“barfota”-skor är populära i USA

Publicerat den 5 kommentarer till “barfota”-skor är populära i USA

Ärligt talat så vet jag inte om rubriken här ovanför stämmer men det finns i alla fall en väldig massa olika modeller och typer att välja bland.

Fila Skeletoes
Fila Skeletoes - lite väl hård sula och varför finns det ingen egen plats för lilltån?

Merill barfotaskor med vibram sula
Merill barfotaskor med vibram sula - lika löjligt dyra som FiveFingers

Reebok FealFlex
Reebok RealFlex - Första gången jag såg den här skomodellen. Jag blev riktigt sugen på att köpa ett par.

Sketchers GoRun
Sketchers GoRun - Även den här modellen blev jag sugen att köpa

Förutom modellerna här ovanför fanns även de mer vanliga modellerna som man också kan köpa lite varstans i Sverige så som FiveFingers och Nike Free.  De här modellerna hittade jag i två olika affärer. Tyvärr är jag inte rik så när jag hade köpt två par skor så struntade jag i att gå in i fler affärer 🙂

5 kommentarer

 1. Många har en lilltå som pekar in rätt så mycket. Det är omständligt att få den på plats i ett par Fivefingers. Jag skulle kunna tänka mig att det är en orsak till att låta lilltån dela fack med sin granne.
  Vidare kan man ifrågasätta möjligheten att ha lilltån i eget fack. Ger det så mycket? I och för sig kan man i så fall ifrågasätta samma sak för varje tå. Jag gillar att springa med VFF, men tror inte jag skulle uppleva det som en försämring alls om de två minsta tårna delar samma fack.

  1. Lars Pensjö:
   Många har en lilltå som pekar in rätt så mycket. Det är omständligt att få den på plats i ett par Fivefingers. Jag skulle kunna tänka mig att det är en orsak till att låta lilltån dela fack med sin granne.
   Vidare kan man ifrågasätta möjligheten att ha lilltån i eget fack. Ger det så mycket? I och för sig kan man i så fall ifrågasätta samma sak för varje tå. Jag gillar att springa med VFF, men tror inte jag skulle uppleva det som en försämring alls om de två minsta tårna delar samma fack.

   Lars – Ofta är det väl inte tårna som är grejen, utan vad jag tror är intressantast för de flesta är nog att inte ha en upphöjd häl i förhållande till främre delen av foten, och inte för tjock sula.

  2. Lars Pensjö: Många har en lilltå som pekar in rätt så mycket. Det är omständligt att få den på plats i ett par Fivefingers. Jag skulle kunna tänka mig att det är en orsak till att låta lilltån dela fack med sin granne.

   Det kan mycket väl vara en orsak. Men samtidigt är ju själva idén med barfotaskor och särskilt de med fingrar att foten ska arbeta som den gör naturligt. Att lilltån pekar inåt beror ju just på småla och trånga skor under lång tid.
   Jag tycker helt enkelt att man går emot själva konceptet när man gör som Fila gjort.

 2. Jacob: Har du provat att köra knäböj, mark, benpress och vader med skor av typen Reebok Realflex? Det lär ju inte vara bättre än lyftarskor (förutom vid vadträning), men borde vara bättre än vanliga löparskor.

  1. -squat-:
   Jacob: Har du provat att köra knäböj, mark, benpress och vader med skor av typen Reebok Realflex? Det lär ju inte vara bättre än lyftarskor (förutom vid vadträning), men borde vara bättre än vanliga löparskor.

   Jag har inte provat skorna mer än att jag gått några steg i affären med dem.
   Löparskor ska man inte använda när man styrketränar med stång. Tror inte heller Reebok Realflex är någon höjdare även om de nu sägs vara framtagna för Crossfit. När man utför en sport ska man använda de skor som idrottarna i den sporten använder tycker jag. I alla fall om man vill bli bra på sporten.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *