Info om bloddoping – inför Uppdrag Granskning

Idag har tidningarna väldigt många artiklar kring kvällens avsnitt av Uppdrag granskning så jag tänkte tipsa om de inlägg som jag skrev för några månader sen på Traningslara.se om just detta ämne:

Dessa ger en väldigt bra introduktion till ämnet så du vet lite mer vad de kommer snacka om under programmet. I slutet av det här inlägget har du de artiklar som jag hittills har hittat inför programmet i de större medierna här i Sverige. Med tanke på bevakningen från media inför den här sändningen så kommer det nog att snackas en hel del kring detta även efter.

Uppdrag Granskning säger sig ha bevis för doping hos flera skidåkare på 90-talet
Det har stått väldigt mycket i olika medier idag inför Uppdrag Gransknings program i kväll där de ska ta upp bloddoping och epo hos skidåkare på 90-talet

Jag väntar med eventuella egna kommentarer tills det att programmet är sänt men att det har förekommit tycker jag är självklart. Ser man till risken att åka fast kontra de eventuella vinsterna så var EPO och bloddoping i slutet på 90-talet en stor jackpott. Otroligt små risker och en stor fördel i prestation. Omfattningen är väl egentligen det som är intressant och även vilka bevis det verkligen finns mot enskilda idrottare.
Inom cyklingen har man rensat upp med gammal historia rejält de senaste åren där Lance Armstrong givetvis är det mest kända fallet. Denna upprensning verkar också ha fått en tydlig effekt i form av att prestationerna nuförtiden inte alls är i nivå med de som genomfördes för 10-15 år sen, Om prestationsförsämringen i Tour de France.
Att vi nu då kanske får se samma mönster inom skidåkningen kan bli intressant. Troligen behövs det också en upprensning inom friidrotten, I vissa länder dopar man sig mer än i andra.

Artiklar i olika tidningar inför Uppdrag Granskning


Publicerat

i

av

Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *