Den här typen av saker kan jag bli irriterad på. Den här framsidan är riktigt missvisande. 12 procent av innehållet i den här är juicekoncentrat. Juicekoncentrat är högkoncentrerat socker i vatten med förhoppningsvis lite vitaminer kvar från framtagandet från faktisk frukt.

På framsidan av förpackningen står det inget tillsatt socker. Det är sant egentligen men de har ju ändå tillfört en massa sötma från socker från juicekoncentratet.

På framsidan står det också 20 procent frukt men det är 8 procent frukt och sen 12 procent koncentrerad juice från frukter.

Inget som står är ju tekniskt fel. Det är säkert tillåtet att skriva som Skånemejerierna gör här. Men det är ingen tvekan om att det är väldigt vilseledande för konsumenten.

Så 👎 för Skånemejerierna denna gång.

För övrigt så stod jag och kollade bland yoghurten för att se om det finns någon smaksatt med sötningsmedel som ändå är fullfet. Hittade ingen den här gången men någon som läser det här kanske känner till någon?

Den här yoghurten med tex sötningsmedel istället för juicekoncentrat hade jag kunnat tänka mig att köpa pga smidighet vid vissa situationer.

Se inlägget på Instagram


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *