Den här frågan är ett typexempel på en sådan där sak som uppstår från i princip ingenting.

Jag minns när de här påståendena började florera. Först var det en influenser inom keto/LCHF rörelsen som påstod att hen upptäckt att huden inte längre blev röd/bränd av solen.

Sen, som av magi, tog det bara någon månad och så var det mängder av influensers som upptäckte precis samma sak.

Tänk så fantastiskt att det var stark sol samtidigt på alla platserna som de här personerna befann sig och att de gick ut och stekte sig i solen under lång tid bara för att testa det här för alla oss andra. En sann uppoffring för vetenskapen…

Eller så var det en person som bara hittade på det här från ingenting och sedan följde en mängd andra personer upp med samma påhitt för att de konstant letar efter ny ”fakta” så de kan skapa nytt kontent 🤷🏼‍♂️.

Hur som helst. Det här är ett påstående som inte är testat på något vis så där finns en möjlighet att det stämmer så klart. Jag kan dock inte komma på någon orsak till varför det skulle kunna stämma.

Så det är bara ytterligare ett exempel på hur otroligt lätt det är att bara hitta på någonting och sedan överlåta det till andra att ta fram motbevis. Och så låtsas man som att påståendet är sant tills motsatsen bevisas istället för att man ger belägg för de saker man påstår.

I bilderna tar jag upp den enda studien jag känner till som på något vis ändå är relevant kring allt det här. För de som påstår att de inte blir solbrända längre snackar ofta om att det ska bero på ”fantastiskt naturligt mättat fett”™ eller mindre inflammation från ”toxiska och inflammatoriska seed oils”™

Se inlägget på Instagram


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *