Alla inlägg syns inte på Facebook

Publicerat den 6 kommentarer till Alla inlägg syns inte på Facebook

Jag tänkte bara informera om en sak då jag har fått några mejl om detta både från läsare av den här sidan och från läsare av Traningslara.se. Frågan gäller varför de ibland inte har kunnat se att det dykt upp ett nytt inlägg på någon av sidorna på Facebook.
Svaret är att Facebook sen några månader tillbaka har infört ändringar på sin funktioner vilket innebär att du som följer mig via facebook inte kommer att se allting jag skriver på din vägg. Trots att det är drygt 700 som följer Träna Styrka via Facebook så är det ungefär endast 400 stycken som ser varje inlägg eller kommentar som jag lägger upp på sidan. Det innebär alltså att om du vill få någon form av notis varje gång jag skriver något här eller tipsar om någon annan artikel värd att läsa på Twitter och Facebook så är risken att du missar det ganska stor om du endast följer via Facebook.
Det går att komma runt det problemet på lite olika sätt.

Alternativ 1 – Ändra så du ser alla inlägg från sidan på Facebook

Det enklaste sättet att fixa det här på är att du ändrar inställningarna för gruppen på facebook. När du har gillat en sida och går in på sidans vägg hittar du följande alternativ om du trycker på knappen gilla. Ibland syns inte alternativet inställningar från början men välj då bara att bocka för ”visa i nyhetsflödet”. När du har gjort det så ladda om sidan genom att trycka på F5.
När du nu trycker på gilla bör du hitta alternativet inställningar under gillar. Väl inne på de extra inställningarna väljer du ”alla uppdateringar”. Nu kommer alla uppdateringar på sidan att synas i ditt nyhetsflöde på facebook och du missar inga inlägg från sidan under förutsättningen att du loggar in på facebook regelbundet.

Exceed Performance på facebook
Efter det att du valt ”visa i nyhetsflödet” så laddar du om sidan och sen trycker du på inställningar. Väl inne på inställningar väljer du alternativt ”Alla uppdateringar”

Alternativ 2 – Följ mig på Twitter med

Om du redan har Twitter är detta ett bra alternativ. Allting jag lägger upp på Facebook lägger jag också upp på Twitter. Dessutom kommenterar jag ibland andras tweets och dessa kommentarer kommer inte upp på Facebook. Nackdelen med denna lösning är att du fortfarande kan missa de kommentarer och frågor som dyker upp under inläggen på Facebook eftersom dessa fortfarande inte dyker upp för dig där. Vill du se dessa måste du aktivt söka upp TranaStyrka på Facebook och leta upp inlägget där.

Alternativ 3 – Skapa en speciell lista på Facebook

Det enklaste sättet är att du adderar Träna Styrka och andra sidor som du gillar på Facebook till en speciell lista. Den här listan kommer sen att finnas i vänstermenyn på Facebook och varje gång någon sida av de du följer har uppdaterat så ser du detta i vänstermenyn. Hur du går tillväga och slutresultatet ser du i bilderna här under

Hur du skapar en lista för sidor på Facebook
Hur du skapar en lista för sidor på Facebook. Gå in på en sida som du gillar på Facebook och vill följa alla inlägg på och tryck på gilla knappen igen och välj sen ”Ny Lista”.

Välj de sidor som ska tillhöra listan
Följande ruta poppar sen upp där sidan du nyss vald på är vald. Tryck på knappen nästa som finns nere i högerhörnet.

Välj hur publik du vill att listan ska vara och tryck sen på klar
Välj först ett namn på listan och besluta sen hur publik du vill att listan ska vara. Tryck sen på klar och din lista är skapad

När du har genomfört stegen här ovanför har du nu en ny lista där alla inlägg som läggs upp på den valda sidan publiceras. Du kan se addera fler sidor till samma lista genom att välja listan på samma sätt som du ovan valde ”ny lista”.
Jag har skapat en lista själv som jag döpt till ”sidor jag följer” som du kan se i bilden här under. När jag trycker på den så får jag upp alla uppdateringar från alla sidor och personer som jag valt att inkludera i den listan.
Hur en lista på facebook kan se ut
Hur det ser ut när jag väljer min lista ”sidor jag följer” på Facebook

Den här lösningen är smidig då du lätt kan få tillgång till allt på Facebook och du behöver inte heller skapa ett Twitter-konto och börja med det om du inte redan har Twitter. Dessutom kan du ju lägga till alla sidor som du gillar på Facebook till listan du har skapat. En annan fördel med de här listorna är att allt inte blir dränkt av de där vännerna på Facebook som uppdaterar sin status minst en gång i timmen och snabbt skjuter ner allt annat längre ner i listan.
Den enda nackdelen med den här lösningen är att du aktivt måste titta efter om det skett någon uppdatering. Tyvärr verkar inte Facebook sätta en siffra i en blå ruta för att indikera att något hänt som det gör när det gäller andra länkar till vänster. Så det kräver lite aktivitet från dig ändå.

Alternativ 4 – Prenumerera på inlägg via RSS eller Mejl

Klassiska och väldigt tillförlitliga alternativ. Nackdelarna är de samma som för Twitter egentligen men risken blir mindre att du missar ett inlägg. Samtidigt kan de tag någon timme innan du får reda på att det skett en uppdatering så är denna tid av någon anledning viktig för dig så är Twitter bättre.

Alternativ 5 – En kombination av alla fyra alternativen ovan

Det här är enligt mig den bästa lösningen och den jag själv använder för sidor eller personer som jag verkligen vill få alla informationen ifrån. Jag kan då om jag vill följa både konversationer på Twitter och på Facebook samtidigt som risken att jag ska missa något intressant är väldigt liten.

6 kommentarer

 1. Det är också denna anledning även poster/inlägg/statusar på privata profiler får olika genomslagskraft i feeden. Denna frekvens kan man iofs ställa in på varje profil. Kan vara bra att trösta sig med när man tycker man sagt nåt smart och inte får en enda tumme upp. 🙂

  1. Liljeros:
   Det är också denna anledning även poster/inlägg/statusar på privata profiler får olika genomslagskraft i feeden. Denna frekvens kan man iofs ställa in på varje profil. Kan vara bra att trösta sig med när man tycker man sagt nåt smart och inte får en enda tumme upp. :)

   När du väl skriver något intressant är det för sent eftersom alla redan har tagit bort dig från sina flöden 😉
   Men det här är faktiskt ganska fult gjort av Facebook. Folk som gillar tror ju att inlägg kommer upp i deras flöde men i själva verket är det typ endast 20 procent av de som följer en sida som verkligen nås av inlägget.

 2. Haha, jo, det stämmer nog, men jag är rätt luttrad (sedan -95) och ger mig glatt in i cyberleken igen! 🙂
  Hade varit intressant att sitta med i de strategiska möten som FB-ledningen har där man planerar hur dessa algoritmer ska agera. Jag tror man skulle bli ganska blek om nosen…

 3. Alternativ 6 är att göra det till en daglig rutin att kolla på träningslära.se och tränastyrka.se. Vem behöver Facebook och Twitter då, det mesta och viktigaste finns på ursprungssidorna. Övrigt kan man vara lyckligt omedveten om (tänk på allt annat som sker i världen som du missar).

 4. Man kan även gå in på gilla-sidan och välja att få en notifikation för varje nytt inlägg.
  Eller jag kan iaf göra det, men det alternativet syns av någon anledning inte på din screenshot av The Science of Sport ovan…
  Facebooks vägar äro outgrundliga.

 5. Marti:
  Man kan även gå in på gilla-sidan och välja att få en notifikation för varje nytt inlägg.
  Eller jag kan iaf göra det, men det alternativet syns av någon anledning inte på din screenshot av The Science of Sport ovan…
  Facebooks vägar äro outgrundliga.

  Tjena Marti!
  Det går även att gå in på inställningar och ändra detta numera ja. Det här är ett äldre inlägg som jag skrivit och när jag skrev inlägget så fanns inte alternativet.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *