Charlotte är väldigt känd för att säga tokiga saker. Den här artikeln är därför bara en i mängden och det var bara drygt 2v sedan hon senaste påstod saker kring det här. Se 8 bilder ner i mitt flöde.

Men, då jag fått frågor så kommer nu lite tillägg. Först gällande delen om inflammation från proteinpulver så visar studier som faktiskt testar det här på människor inte alls något sådant.

Här är en summering av forskningen. Charlotte har dock gjort en studie på mjölkpulver till råttor som hon använde för att bla påstå att det ger typ 1 diabetes hos människor via inflammation.

Hennes studie visar inte ens det på råttorna 🤷🏻‍♂️. Det här med mjölkpulver och inflammation är bara en av väldigt många saker som Charlotte har påstått utan något stöd över väldigt många år.

I den här senaste Intervjun drar hon upp en vanlig seglivad myt. Högre proteinintag ger inte sämre benmassa. Det finns en hel del interventionsstudier på det här idag. Om något bidrar protein till starkare ben.

Här har jag skrivit mer ingående om när hon påstod saker baserat på typ ingenting kring sockerberoende och sötningsmedel i Kvartal https://traningslara.se/charlotte-erlanson-albertsson-om-socker-och-sockerberoende-i-kvartal/

Andra exempel på roliga/tokiga saker hon sagt genom åren är:

📌 Bröd och mjölk är beroendeframkallande.
📌 Att äta rester kan ge migrän. Man får bara äta fräsch mat.
📌 Glutamat är ett nervgift som ökar risken för demens.
📌 Glutamat gör dig fet.
📌 Bla råg, korn, soja och rött kött innehåller hormonliknande ämnen som tar sig in i hjärnan och påverkar den.
📌 Kål minskar risken för cancer.
📌 Avokado är bra mot psoriasis.
📌 Kaffe kan bidra till ledvärk.
📌 Proteinpulver kan ge kramper.

Jag tror ni börjar förstå poängen. Hon påstår saker i media. Hon backar i princip aldrig upp sakerna hon påstår.

Se inlägget på Instagram

Uppskattade du den här artikeln?

Allt som jag skriver på den här sidan och mina sociala medier är gratis för alla, men tar så klart av min tid. Så om du uppskattar det jag gör så kan du stödja mig lite så jag kan lägga mer tid på att skriva och dela intressanta saker genom att bli medlem på min Patreon.

Glöm inte att också följa mig på Sociala medier. För närvarande är jag mest aktiv på Mastodon, Instagram. Facebook och Twitter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *