Som de regelbundna läsarna här säkert redan har lagt märke till så tenderar jag att snöa in på olika ämnen under någon vecka eller lite längre. Det senaste är friidrott och idag hittade jag den här dokumentären om Usain Bolt där Michael Johnson som har världsrekordet på 400 meter sköter intervjuandet. En väldigt intressant intervju tycker jag, särskilt den sista halvtimmen ungefär. Man får även se en del bilder från Michael Johnsons Performance i USA som är Michael Johnsons träningsanläggning där han tränar idrottare. Där hade jag gärna velat hänga i några veckor för att lära mig saker.

Efter mitt inlägg igår där jag tipsade om OS krönikorna fick jag en kommentar från signaturen squat där han tipsade om att SVT ska sända en dokumentär i kväll kl 20 på SVT1 om Usain Bolt med titeln Usain Bolt: The Fastest. Dessutom ska de sen sända ytterligare en dokumentär om fyra veckor där vi får se hur Usain Bolt förberedde sig nu inför OS i London.
SVT ska också snart sända en dokumentär med titeln Medaljens baksida där vi får följa en rad svenska idrottare inför OS i London. Betoningen på den här dokumentären verkar mest vara kring det slit och uppoffringar som flera svenska friidrottare gör för att försöka nå toppen. Det vi får se i den här dokumentären skulle jag gissa på mer återspeglar verkligheten för de flesta världsidrottare. Många gånger är elitidrott väldigt slitsamt och jag känner väldigt få före detta elitidrottare som inte har någon form av men från karriären.
Den bilden man får av Usain Bolt är att han är ett unikum, född med en enorm talang. Som Michael Johnson påpekar i slutet på dokumentären undrar man hur snabb han verkligen hade kunnat bli om han verkligen satsat. Personligen tror jag att han har mer kapacitet i år än han haft tidigare.

3 svar på “Dokumentär om Usain bolt”
  1. Jag hoppas att Usain Bolt ger sig på Michael Johnsons VR på 400 meter framöver.
    Jag kan inte heller låta bli att fundera över hur bra han hade kunnat blir om han satsat mer seriöst. Eller så hade han inte varit bättre, kanske behöver han ha en mer avslappnad tillvaro för att kunna prestera bra.

  2. På vilket sätt är Bolt oseriös? Man ska inte låta sig luras av spexande och showande innan och efter loppen. Så vitt jag vet så är han seriös med sin träning och återhämtning. I övrigt är det säkert bara bra att kunna koppla av och inte tänka sprint 24/7.

  3. VM:
    På vilket sätt är Bolt oseriös? Man ska inte låta sig luras av spexande och showande innan och efter loppen. Så vitt jag vet så är han seriös med sin träning och återhämtning. I övrigt är det säkert bara bra att kunna koppla av och inte tänka sprint 24/7.

    Ungefär 47 minuter in så säger Bolt själv att han inte tränat så hårt när han var ung. Där är några fler sekvenser i dokumentären där han också säger att han fortfarande inte tycker om att träna. I dokumentären som visade på SVT för två dagar sen berättade han samma sak och sa att Blake tränade hårdare. Sen finns där ju en skala mellan seriös och oseriös. Att Bolt inte är 100 % seriös säger han ju själv. Men det betyder ju inte att han är oseriös.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *