Barn och styrketräning – en kort presentation

Publicerat den 7 kommentarer till Barn och styrketräning – en kort presentation

EnIdag höll jag min föreläsning om Barn och Styrketräning på Idrottsmedicin Syds årsmöte i Malmö. Då det var en kort föreläsning så valde jag att skriva väldigt mycket på varje slide så åhörarna skulle kunna titta igenom allting i efterhand och fortfarande minnas vad som sas.
Fördelen för dig som läsare är att det jag tror att det mesta är begripligt även för den som inte var där. Så om du är intresserad kan du ladda ner den här Barn och styrketräning.
Barn och styrketräning

7 kommentarer

  1. Som arbetande som fritidspedagog samt ledamot i ett ideelt gym med bl a yngre hockeyspelare, handbollsspelare och friidrottare så gör du en grym insats med ditt initiativ att dissekera denna myt att gymträning är skadligt.
    De flesta påstår fortfarande utan tvekan att all lyftning och träning med vikter är skadligt.
    Nu har jag än mer kött på benen när jag bemöter dessa påståenden.
    Har förvisso aldrig varit med om någon som kan svara på min fråga ”varför då?” även tidigare, men det är sällan dåligt att vara förberedd när så sker

  2. För att uppnå maximal teknik och motorfärdighet så känns det som att styrketräning vid yngre ålder bör ge positiva effekter. Den synaptiska plasticiteten är ju trots allt som störst i ungdomen och således också förmågan att lära oss nya motorminnen.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras.