Tyngre.se en bra sida om styrketräning
Tyngre.se en bra sida om styrketräning

Om du följer mig via min Twitter eller facebooksidan för Träna Styrka så har du säkert märkt att det under de senaste dagarna dykt upp artiklar av mig på sidan Tyngre.se. Tyngre.se är en site startad av Alex Danielsson och Andreas Guiance som både tidigare arbetat för BODY Magazine som jag skrivit texter för regelbundet i ett par år.

De har nu båda slutat arbeta för BODY och istället har de alltså startat upp Tyngre.se. I samband med detta har jag också börjat skriva för dem på tyngre.se.

I praktiken innebär detta ingen skillnad alls för dig som läsare här. Både TränaStyrka.se och Träningslära.se kommer att fortsätta finnas kvar precis som tidigare med uppdateringar. Fast med mina arbete för SvD och Tyngre så är det möjligt att uppdateringsfrekvensen här kommer att bli lägre än tidigare.

När det gäller mängden texter från mig så kommer dock antalet att öka totalt då jag får mer möjlighet att faktiskt jobba med att sitta och skriva. Tyvärr kommer de att bli utspridda en del på olika sidor men för att underlätta för dig som läsare tänker jag publicera ett inlägg var eller varannan vecka där du som läsare får länkar till alla artiklar som jag har publicerat på andra ställen än här på TränaStyrka eller Träningslära.

Alternativet är givetvis att du följer mig via min Twitter eller facebooksidan för Träna Styrka. Där lägger jag upp länkar till alla mina artiklar och en massa andra tips om bra artiklar på andra ställen på nätet. Tänk bara på att du inte kommer att få se alla inlägg på Facebook, Alla inlägg syns inte på Facebook.

De artiklarna som än så länge finns på Tyngre.se och SvD

För att ”komma ifatt” lite så har du här alla artiklar som redan är publicerade på Tyngre.se eller SvD:


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

6 svar på “Artiklar av mig på Tyngre.se”
 1. Jag har varken fäjsbok eller kvitter så länkar till det du skriver uppskattas.
  Kul att du får mer tid för att producera! 😀

 2. Hej Jacob,
  Jättetack för din blogg å träningslära.se! Nu till min fråga som är lite kopplad till Mareks inlägg tidigare kring leptin,.du diskuterades i tyngres pod om ätardag/ en ätarmåltid kan vara fördelaktigt vid ”deff”/viktnedgång & det ja undrar är om tanken är att det kan kopplas till det Marek talade om. Genom att man strategiskt lägger in en ”ätarmåltid” efter typ 6dagars diet med exempelvis en extra stor portion potatis å lax så att man ligger den dagen på en +800kcal, kmr det då eventuellt öka leptinnivåerna & därmed förbränningen för att man sedan ska kunna fortsätta med sin diet med ”bättre framgång”??
  Jättetack för svar!! Väntar även ivrigt på din nya bok! Mer vettig information till folket, yeeey 😀
  Mvh /G

 3. Hallå G!
  Det är mycket möjligt att det finns en koppling med leptinet där. Vad jag vet är det dock inte studerat i det sammanhanget. Man vet att mer mat ger mer leptin givetvis men inte om det ger någon kronisk effekt som sitter i in på dagarna när du återupptagit dieten.
  Jag skrev lite mer om en studie kring just en form av upplägg med ätardagar på tyngre för någon dag sedan, http://tyngre.se/artiklar/bra-med-aetardagar-under-diet/

 4. Hallå Jacob!
  Jag har funderingar kring detta med bänkpress. Närmare bestämt skuldrornas roll i lyftet. Många förordar att skuldrorna ska dras bakåt före lyftet. Ofta med löst formulerade motiveringar som att ”ryggen ska vara stark” eller att ”tekniken blir bättre”.
  Men åtminstone en rehabexpert menar att retraherade skuldror är kontraproduktivt och onödigt. Personligen förstår jag inte poängen med att hålla skuldran i retraktion samtidigt som jag ska utföra lyftet, alltså protraktion, och vad som skulle vara den biomekaniska fördelen med detta.
  Vad är din vetenskapliga åsikt? Detta verkar vara en viktig del av basövningen bänkpress, men jag tycker det är svårt att hitta en bra förklaringsmodell, som är grundad i vetenskap och inte bara beprövade erfarenheter.
  Ursäkta om jag ställer frågan i fel forum, men jag hittade inga tidigare inlägg om detta. Tack för din superbraiga blogg som är så underbart vetenskapligt grundad 🙂
  Med vänlig hälsning Pontus

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *