Min senaste matkasse…

Publicerat den 18 kommentarer till Min senaste matkasse…

Jag har precis varit och handlat. La upp all maten på diskbänken och tyckte det var lite kul att det nästan såg ut som att jag handlat enligt LCHF! Mannagrynen och Müslin förstör det dock. De lite mer konspiratoriskt lagda inom LCHF har ju många gånger anklagat mig för att vara spion för SLV. Antar att de skulle påstå att den här bilden är riggad 😉

Min senaste matkasse
Min senaste matkasse. Förutom mannagrynen och Müslin så skulle den nog kunna gå hem hos en LCHF-are 🙂

För er som undrar. Jo, jag äter mycket mer kolhydrater än vad som syns på den här bilden. Det är bara det att riset, potatisen, bönorna mm håller mycket längre så det behöver jag inte köpa hem så ofta.  Samma sak gäller för grönsakerna som jag i princip nästan alltid köper frysta i storpack.

18 kommentarer

 1. Kul bild 🙂
  Vore intressant att veta hur du ställer dig till tillsatser som Natriumnitrit och liknande. Finns ju de som rekommenderar 0 g i intag av produkter som innehåller det, t.ex. bacon.

  1. Frågor kring tillsatser överlag är väldigt komplicerande. Jag tror inte det är bra att äta mycket charkprodukter men samtidigt är jag helt säker på att det finns många mycket mer negativa saker i kosten som man bör fokusera på i första hand. Jag tror folk fokuserar för mycket på småsakerna och glömmer det stora hela. Dricker man tex en liter läsk i veckan kan jag garantera att det får mer negativ inverkan på hälsan än E250 från tre paket bacon, blodpudding och falukorv som jag har köpt på den här bilden.
   Jag försöker att inte äta så mycket charkprodukter och få i mig lite E250. Men man får ju dra en gräns någonstans för vad man själv anser är okej. Jag har inget mål med att försöka vara optimal på något sätt, varken när det gäller kost eller träningen. Jag sköter det säkert långt mycket bättre än de flesta men hade jag haft vilja och ork hade jag kunnat göra det ännu bättre. Då hade jag troligen minimera E250 ur kosten, för att vara på den säkra sidan helt enkelt.

  1. Lev Starkt Micke: Du gillar vist tillsatser, eller så är du dålig på att laga mat;-)

   Det är nog mest att jag är ganska bekväm av mig och samtidigt vill jag lägga den fritid jag har på annat än att stå i köket 🙂
   I övrigt finns det ingen orsak att vara rädd för tillsatser överlag. Det mesta är bara konstiga namn på saker som vi får i oss ändå. Att hänga upp sig på konserverade champinjoner är ju bara löjligt 🙂

 2. Håller me föregående talare men skulle ta väck all gluten o laktos o välja ekologiskt i den utsträckning d finns. Men allt beror på hur mkt tid o pengar man vill lägga på kosten. Vår tarmflora som nordbor är van vid mkt fett o protein sen kolhydrater eftr säsong. D som rekommenderar medelhavskost för en nordbo är bara bullshit enligt min uppfattning. Rent gennerellt kanske d funkar bäst men kan ju bero på att större delen av jordens befolkning lever i lr under medelhavsklimat. Men man rekomenderar väl inte en eskimå oxå äta som en grek så… Skippa allt vad olika dieter heter och testa dig fram vad din kropp mår bäst av.
  Men du äter ju bättre än gemeneman iaf =)

  1. Krille: Vår tarmflora som nordbor är van vid mkt fett o protein sen kolhydrater eftr säsong. D som rekommenderar medelhavskost för en nordbo är bara bullshit enligt min uppfattning. Rent gennerellt kanske d funkar bäst men kan ju bero på att större delen av jordens befolkning lever ilr under medelhavsklimat. Men man rekomenderar väl inte en eskimå oxå äta som en grek så…

   Massa hokus pokus snack där 🙂

 3. Från en, numer, ”mellan-strikt” LCHF’are ser det helt OK ut. 🙂
  Är väl FUN-light som sticker ut lite.
  Tankar kring den?

  1. Shrinkin David: Är väl FUN-light som sticker ut lite.
   Tankar kring den?

   Jag har några droppar FUN-light i vattnen som jag kolsyrar med en soda streamer. Går åt ungefär 1-2 flaskor per år.
   Om du syftar på sötningsmedel överlag har jag inga större besvär med det. Det finns ganska gott om studier på det området nu som inte kunnat påvisa något negativt vid rimlig konsumption. Själv håller jag mig dock borta från det, har svårt för väldigt söta saker. Förutom godis 🙂

 4. Fin light är för låg halt frukt o bär för att ens få kallas för saft. Extremt med tillsatser!! Läs i boken ”Äkta vara”vara” vad som skrivs om den. Om man prompt måste äta söt ät då socker inte massa sötningsmedel.

  1. Krille:
   Vad är d som är hokus pokus?

   Precis det jag citerade var hokus pokus. Eller du har någon bra källa på ett påstående som detta?

   Krille: Vår tarmflora som nordbor är van vid mkt fett o protein sen kolhydrater eftr säsong

   Krille: Hur tycker du själv att vi ska äta?

   Det har jag redan skrivit om här, https://traningslara.se/vad-ar-skitmat-och-vad-ar-bra-mat/
   Du får tycka precis vad du vill när det gäller hur folk ska/bör äta men det är inte okej att bara hitta på ”fakta” för att motivera det.

 5. Frågan jag ställer mig är; Har du fått tillräckligt med kalorier för pengarna? 🙂
  Tack för en otroligt bra utbildning och för all inspiration och kunskap!
  /Malin

  1. Malin Törnlöf:
   Frågan jag ställer mig är; Har du fått tillräckligt med kalorier för pengarna? :)
   Tack för en otroligt bra utbildning och för all inspiration och kunskap!
   /Malin

   Lammlever 20kr/kg, grädden var billig när man köpte två, samma med kyckling och bacon 🙂 FUN-light är ju dock en riktigt bottennapp, där blev jag lurad 😉
   Vi ses säkert igen Malin!

  1. Jag har faktiskt inte provat den tidigare. Men hur kan den vara något annat än gott. Allt fungerar med tex mex krydda 😉 Tror jag äter den i helgen så påminner du mig i nästa vecka så kan jag svara.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.