Jag började läsa boken glukosrevolutionen igår. Jag kommer inte läsa klart den. Men det finns en hel del bilder att titta igenom i mina highlights (se bild 10)

Det var längesedan jag läste en bok som påstår sig handla om fakta som var så full av fel. Jag tror aldrig att jag har läst en bok som innehåller referenserna där referenserna ger så dåligt stöd för det som påstås.

Det mesta i boken utgår ifrån författarens, Jessie Inchauspé, helt egenpåhittade premisser. Den första premissen är att allting dåligt beror på glukos och den andra är att alla höjningar av blodsockret som är över 1,7mmol/dl är en ”spike”.

Så många slutsatser och logiska resonemang i boken kan säkert låta rimliga om man missar att det som ”antas vara sant” med premisserna är påhitt det med.

I stora drag är det här en mix av GI dieten som var poppis på 90-talet och tidigt 00-tal med en hel del LCHF grejer i mixen.

Det som påstås vara det senaste är grejer man visade för 20 år sedan. Att tex börja med att äta salladen först vid en måltid är ett dietråd som funnits i decennier.

Jag och Linnea Bärebring har också diskuterat ett tv-inslag där författaren till glukosrevolutionen var med och påstod en massa fantastiska saker. Det gjorde vi i avsnitt 54 av Hälsoveckan by Tyngre, Diskussioner kring boken Glukosrevolutionen av Jessie Inchauspe.

Se inlägget på Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *