Tänkte skriva ihop en kort genomgång av min träning denna vecka. På måndagen körde jag ganska lätt träning rakt igenom. Totalt blev det väl ungefär en timme på gymmet med mest rörlighetsträning och lite rehabövningar för min vänstra axel. På tisdagen blev det tyngre och jag lyckades få till en vändning på 100 kg. Skönt att vara tillbaka på tresiffrigt där 🙂 Resterande delen av passet spenderade jag på att försöka förbättra min teknik i överstötet. Efter en hel del hjälp från de äldre så blev det faktiskt en klar förbättring där med.
På onsdagen körde jag först hoppträning sen tunga styrkeryck följt av 4×3 i frontböj. Rycken gick bättre än väntat medan styrkan i frontböj inte riktigt är som jag hade velat. Det blev 100 kg i arbetsseten. I styrkeryck lyckades jag få upp 70 kg.
Idag körde jag först hoppträning. Det var någon som undrade vad jag menade med stillastående jämfotahopp så jag tog med mig kameran och filmade ett hopp på ungefär 115 cm. Det gick ganska bra med hoppen idag även om jag kände att jag var lite tung i benen efter veckan.

Ryck på 70 kg
Ryck på 70 kg. Ser helt okej ut

Efter hoppen körde jag ryck där jag försökte fånga stången så djupt som möjligt. Jag fick upp 70 kg vilket jag är nöjd med. Tyvärr hade min utvalda kamerman svårt att få igång filmfunktionen så det blev en stillbild av lyftet istället som ni kan se här till höger. Jag lovar att jag klarade det 😉
Efter rycken gjorde jag ett gäng tunga stötdrag för att slutligen gå på teknikträning i överstöten med lättare vikter.
Förutom träningen på gymmet så har jag även hunnit med hela tre träningspass med fotbollslaget och jag har dessutom hoppat in och varit med två träningspass med Helsingborgs IF p15. Att spela med p15 är inte direkt så krävande fysiskt men jag är lite förvånad ändå över hur snabbt spelet går ibland. Jag är ganska säker på att det inte alls var lika bra kvalité på träningarna när jag var i den ålder och spelade i HIF.
Allt som allt en väldigt bra träningsvecka tycker jag. Jag är mest glad över att utvecklingen i ryck och stöt har gått framåt de sista två veckorna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *