Jag tänkte bara informera om en sak då jag har fått några mejl om detta både från läsare av den här sidan och från läsare av Tranastyrka.se. Frågan gäller varför de ibland inte har kunnat se att det dykt upp ett nytt inlägg på någon av sidorna på Facebook.
Svaret är att Facebook sen några månader tillbaka har infört ändringar på sin funktioner vilket innebär att du som följer oss via Facebook inte kommer att se allting jag skriver på din vägg. Trots att det är drygt 3000 som följer Träningslära via Facebook så är det ungefär endast 1700 stycken som ser varje inlägg eller kommentar som jag och Nicklas lägger upp på sidan. Och av dessa ~1700 är det många som sett inläggen via någon vän och alltså inte följer vår sida direkt. Enligt siffror som man kan googla sig fram så är det faktiskt endast ungefär 20 procent, alltså 600 av de 3000 på Facebook som faktiskt ser våra inlägg i sitt flöde på Facebook.
Det innebär alltså att om du vill få någon form av notis varje gång jag eller Nicklas skriver något här är risken stor att du missar det om du endast följer oss via Facebook. Det går dock att komma runt det problemet på lite olika sätt.

Alternativ 1 – Ändra så du ser alla inlägg från sidan på Facebook

Det enklaste sättet att fixa det här på är att du ändrar inställningarna för gruppen på facebook. När du har gillat en sida och går in på sidans vägg hittar du följande alternativ om du trycker på knappen gilla. Ibland syns inte alternativet inställningar från början men välj då bara att bocka för ”visa i nyhetsflödet”. När du har gjort det så ladda om sidan genom att trycka på F5.
När du nu trycker på gilla bör du hitta alternativet inställningar under gillar. Väl inne på de extra inställningarna väljer du ”alla uppdateringar”. Nu kommer alla uppdateringar på sidan att synas i ditt nyhetsflöde på facebook och du missar inga inlägg från sidan under förutsättningen att du loggar in på facebook regelbundet.

Exceed Performance på facebook
Efter det att du valt ”visa i nyhetsflödet” så laddar du om sidan och sen trycker du på inställningar. Väl inne på inställningar väljer du alternativt ”Alla uppdateringar”

Alternativ 2 – Följ oss på Twitter med

Om du redan har Twitter är detta ett bra alternativ. Alla inlägg som jag eller Nicklas publicerar länkar vi också till på Twitter. Nackdelen med denna lösning är att du fortfarande kan missa de kommentarer och frågor som dyker upp under inläggen på Facebook eftersom dessa fortfarande inte dyker upp för dig där. Vill du se dessa måste du aktivt söka upp TranaStyrka på Facebook och leta upp inlägget där. Om du inte loggar in så ofta på Twitter och följer många finns ju också risken att vår tweet hamnar så långt ner så du missar den.

Alternativ 3 – Skapa en speciell lista på Facebook

Det enklaste sättet är att du adderar Träna Styrka och andra sidor som du gillar på Facebook till en speciell lista. Den här listan kommer sen att finnas i vänstermenyn på Facebook och varje gång någon sida av de du följer har uppdaterat så ser du detta i vänstermenyn. Hur du går tillväga och slutresultatet ser du i bilderna här under

Hur du skapar en lista för sidor på Facebook
Hur du skapar en lista för sidor på Facebook. Gå in på en sida som du gillar på Facebook och vill följa alla inlägg på och tryck på gilla knappen igen och välj sen ”Ny Lista”

Välj sidor som ska vara med i listan
Följande ruta poppar sen upp där sidan du nyss vald på är vald. Tryck på knappen nästa som finns nere i högerhörnet
Välj namn på listan samt vem som kan se den
Välj först ett namn på listan och besluta sen hur publik du vill att listan ska vara. Tryck sen på klar och din lista är skapad

När du har genomfört stegen här ovanför har du nu en ny lista där alla inlägg som läggs upp på den valda sidan publiceras. Du kan se addera fler sidor till samma lista genom att välja listan på samma sätt som du ovan valde ”ny lista”.
Jag har skapat en lista själv som jag döpt till ”sidor jag följer” som du kan se i bilden här under. När jag trycker på den så får jag upp alla uppdateringar från alla sidor och personer som jag valt att inkludera i den listan.

Hur det ser ut när jag väljer min lista "sidor jag följer" på Facebook
Hur det ser ut när jag väljer min lista ”sidor jag följer” på Facebook

Den här lösningen är smidig då du lätt kan få tillgång till allt på Facebook och du behöver inte heller skapa ett Twitter-konto och börja med det om du inte redan har Twitter. Dessutom kan du ju lägga till alla sidor som du gillar på Facebook till listan du har skapat. En annan fördel med de här listorna är att allt inte blir dränkt av de där vännerna på Facebook som uppdaterar sin status minst en gång i timmen och snabbt skjuter ner allt annat längre ner i listan.
Den enda nackdelen med den här lösningen är att du aktivt måste titta efter om det skett någon uppdatering. Tyvärr verkar inte Facebook sätta en siffra i en blå ruta för att indikera att något hänt som det gör när det gäller andra länkar till vänster. Så det kräver lite aktivitet från dig ändå.

Alternativ 4 – Prenumerera på inlägg via RSS eller Mejl

Klassiska och väldigt tillförlitliga alternativ. Nackdelarna är de samma som för Twitter egentligen men risken blir mindre att du missar ett inlägg. Samtidigt kan de tag någon timme innan du får reda på att det skett en uppdatering så är denna tid av någon anledning viktig för dig så är Twitter bättre.

Alternativ 5 – En kombination av alla fyra alternativen ovan

Det här är enligt mig den bästa lösningen och den jag själv använder för sidor eller personer som jag verkligen vill få alla informationen ifrån. Jag kan då om jag vill följa både konversationer på Twitter och på Facebook samtidigt som risken att jag ska missa något intressant är väldigt liten.

8 svar på “Alla inlägg syns inte på Facebook”
 1. Alternativ 6 – Ha alltid sidorna uppe och gå in minst 5 gånger om dagen och tryck på F5 för att se om det har dykt upp något nytt.
  Den kör jag på! har aldrig missat något! 🙂

 2. Annat tips är http://www.bloglovin.com/
  Det jag själv använder, passar mig bra som inte har tid att läsa varje dag. Då ligger allt sparat tills jag har tid att köra en liten läs-raid!

 3. Niklas:
  Annat tips är http://www.bloglovin.com/
  Det jag själv använder, passar mig bra som inte har tid att läsa varje dag. Då ligger allt sparat tills jag har tid att köra en liten läs-raid!

  Jo, bloglovin är ju en online RSS. Finns många andra likt google reader, feedley, bloglines mm. Den enda nackdelen med dessa är att man kan missa lite kommentarer/frågor/diskussioner som uppstår på Facebook.
  Jag skrev dock det här inlägget mest för att upplysa de som endast gillar på Facebook att de kan missa inlägg.

 4. Dock kan man ju bara ändra vilka inlägg som visas. På mobilappen står det ”sort” längst upp till höger. Om man klickar där kan man byta mellan att visa ”top stories” och istället visa ”most recent”.

 5. […] Alternativet är givetvis att du följer mig via min Twitter eller facebooksidan för Träna Styrka. Där lägger jag upp länkar till alla mina artiklar och en massa andra tips om bra artiklar på andra ställen på nätet. Tänk bara på att du inte kommer att få se alla inlägg på Facebook, Alla inlägg syns inte på Facebook. […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *