En kort summering av vad som står i WHOs/JECFA nya rapport kring aspartam.

Hela rapporten hittar du här, Summary of findings of the evaluation of aspartame at the International Agency for Research on Cancer (IARC) Monographs Programme’s 134th Meeting, and the Joint FAO/WHO Expert Committee on Food Additives (JECFA) 96th meeting.

Vi diskuterade också det här ingående i avsnitt 78 av Hälsoveckan by Tyngre.

Vill du veta mer kring vad forskningen säger kring hälsoeffekter från sötningsmedel så har vi även gått igenom det ingående i avsnitt 393.

Om du föredrar att läsa istället för att lyssna så finns artikeln Om sötningsmedel och nya råd från WHO.

Se inlägget på Instagram

Uppskattade du den här artikeln?

Allt som jag skriver på den här sidan och mina sociala medier är gratis för alla, men tar så klart av min tid. Så om du uppskattar det jag gör så kan du stödja mig lite så jag kan lägga mer tid på att skriva och dela intressanta saker genom att bli medlem på min Patreon.

Glöm inte att också följa mig på Sociala medier. För närvarande är jag mest aktiv på Mastodon, Instagram. Facebook och Twitter.


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *