dödsfrukt" i din lokala matbutik! . Jag är egentligen på semester men fick säkert ett tiotal meddelande om det här igår så jag kunde inte låta bli att titta igenom det när jag fick tid. Det här är från ett helt horribelt inslag i Breaking News där man på allvar jämför frukt med läsk/godis och säger att det är mer eller mindre lika dåligt. Detta gör man endast utifrån att båda innehåller socker. Det är precis lika smart som att dra slutsatsen att korvbröd är bättre än torkade bruna bönor eftersom det innehåller mindre kolhydrater eller att en milkshake är bättre än en avokado eftersom den innehåller mindre fett. DET ÄR KORKAT ATT BEDÖMA LIVSMEDEL ENDAST UTIFRÅN EN ENDA INGREDIENS!* . Sen fortsätter det bara att bli dummare när man börjar prata om juice och frukt som att det vore samma sak. Det är det inte heller. Jag orkar inte direkt skriva mer om det här. Jag har skrivit ingående om frukt och problemet med folk som bara bedömer det efter hur många gram socker det innehåller tidigare på Tyngre och det som står där gäller fortfarande, http://gudiol.info/2jrxaeO . Efter den artikeln har dessutom den här interventionsstudien publicerats där man fann att deltagare som medvetet åt för mycket kalorier fick precis samma hälsoeffekter när det ökade på sitt kaloriintag med frukt eller med nötter, http://gudiol.info/2jsus9a . Här är även en artikel som förklarar skillnaden mellan frukt, fruktpuré och fruktjuice. http://gudiol.info/2jtK1gx . * Ibland kan det finnas farlig saker i ett livsmedel som man bör undvika. Är det farligt för alla så får det normalt sett inte säljas men är du nötallergiker så kan du ju säga att något är dåligt för dig om det innehåller nötter.

A post shared by Jacob Gudiol (@gudiol) on

View this post on Instagram

😉😎

A post shared by Jacob Gudiol (@gudiol) on

Fler topplistor

Du hittar fler listor för 2017 här:

  1. De mest lästa artiklarna på Träningslära under 2017
  2. Mina mest populära artiklar på Tyngre.se under 2017

Några listor från tidigare år:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *