Den här studien är ett av ämnena i dagens avsnitt av Tyngre Rubriker. Man har undersökt det totala intaget av socker hos barn och ungdomar i USA och funnit att det är högt, riktigt högt.

Det som var mest intressant var dock att den enda sockerkällan som korrelerade med övervikt hos barnen var sockersötade drycker.

När det gäller gäller fasta sockerkällor likt godis så var faktiskt förhållandet omvänt. Det var de underviktiga och normalviktiga barnen som åt mest.

Det här är ingen unik studie. Det här är ett ganska vanligt resultat. Nu är det här självrapporterad data så den går inte att lita på fullt ut. Men det är den informationen som finns och den datan visar att alla källor till socker inte är det samma.

Läsk, saft, sportdryck och annat med tillsatt socker i är uselt för vikten och därmed hälsan. Allt annat med socker har vi inte samma evidens för att det är dåligt.

Sen är det givetvis så att livsmedel med mycket tillsatt socker sällan bidrar med något vettigt i övrigt.

Avsnitt 70 av Tyngre Rubriker ligger redan nu uppe på tyngre.se om du vill höra mer om den här studien och några intressanta ämnen till som berör träning, kost och hälsa 👍

Se inlägget på Instagram


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *