Här är ännu en lista med lite artiklar skrivna av mig som publicerats på lite andra ställen än Träningslära och här på Träna Styrka. Jag delar alltid med mig av de här direkt via Twitter, Instagram eller Facebook så vill du veta allt jag håller på med rekommenderar jag dig att följa mig där. Jag tipsar också om mycket annat intressant läsning via Twitter och Facebook.
Nedan följer lite fler artiklar från Augusti 2015.

Statisk stretching värdelöst och onödigt?

I den här artikeln på Tyngre försöker jag summera den forskning som finns på stretching. Det har de senaste 10 åren ungefär kommit ganska många studier vars resultat har motbevisat en hel del man tidigare har trott varit sant om stretching och som en konsekvens av det så har stretching i många kretsar blivit lite överdrivet nedvärderat enligt mig. Så jag försöker helt enkelt stapla upp vad man vet, vad man tror sig veta och vad man ännu är osäker på. Artikeln hittar du här: Statisk stretching värdelöst och onödigt?.

Syrebrist och muskelökningar

På senare år har man mer och mer gått från att först inte anse att ”pump” varit något särskilt viktigt inom styrketräning till att först inse att det har en betydande roll och numera tycker jag nästan att det är syrebrist och failure som ”sitter i förarsätet” när det gäller vad som kan driva på muskeltillväxt mest.
I den här artikeln på tyngre tittar jag på ett par studier där man undersökt om folk får bättre ökningar i form av muskelmassa om de tränar i en miljö med lägre koncentration av syre i luften, Syrebrist och muskelökningar.

Crossfit ger bättre resultat än vanliga skolidrotten

Den här artikeln handlar om en lite udda studie där man har jämfört effekten av att låta ungdomar gå på vanlig skolidrott eller träna Crossfit. En inte helt rättvis jämförelse då målet med skolidrotten inte bara är att få ungdomar vältränade utan också att utbilda kring en hel del annat och låta barnen prova på flera olika typer av idrotter.

Fast oavsett är det ändå en studie som jag tycker är intressant att känna till och reflektera kring, Crossfit ger bättre resultat än vanliga skolidrotten.

Före detta elitidrottare lever längre än andra

Elitidrott är sällan det mest hälsosamma man kan syssla med men frågan är hur positivt det här i förhållande till hur folk lever i allmänhet. I den här artikeln på Tyngre går jag igenom lite av forskningen som har tittat på hur före detta elitidrottare mår när de blir äldre, Före detta elitidrottare lever längre än andra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *