Det här är resultatet i en ny studie från Kina där man jämfört tre olika dieter med olika mängd kolhydrater och fett.

Som du kan se är det en tydlig seger för gruppen som åt mest kolhydrater medan det gick sämre för deltagarna ju mer fett det var i kosten.

Det här är en intressant studie eftersom de berättar lite mer ingående om upplägget på de olika dieterna. De olika grupperna har fått ungefär samma kost men man har successivt ersatt vitt ris och mjöl med sojaolja.

Det är ju svårt att rangordna livsmedel och liknande men det man i princip har gjort i den här studien är av allt att döma att man har gjort den mer energität och belönande. Och då äter folk generellt sett mer av maten.

Det finns ju vissa grupperingar där ute i världen som är fullständigt övertygande om att vitt ris och vitt mjöl i princip på egen hand kan och/eller har skapat all övervikt. Så är det inte.

Det som verkligen ger problem är när man kombinerar dessa olika saker, raffinerad stärkelse, tillsatt fett, socker osv. Då brukar man också hamna omkring precis den energisammansättning som den sämsta gruppen hamnade i den här studien.

Snackat om att det ska vara mängden kolhydrater och insulin som avgör allting är trams. Vilket den här studien och extremt många tidigare studier tydligt visar.

Studien: Effects of Macronutrient Distribution on Weight and Related Cardiometabolic Profile in Healthy Non-Obese Chinese: A 6-month, Randomized Controlled-Feeding Trial

Se inlägget på Instagram


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *