Då var Scandinavian Congress of Medicine and Science in Sports slut och som de som följer mig på Twitter och delvis Facebook har kunnat se och läsa så har det varit en hel del intressanta ämnen som tagits upp när jag varit där. Något som är lite tråkigt med den här typen av kongresser är att du måste välja vad du ska gå och lyssna på det oftast hålls två eller tre föreläsningar parallellt och det gäller därför att välja det man tror kommer bli mest intressant eller lärorikt.
Jag hade tänkt berätta lite kort om några av de föreläsningarna och workshops jag var på. Jag la ju upp en hel del bilder på Twitter men eftersom man är väldigt begränsad till antalet tecken där så tänkte jag utveckla lite mer kring vissa av de bilder jag la upp där jag fått en del följdfrågor.
De föreläsningarna/symposium/workshops jag gick på var följande:

 • Muscle adaptation and performance
 • The role of Myokines in exercise and disease
 • Update on sports nutrition
 • Workshop: Barefoot running & gait retraining
 • Multidirectional shoulder hyperlaxity
 • Free Communication sesssion: Traumology, Exercise and Physiology
 • Fitness testing i female sports
 • ACL injuries in female athletes
 • Workshop: Neuromuscular Electrical Stimulation
 • Workshop: Dynamic stabilization of the shoulder
 • Low back pain in sports
 • Pre participation screening
 • Return to play decisions

För att göra det enkelt för mig själv och för att inte skriva inlägg som berör för vida ämnen så tänker jag skriva flera kortare inlägg istället för några längre inlägg. Det första inlägget kommer jag att publicera direkt efter det här inlägget.


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *