Ibland råkar man ut för nästan kusliga sammanträffande i livet. Idag när jag var nere och tränade på HAK Greppet spenderade jag den sista timmen med att mest sitta och snacka med de som tränade medan jag ”stretchar” :). Som jag har nämnt tidigare finns det många fantastiska idrottare där och just idag så började jag och en före detta väldigt duktiga friidrottare snacka om OS-krönikorna som jag tipsade om i förra inlägget. Då hoppade Viva Schlasberg in i diskussionen och nämnde att hon hade stött på Mattias Sunneborn på Bosön lite tidigare. Då kom vi in på honom och den före detta friidrottaren hyllade honom ganska rejält samtidigt som han sa att Sunneborn inte lyckades få till det fullt ut på de flesta mästerskapen. Vi kom även in på att Mattias Sunneborn fortfarande tränar hårt och fortfarande presterar på en väldigt hög nivå.
Två timmar efter jag kommer hem kan man sen läsa i tidningarna att Sunneborn har blivit av med sitt svenska rekord till Michel Tornéus som idag hoppade en centimeter längre i en tävling i Finland. Det nya svenska rekordet är 8,22 och förhoppningsvis kan Tornéus upprepa ett liknande hopp i OS och ta hem en medalj till Sverige.

Överlag tycker jag att tidningar ibland är väldigt dåliga på att hylla fantastiska prestationer och det här är väl egentligen inget undantag. En kort artikel bara några rader större än en notis och ytterligare en ännu kortare artikel där man intervjuar Mattias Sunneborn är det som finns i Aftonbladet. I övriga tidningar är det bara en liten notis från TT (HD, GP, SvD, DN). Att slå ett svenskt rekord är stort oavsett om det görs på någon lite tävling i Finland som människor inte bryr sig om och det förtjänar bra mycket mer än en liten notis. På SVT finns det i alla fall en kort intervju med Tornéus för den som är intresserad.
Med det sagt så kommer jag göra nästan samma sak. Jag tänkte nämligen hylla Mattias Sunneborn i det här inlägget. Direkt när jag kom hem googlade jag nämligen lite på honom och det är inte bara så att han fortfarande tränar bra. Han har faktiskt börjat med 10 kamp och har redan nu gjort några fantastiska prestationer på veterantouren. Till exempel har han världsrekordet i femkamp för 40+.

Mattias gjorde också comeback i svenska landslaget i år då han fortfarande tillhör de tre bästa längdhopparna i Sverige.

När det gäller världsrekordet för veteraner som han pratar om i klippet här ovanför så hoppade han 7,44 i februari i år och där fanns mer att ta av på plankan 🙂


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *