Vi på traningslara.se är glada efter att efter noga övervägande inlett ett samarbete med Fairing Sports Nutrition AB. Fairing är ett svenskt kosttillskottsföretag som säljer produkter med hög kvalitét, bla kreatin, protein och aminosyror, kolhydrater, omega-3 m.m.
Samarbetet innebär inte någon ekonomisk ersättning utan det handlar om utbyte av länkar. Fairing får synas här och vi får synas lite extra på forumet www.kolozzeum.com/forum. Detta forum är Sveriges i största och bästa när det gäller träning och både jag och Nicklas har tidigare huserat mycket där. Det vi får nu är att vi kommer att få många besökare från det forumet hit.

fairing_logo

Detta samarbete kommer inte på något sätt inverka på bloggens objektivitet, inriktning eller innehållet i inläggen. Vi kommer fortsätta skriva objektivt med stort kunnande och hålla oss till forskning. Fairing har ingen inverkan på vilka tillskott vi väljer att skriva om här på bloggen och vi kommer fortsätta att hålla oss till bästa nuvarande vetenskap när vi rekommenderar något. Våra principer i denna fråga är väldigt tydlig och vi har tackat ner till många försäljare som vill att vi ska skriva om någon viss produkt eller något viss märke.
Detta är en ”win win situation” och fördelaktigt för båda parter. Vi får flera besökare eftersom vi får länkar från kolozzeum och Fairing för mer exponering.


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

31 svar på “Nytt samarbete mellan Träningslära och Fairing Sports Nutrition AB!”
 1. Kanske bör påpekas att länken till fairing går till faring.se – en sida med bilder på studsande barn =D

 2. Alltså, ni har väl kunnat rekommendera tillskott tidigare också? Skillnaden är att nu när ni gör det så är ni inte opartiska längre.
  Jag hade mycket hellre sett ett samarbete med någon nätbutik som säljer kosttillskott, men det klart, ni får väl inte välja och vraka antar jag.

 3. Bloggen är fortfarande skitbra, jag klagar inte. Hur ni formulerar era Fairing-tips kommer vara avgörande för om det känns trovärdigt. Jag tror ni kommer att fortsätta skriva bra och balanserat!
  Tack för en mycket bra blog!

 4. Fördelaktigt för er pga ekonomiska intressen eller?

  Det är marknadsföringsfördelar som vi får ut ur det hela. En möjlighet att locka hit flera läsare. Vi får ingen ersättning i form utav pengar. Vill ni hjälpa oss ekonomiskt så är det google-annonserna som gäller.

  Kanske bör påpekas att länken till fairing går till faring.se – en sida med bilder på studsande barn =D

  Hehe, tack hampfuz, jag har ändrat länken.

  Alltså, ni har väl kunnat rekommendera tillskott tidigare också? Skillnaden är att nu när ni gör det så är ni inte opartiska längre.
  Jag hade mycket hellre sett ett samarbete med någon nätbutik som säljer kosttillskott, men det klart, ni får väl inte välja och vraka antar jag.

  Vist har vi kunnat rekommendera tillskott tidigare och det var vi även gjort men då inget speciellt märke. Vi har aldrig rekommenderat något som vi inte vet fungera och vi kommer inte att göra detta i framtiden heller. Vi har nu fairing så när vi kan rekommendera en speciell produkt så vet vi ursprunget vilket minskar risken för att folk ska köpa något dopingklassat som inte står på burken.
  Om du läser mitt inlägg om kreatin så ser du att det internationellt är väldigt vanligt med kosttillskott som är kontaminerade med ämnen som gör att man kan åka fast om man dopingtestas. Vi anser att denna risken kan minimeras när/om vi rekommenderar en specifik produkt. Fairing har endast leverantörer som kör enligt GMP-standard och använder nästan uteslutande leverantörer från inom EU vilket är det bästa sättet att minimera riskerna.
  Det finns tex en hel del kreatinmärken som tillverkas i Kina, något som jag aldrig skulle våga ta själv efter den senaste tidens rubriker.

 5. Länken ner till höger leder fortfarande till studsande barn. 🙂

 6. Där sjönk ni verkligen 🙁
  Skulle varit mycket bättre att samarbeta med ex klädmärke eller liknande…
  Kolozzeum är ju inte direkt kända för att vara öppna för diskussioner om andra märken än Fairing…
  VÄLDIGT TRÅKIGT! Kommer förmodligen sluta följa bloggen nu!

 7. Jag tycker ni kanske går hårt på dem just nu, gott folk. Vilken idiot som helst kan ju se att detta är ett marknadsföringstrick och att tro att de inte får någon form av kompensation av detta är tveksamt, men sålänge texten de skriver om inte kryddas med ”Köp detta från Fairing’s ”, så kan man väl låta de ha kvar loggan…
  Det är ju inte som om Fairing har fått en högre position bara för att DOM tipsar om det 🙂
  Så använd bara common sense så finns det inget att klaga över, enligt mig iaf.

 8. Problemet är att när en undersökning varit sponsrad så tolkar forskare generellt resultatet mycket försiktigare i jämförelse med om studien inte skulle varit sponsrad.
  Det innebär helt enkelt att en sponsrad blogg förlorar sin trovärdighet i mångt och mycket.
  Eller vad säger ni som har bloggen: Kommer ni exempelvis ta upp att tribulus och glutamin är värdelöst enligt forskningen trots att Fairing säljer det?
  Mycket synd på en tills nu mycket trovärdig blogg….

 9. Coolt med samarbete. Hoppas den blir större så ni kan få cash och inte bara marknadsföringsandelar framöver. Bra skrivande bör ge lön för mödan. Google är ju inte känt för att leverera så stora pengar 🙂

 10. Kolozzeum är ju inte direkt kända för att vara öppna för diskussioner om andra märken än Fairing…

  Det enda man inte får göra på kolo är att länka till andra butiker som säljer kosttillskott och ta upp dopingklassade produkter. Knappast någon censur om du frågar mig. Du får diskutera vilka produkter du vill och den produkt som diskuterats mest är ESApro från Eiselt.

  Skulle varit mycket bättre att samarbeta med ex klädmärke eller liknande…

  VI har skrivit om kläder när man tränar med, hur skulle klädmärke vara bättre då? Vi skriver om allt kring träning och kost och vi gör det utan någon ersättning trots att det tar mycket tid. Vi får inte heller någon ersättning nu utan vi får större möjligheter att marknadsföra oss själv och locka flera läsare hit till bloggen. Om den inte duger för dig så behöver du givetvis inte återkomma.

  Eller vad säger ni som har bloggen: Kommer ni exempelvis ta upp att tribulus och glutamin är värdelöst enligt forskningen trots att Fairing säljer det?

  Har du ens läst inlägget? Läs sista raden igen. Vi skriver om det vi vill. glutamin och tribulus är knappast något som kommer upp i diskussioner och inte heller något som merparten av våra läsare skulle vara intresserade utav. De har inte heller någon skadlig inverkan som antiinflammatoriska mediciner som jag har skrivit om i ett inlägg. Om vi skulle ta upp alla tillskott som inte har någon bevisad effekt så skulle det vara de enda vi tog upp här på bloggen.
  Du får gärna testa oss under anonymt namn senare Anton, fråga om en produkt och se vilket svar du får 😉
  Jag antar att det inte finns något sätt för oss att övertyga dig ändå. Du får bestämma dig själv efter hur våra inlägg blir och vi kommer fortsätta att ange referenser så du kan även kontrollera det vi skriver om du vill.

 11. Ska nog klargöra att min tidigare kommentar inte hade någon negativ klang.
  Självklart ska ni använda de medel som finns för att öka besökantalet. Det är ju själva vitsen med att lägga ner tid. Desto fler unika läsare desto roligare tycker självfallet ni det är att skriva och lägga ner engagemang, vilket naturligtvis resulterar i ökat antal inlägg och snabbare svar på kommentarer.
  Med andra ord borde det ge oss läsare en högre grad av ”service” och ett större underhållningsvärde. Eller?

 12. Med andra ord borde det ge oss läsare en högre grad av ”service” och ett större underhållningsvärde. Eller?

  Ja förhoppningen är ständigt att vi skall skriva bättre och bättre, ökningen av läsare verkar tyda på att det även går åt rätt håll.
  Många av våra läsare är aktiva på Kolozzeum och har sett våra inlägg där under många år tillbaka och vet att vi inte skriver om saker vi inte tror på.
  Det här är inget ”sponsoravtal” utan ett samarbete för att vi förhoppningsvis skall kunna öka läsarantal. Jag tror flera tar detta som en större sak än vad det i själva verket är, dock vill vi såklart utvecklas och ser det här som ett bra steg. Det tar flera timmar per vecka att skriva inläggen och det är en motivation när saker och ting utvecklas.
  Jag hoppas ni fortsätter att läsa och följa bloggen, ni ska ha stort tack för alla kommentarer och att ni läser.
  Mvh
  /Nicklas

 13. Ska nog klargöra att min tidigare kommentar inte hade någon negativ klang.
  Självklart ska ni använda de medel som finns för att öka besökantalet.

  Ingen fara Gunnar. För mig va reaktionerna nästan väntade även om jag tycker vissa överdriver och får det att låta som att bloggen numera endast är en annons från Fairing. Din fråga var helt befogad och relevant. Att som vissa andra endast skriva katastrof utan att sett några som helst effekter av samarbetet är knappast givande.
  Orsaken till att samarbetet inte blev större än vad det är är just för att vi ville fortsätta skriva om det vi tycker är intressant för tillfället eller om saker som vi inte anser stämmer. Fairing är medveten om detta och det vårt avtal går som sagt att vi får hjälp med att locka besökare hit till sidan samtidigt som vi rekommenderar deras produkter när vi har skrivit om något som relaterat till ämnet eller om någon frågar oss. Vi har redan tidigare rekommenderat deras produkter i olika kommentarer så det är knappast ett stort steg.

 14. ”Det enda man inte får göra på kolo är att länka till andra butiker som säljer kosttillskott och ta upp dopingklassade produkter. Knappast någon censur om du frågar mig. Du får diskutera vilka produkter du vill och den produkt som diskuterats mest är ESApro från Eiselt.”
  Det där kan du fråga Niklas om som är moderator på Kollozzeum. Fråga honom vad som hände med Eiselt Duravoltråden (den första). Fråga honom vidare vad som hände med Viper-X tråden för några veckor sedan. De censureras!
  Du har fortfarande inte berättat: Ska inte sponsrad forskning behandlas med försiktighet? Detsamma borde gälla sponsrade bloggar eller hur?
  Ni har själva skrivit om hur viktigt det är att förhålla sig kritisk på nätet eftersom det är så många som är sponsrade. Kommer ni hålla er kritiska till er själva? 😉
  Jag ser det här helt som en sellout på en i övrigt lovande blogg. Trist, men kom ihåg att det alltid går att avsluta ett samarbete med ett företag. Tror ni vinner på det i längden!
  Tack för tiden tills nu iallafall.

 15. Kolozzeums innehåll bestäms inte av Fairing. Det är moderatorernas egna påhitt att censurera trådar. Kolozzeum är ingen stor inkomstkälla för Fairing, det är faktiskt en rätt liten ÅF för Fairings produkter.
  Dessutom finns det ju inget som säger att författarna här kommer att förhålla sig mindre objektiva, möjligtvis att de pushar för Fairingprodukter med vetenskapligt stöd, eftersom det är just det den här bloggen sysslar med, vetenskapliga fakta kring träning och kost. Om Fairing har en produkt som författarna tycker är skräp, inte fan kommer vi att läsa om den här.

 16. Fråga honom vad som hände med Eiselt Duravoltråden (den första). Fråga honom vidare vad som hände med Viper-X tråden för några veckor sedan. De censureras!

  Som du påpekar själv finns det en ny tråd om duravol och om du söker på viper så hittar du många trådar där den produkten nämns och rekommenderas. Om det varit så stor censur som du påstår så skulle inte heller dessa trådar funnits inte sant? Trådar tas bort om de spårar ur eller om folk börjar skriva om saker som inte är lagliga. Om duravol-tråden tagits bort för att det var reklam för duravol så hade man knappast tillåtit en ny tråd eller?

  Du har fortfarande inte berättat: Ska inte sponsrad forskning behandlas med försiktighet? Detsamma borde gälla sponsrade bloggar eller hur?
  Ni har själva skrivit om hur viktigt det är att förhålla sig kritisk på nätet eftersom det är så många som är sponsrade. Kommer ni hålla er kritiska till er själva? 😉

  Jag har skrivit det mesta här på bloggen kring kritiskt tänkande och det du verkar ha missat helt är att det är väldigt sällan som forskning är förfalskad eller felaktig även om den är sponsrade. Det är i tolkningen av resultatet som sponsringen ibland lyser igenom, dvs i diskussionsdelen. Folk som läser okritiskt tror sen blint på detta istället för att läsa resultatet.
  Att jämföra vår blogg med forskning är löjligt. Vi forskar inte fram någon information utan vi återger den och vi anger våra källor. Om du inte tror på det vi skriver så läs referenserna eller strunta i att läsa våra texter. Om du inte varit kritisk till innehållet här på sidan innan så är det du som har gjort fel Anton. Bara för att en sida inte är sponsrad eller samarbetar med något företag så betyder inte det att informationen är opartisk eller korrekt. Titta på LCHF-bloggarna. Där kan man läsa hur mycket skitsnack som helst trots att de påstår sig vara opartiska och påstår att alla forskare är köpta av matindustrin.
  Vi tycker att vi är opartiska på denna blogg, vi har ett avtal med Fairing som gör att vi kan fortsätta vara det. Att du anser att så inte är fallet utan att ha läst något vi har skrivit efter samarbetet får stå för dig.
  Angående att vara kritiska mot oss själva så är vi det hela tiden. Alla inlägg som läggs upp har de två andra läst igenom. Vi uppmuntrar dessutom folk att ifrågasätta det vi skriver så om du hittar någon felaktig information i framtiden så är det bara att påpeka det.
  Så länge Fairing inte lägger sig i vad vi skriver här på bloggen så är det inte så troligt att samarbetet kommer avslutas.

 17. Guddi,

  Titta på LCHF-bloggarna. Där kan man läsa hur mycket skitsnack som helst trots att de påstår sig vara opartiska och påstår att alla forskare är köpta av matindustrin.

  Jag har då inte blivit sponsrad av Arla för min smörkonsumtion…
  (varför måste du smutskasta andra för att rättfärdiga dina egna handlingar? tråkig attityd)

 18. Guddi,
  Jag har då inte blivit sponsrad av Arla för min smörkonsumtion…
  (varför måste du smutskasta andra för att rättfärdiga dina egna handlingar? tråkig attityd)

  Inget av det jag skrev var för att rättfärdiga egna handlingar och det var inte heller smutskastninig. Det var för att visa att om man är sponsrad eller inte säger ingenting om hur partisk eller opartisk man är i en fråga. LCHF-bloggar har en förmåga att redovisa väldigt ensidig information och ignorera alla fakta som talar emot deras åsikt. Jag har tagit upp flera exempel (1,2,3) här på bloggen och det kommer säkert flera senare.
  Ett annat bra exempel är dina diskussioner på Kolo där du har visat på en fantastisk partiskhet trots att du som sagt inte är sponsrad av Arla.

 19. Fairing är ett svenskt kosttillskottsföretag som säljer produkter med hög kvalitét, bla kreatin, protein och aminosyror, kolhydrater, omega-3 m.m.
  (…)
  Vidare har vi även personliga positiva erfarenheter som kunder hos företaget.
  (…)
  Många av våra texter handlar om kost och vi får ofta frågor om att rekommendera diverse tillskott, vilket vi nu kan göra med gott samvete då vi vet att Fairings produkter är av god kvalité och håller GMP-standard.

  Titta på LCHF-bloggarna. Där kan man läsa hur mycket skitsnack som helst trots att de påstår sig vara opartiska och påstår att alla forskare är köpta av matindustrin.

  Frågan om att vara oberoende är alltid svår, och har man ingått i partnerskap med tredje part med möjlighet till ekonomisk vinning är det en ännu svårare balansgång…

  Ett annat bra exempel är dina diskussioner på Kolo där du har visat på en fantastisk partiskhet trots att du som sagt inte är sponsrad av Arla.

  ..men då kan man ju alltid undvika ursprungsfrågan genom att gå till attack mot sina läsare.

 20. Frågan om att vara oberoende är alltid svår, och har man ingått i partnerskap med tredje part med möjlighet till ekonomisk vinning är det en ännu svårare balansgång…

  Det är alltid svårt att skilja på fakta och vad man själv tror. Jag tycker att vi har gjort ett väldigt bra jobb med detta hittills och jag tycker några kommentarer och reaktioner här är överdrivna när de inte har några belägg för att något skulle förändras.
  Att vara kritisk och lufta sin åsikt får man gärna göra dock och om vi skriver något som är tveksamt så uppmuntrar vi folk att skriva en kommentar så det blir en diskussion.

  ..men då kan man ju alltid undvika ursprungsfrågan genom att gå till attack mot sina läsare.

  För det första så svarade jag på ursprungsfrågan hur klart som helst, missa du första stycket?
  Återigen Mikael så har du svårt att skilja på saker. En attack hade varit att skriva något skällsord eller börja skriva lögner. Det jag gjorde var att konstatera att du är väldigt partiskt trots att du inte har någon sponsor. Detta är inget påhopp eller en attack utan ett konstaterande. Du har visat prov på det i mängder utav trådar på kolo.
  Några ex:
  http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=128018
  http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=124727
  http://www.kolozzeum.com/forum/showthread.php?t=126888

 21. Frågan om att vara oberoende är alltid svår, och har man ingått i partnerskap med tredje part med möjlighet till ekonomisk vinning är det en ännu svårare balansgång…

  Du har en klar poäng där mikaelj, både din och andras reaktion är befogad då ingen annan än vi som ingår i samarbetet vet exakt vad det bygger på.
  Det vi kan göra är att fortsätta driva bloggen, aldrig kommer en enda text skrivas där vi gör reklam och aldrig kommer en enda rekommendation göras som vi inte tror på själva och anser oss ha vetenskapligt stöd för.
  Jag tror du har fått en tillräckligt god bild av mig från BODY och Kolo där du kan vara på det klara med att jag inte skriver något jag inte står för. Just därför är även det här samarbetet så bra, från Fairings sida har vi stöd att skriva/inte skriva precis vad vi känner för.
  Men jag tycker ju t.ex. att en proteindrink efter träning kan vara bra, det måste jag ju få tycka utan att ”sälja mig” eller hur? Vidare är jag ju en förespråkare av D-vitamintillskott precis som du. D-vitamintillskott tillhandahålls inte ens av Fairing.
  De gånger jag köpt tillskott har dock varit därifrån och jag är nöjd med produkterna och servicen.

 22. Återigen Mikael så har du svårt att skilja på saker. En attack hade varit att skriva något skällsord eller börja skriva lögner. Det jag gjorde var att konstatera att du är väldigt partiskt trots att du inte har någon sponsor. Detta är inget påhopp eller en attack utan ett konstaterande. Du har visat prov på det i mängder utav trådar på kolo.
  Några ex:
  blah
  blah
  blah

  Guddi!
  Vad har mina åsikter och det jag säger på ett forum med det här att göra? Det är just precis det här beetendet jag syftar på när jag skrev att anfall är bästa försvar.
  Precis som du säger har det hittils inte varit några problem med fakta, men då ni inte heller haft ett partnerskap med en tillverkare av kosttillskott har det inte heller funnits någon kontrovers. Som du kan se bland de andra kommentarerna är det en naturlig reaktion att ifrågasätta neutraliteten.
  Du får sluta motivera dina beslut genom att peka på vad andra gör för fel, utan istället peka på vad du gör rätt!

 23. Vad har mina åsikter och det jag säger på ett forum med det här att göra?

  Det är inte dina åsikter Mikael, du får tro precis vad du vill för mig. Det handlar om hur du väljer att presentera information och ignorera det som inte passar dig. Mycket du skriver på kolo är helt enkelt ett utmärkt exempel på att folk kan vara partiska och även ge helt felaktig information även om de inte har någon sponsor.
  I det ursprungliga inlägget som jag svarade på påstod Anton A att man inte kunde lita på det vi skriver nu eftersom vi samarbetar med Fairing. Jag påpekade, bland annat, att om han litade på oss blint innan när vi inte samarbetade med Fairing så gjorde han fel, man ska alltid vara kritisk och vi vill att folk alltid ska vara kritiska. Jag tog upp LCHF som ett exempel på att man inte behöver vara opartisk bara för att man inte samarbetar med något företag. Orsaken till att det blev LCHF är för det är den grupp man hör mest skitsnack ifrån just nu om man är intresserad av kost och träning.
  Du kommenterade detta och påstod att jag smutskastade.
  Du tar sunda konstaterande som smutkastning Mikael. Det är det inte! Om någon snackar skit eller och ljuger så måste man få påpeka detta inte sant? Det är till och med så att man inte bara borde få påpeka det utan man SKA påpeka det.
  Vi har haft den här diskussionen hur många gånger som helst nu Mikael. Du påstår att jag gör påhopp, gnäller, blir personlig mm, men det är inte det jag gör. Jag påpekar när någon säger något som inte stämmer.
  Att även ta upp det faktum att man inte behöver vara partisk bara för att man inte har någon sponsor (och uppmuntra till kritiskt tänkande) i mitt svar till Anton A, tycker jag, är en väldigt viktig sak att belysa fast du kanske inte håller med?

 24. Mikael J:
  Jag skulle uppskatta ett svar även på min kommentar. Jag gissar att du råkade missa den och bara såg Jacobs.:)

 25. Jag skulle uppskatta ett svar även på min kommentar. Jag gissar att du råkade missa den och bara såg Jacobs.:)

  Jag ser inga frågetecken i din kommentar!
  (men jag har inget att tillägga där. tiden får, som du skriver, utvisa vad som händer)

 26. Jag tycker det är bra att ni expanderar och tänker progressivt. Hoppas ni får många läsare och mer uppmärksamhet!
  Att börja grina som en del gjort är lite larvigt men det var ni säkert beredda på. Undrar lite löst hur många som skulle gått i taket om ni inlett ett samarbete med Intersport eller någon annan kläd-nasare.
  Fortsätt ert fina arbete!

 27. Det vi kan göra är att fortsätta driva bloggen, aldrig kommer en enda text skrivas där vi gör reklam och aldrig kommer en enda rekommendation göras som vi inte tror på själva och anser oss ha vetenskapligt stöd för.

  Japp, och jag hoppas att ni fortsätter på samma sätt som hittils!

  Jag tror du har fått en tillräckligt god bild av mig från BODY och Kolo där du kan vara på det klara med att jag inte skriver något jag inte står för. Just därför är även det här samarbetet så bra, från Fairings sida har vi stöd att skriva/inte skriva precis vad vi känner för.

  Jodå, jag har fått en god bild av dig från de forumen. Jag kan möjligtvis ha uttryckt mig kritiskt i överkant eftersom jag tycker att Jacob går lite väl hårt åt mot lågkolhydratkost, utan att ens (vad jag vet) ha egen erfarenhet av det. Det är lätt att färgas av tidigare intryck… Utöver det står mina tidigare inlägg om oberoende fast.
  Det var trots allt en spontan reaktion, och såna kan väl vara nyttiga också?
  Jag uppskattar trots allt Jacobs senaste artikelserie om Core-övningar, så jag vet att inte ens han är ond rakt igenom. 😉
  Till Annica:

  Undrar lite löst hur många som skulle gått i taket om ni inlett ett samarbete med Intersport eller någon annan kläd-nasare.

  Troligtvis inte alls, eftersom träningslära handlar om träning & näringslära!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *