Det här är något av det roligaste jag har sett i ett program relaterat till kost. Man granskar lite av allt det som Bitten Jonssons påstår när man gör ett avsnitt om socker i deras Folkeopplysningen.

Norska NRK har producerat flera väldigt bra program där de granskar hälsopåståenden och i det här avsnittet kring socker så tar de bland annat med Bitten Jonsson och hennes bok Sockerbomben.

Jag har klippt ihop det roligaste i det allra första klippet. För lite bakgrund och mer kontext så kan du titta på klipp 2-4 med. Jag rekommenderar dock hela avsnittet och du kan hitta en länk via min instastory eller profil.

Det är så här som TV ska göras när det handlar om faktiska vetenskapliga frågor. Det enda negativa med avsnittet är nog att man kallar Bitten för Sveriges största expert på sockerberoende vilket så klart målar upp en väldigt dålig bild av kunskapsläget här i Sverige.

För den som är intresserad kring mer om sockerberoende och vad Bitten påstår i sin bok som inte stämmer så har jag skrivit en recension av hela boken på Träningslära. Du hittar en länk till den via instastory med 👍.

#NRK #bittenjonsson #bittensaddiction #sockerbomben3

Se inlägget på Instagram


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *