Lycka på burk

CSPI som nog är mest kända för dig som läsare här för att de gjort ett antal spoofs på Coca-Cola reklam släppte för två veckor sen det här klippet på Youtube som på ett extremt tydligt, humoristiskt men ändå allvarligt vis visar hur mycket socker det faktiskt finns i läsken som folk dricker.
På en och en halv minut så får de fram ett väldigt kraftigt budskap tycker jag. Så titta på den och dela sen den vidare!

 


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

11 svar på “Lycka på burk eller socker och marknadsföring?”
 1. Drick lite socker och alla går bananas, eller hur var det nu?
  Om det bara är socker och vatten så är det inga problem, det är ju endast processad färdigmat som är problemet har du lärt mig. Naturligt socker och rent vatten låter då som rena hälsokuren.
  Kanske stoff för nästa artikel för Viktklubb?
  ”Experten bekräftar: Ja då, du FÅR dricka läsk till din pommes, INGET är förbjudet”.

 2. johan:
  Drick lite socker och alla går bananas, eller hur var det nu?
  Om det bara är socker och vatten så är det inga problem, det är ju endast processad färdigmat som är problemet har du lärt mig. Naturligt socker och rent vatten låter då som rena hälsokuren.
  Kanske stoff för nästa artikel för Viktklubb?
  ”Experten bekräftar: Ja då, du FÅR dricka läsk till din pommes, INGET är förbjudet”.

  Tack för den kommentaren Johan. Nu kan jag bara länka hit nästa gång du skriver en av dina mindre smarta kommentarer så avfärdar eventuella läsare dig direkt då du uppenbarligen har inlärningssvårigheter eller något liknande.

 3. Betyder detta att du tänker om nu Jacob angående socker?
  Enligt nedan så höll du mest med Elisabet Rytter och hennes budskap?
  https://traningslara.se/sag-socker-och-alla-gar-bananas/
  ”Några dagar senare kommer en debattartikel i Aftonbladet från en förespråkare för livsmedelsindustrin vid namn Elisabet Rytter. Hennes budskap var i princip att socker inte på något sätt är någon form av problem, Onyanserad syn på farorna med socker. Tro det eller ej men det här är faktiskt det inlägget i debatten som är minst orimligt.”

 4. Precis, hela den där debatten grundades i att vi, framförallt barn, blir itryckta socker flera gånger om dagen för att sociala normer säger att det ska vara så, annars är man udda. En vanlig dag för ett litet barn: frukostflingor med socker (det enda som går ner eftersom smaklökarna kräver det), morgon-kex på dagis, bullar till mellanmål på dagis, tårta på dagis för att någon fyller år (vanligtvis minst 3 ggr i veckan), snabbmakaroner med ketchup hemma. Födelsedagskalas varje helg med obegränsat med kakor och godis. Minst ett släktbesök i veckan med kakbuffé. Och så vidare. Detta kallade Jacob alltså för ”lite socker och alla går bananas”. Att detta inkluderar ett par liter läsk i veckan är bara en petitess i sammanhanget.
  Men eftersom Jacob själv har myntat begreppet ”läsk är världens sämsta livsmedel” så ska läsken sågas så fort tillfälle ges. När någon har invändningar mot att vi förstör våra barn med socker från kakor och dålig mat så blir det direkt en ”alla går bananas”-artikel.
  Vissa skulle kalla det för hyckleri.

 5. JG, du hade helt rätt i din TES angående ”Skitmat”, vi är 10 000 tals levande LCHFare som bevis för det.
  Skjut inte budbäraren bara för att vi konstaterar att det var kolhydrater vi tog bort.

 6. Lasse1: Betyder detta att du tänker om nu Jacob angående socker?

  Nej, jag har haft en väldigt liknande syn i ett par år nu.

  Lasse1: Enligt nedan så höll du mest med Elisabet Rytter och hennes budskap?

  Ja, men det var ju för att hennes budskap i debatten jämfördes mot Ann Fernholms budskap i debatten. Det var alltså inte så att jag jämförde med något vettigt. Det är liksom inte svårt att ta en poäng när den man tävlar mot missar hela måltavlan.

  Lasse1:
  JG, du hade helt rätt i din TES angående ”Skitmat”, vi är 10 000 tals levande LCHFare som bevis för det.
  Skjut inte budbäraren bara för att vi konstaterar att det var kolhydrater vi tog bort.

  Jag har skrivit många gånger om att jag tycker att det är helt okej att äta LCHF om man vill det även om jag själv inte skulle göra det då jag inte ser någon anledning till det. Om du läser min bok så skriver jag också väldigt tydligt där att det bästa med just LCHF troligen är att det utesluter det mesta av skitmaten med enkla regler.
  Det jag ”skjuter” när det gäller LCHF är alla korkade argument, alla misshandel av forskning och vetenskap, skräckpropagandan som sprids mot kolhydrater osv…

 7. johan: Detta kallade Jacob alltså för ”lite socker och alla går bananas”.

  Nej, det jag diskuterade var Ann Fernholms debattartikel och hennes i övrigt rabiata syn på endast socker medan hon missar en väldig massa annat som också är ett problem. När man säger en sådan sak blir det lätt att skjuta ner det och påpeka de uppenbara bristerna i resonemanget vilket då Elisabeth Rytter gjorde.
  När det däremot handlar om att barn och ungdomar i Sverige idag äter för mycket skitmat, där socker är en betydelsefull del, har jag påpekat många gånger om. Du borde hitta en del om du söker på ”riksmaten barn gudiol” eller liknande. Annars finns det säkert i kategorin ”barn och ungdomar” här till höger.

 8. Ann ser socker som det största problemet, har inte läst någonstans att hon ser det som det enda problemet?
  Men tydligen ser inte du socker som det största problemet, då förstår jag inte skälet till denna artikel överhuvudtaget?

 9. johan:
  Precis, hela den där debatten grundades i att vi, framförallt barn, blir itryckta socker flera gånger om dagen för att sociala normer säger att det ska vara så, annars är man udda. En vanlig dag för ett litet barn: frukostflingor med socker (det enda som går ner eftersom smaklökarna kräver det), morgon-kex på dagis, bullar till mellanmål på dagis, tårta på dagis för att någon fyller år (vanligtvis minst 3 ggr i veckan), snabbmakaroner med ketchup hemma. Födelsedagskalas varje helg med obegränsat med kakor och godis. Minst ett släktbesök i veckan med kakbuffé. Och så vidare. Detta kallade Jacob alltså för ”lite socker och alla går bananas”. Att detta inkluderar ett par liter läsk i veckan är bara en petitess i sammanhanget.

  Från summeringen i Jacobs inlägg du refererar till: ”Dosen gör giftet och för socker är en mindre dos av allt att döma ingen fara alls. Problemet är att många ligger över den dosen samtidigt som de inte rör på sig”.
  Vad är det du inte tycks förstå?

 10. N: Från summeringen i Jacobs inlägg du refererar till: ”Dosen gör giftet och för socker är en mindre dos av allt att döma ingen fara alls. Problemet är att många ligger över den dosen samtidigt som de inte rör på sig”.
  Vad är det du inte tycks förstå?

  Många karbofober verkar tyvärr sakna förmågan att läsa längre texter. Vi vet inte idag vad det beror på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *