Joint Structure and Function är en väldigt bra bok
I boken Joint Structure and Function får du veta i princip allt som går att veta om lederna i din kropp

Det här julklappstipset kommer tyvärr lite för sent då jag precis såg att det inte längre går att få tag i den i tid inför julen. Men jag tänkte att jag tipsar om den här boken ändå eftersom jag kan tänka mig att många som läser här skulle vara intresserad av att köpa den till sig själv.
Precis som med förra boken jag rekommenderade så har jag inte heller här den senaste upplagan utan jag har den 4e upplagan hemma. I mina ögon är det dock omöjligt att den femte upplagan inte skulle vara lika bra eller ännu bättre.
Boken Joint Structure and Function är den bästa bok jag har stött på när det gäller biomekanik, leders rörlighet samt hur leder fungerar i rörlighet.
I den här boken får du först en introduktion i biomekanik, sen en allmän genomgång av olika typer av leder. Därefter ett kapitel kring musklers struktur och funktion. Efter detta kommer ett kapitel för axlar, knä, fotled, höft, ländrygg, bröstrygg, käkleden, armbågen, händerna, lederna i foten osv.
I varje kapitel är det en genomgång om hur leden utvecklas. Hur leden är uppbyggd. Vad som räknas som normal rörlighet. Normala medfödda eller tillförskansade problem i leden som kan begränsa rörligheten.
Höftens position påverkar ländryggens kurvatur
Exempel på hur bilder vanligen ser ut i boken Joint Structure and Function.

Precis som med boken Exercise Physiology: Energy, Nutrition, and Human Performance som jag tipsade om tidigare finner du referenser direkt i texten i den här boken. Så vill du fördjupa dig i något är det inga problem att hitta ytterligare information.
Det här är inte den enda boken av sitt slag. Jag har 3-4 andra liknande böcker här hemma med liknande tema. Den som kommer närmst den här boken i kvalité är nog Brunnstrom’s Clinical Kinesiology. Den ger dig mer information om hur du med händerna testar rörlighet och palperar muskler och leder men samtidigt är den betydligt svårare att läsa och den ger inte lika mycket information kring ledernas faktiska funktion.

Pris och tillgänglighet

Boken Joint Structure and Function verkar säljas i princip var som helst. Billigast blir det om du beställer från Amazon där det med frakt blir ungefär 600 kr. Men då får du också räkna med att det kan ta nästan en månad innan du får boken.
Vill du istället beställa från Sverige [eafl id=9486 name=”Joint Structure and Function hos Adlibris” text=”kostar den för närvarande drygt 800 kr hos Adlibris”].


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

3 svar på “Julklappstips 7 – Bibeln om leder och rörlighet”
  1. Hej Jacob! Bra boktips, har du något förslag på en bok som handlar om smärtfysiologi?

  2. Hallå Gustav.
    Nej tyvärr. Jag har inte läst någon bok på det området på flera år. Moseleys bok explain pain är ju en klassiker som ofta rekommenderas i fall du inte läst något om det tidigare

  3. Tack för det snabba svaret ska läsa den! Fortsätt att göra det du gör, du är grym!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *