Staffan Lindebergs bok Food and Western Disease
Staffan Lindebergs bok Food and Western Disease

En sak jag gillar med att resa är att man får en hel del tid till att läsa. På dagens flyg satte jag mig och läste på Staffan Lindebergs bok ”[clink id=”11″ target=”_self” title=”Staffan Lindebergs bok Food and Western Disease” rel=”nofollow”]Food And Western Disease[/clink]”. En väldigt intressant bok som jag tittat igenom flera gånger men detta är första gången som jag läser den från början till slut.
Finns nog en ganska stor möjlighet att jag skriver en mer ingående recension av boken någon gång i framtiden med då jag tycker det är en bok som helt klart är värd att läsa.
Det jag tänkte dela med mig av i detta inlägg är dock bara ett litet citat från boken när Staffan Lindeberg skriver om näringssammansättningen i våra förfäders kost. Under rubriken ”Carbohydrate content” kan man direkt läsa följande:

The amount of carbohydrate varied widely in the ancestral human diets. Whatever standpoint you take in the debate about carbohydrate intake and health, you seem to have a problem with the early man.

Till skillnad från alla LCHF-böcker där man kan läsa om hur vår naturliga föda är lågkolhydratkost så anger Staffan Lindeberg en mängd referenser som stödjer hans påstående. Alltså att det finns och har funnits många olika folkgrupper som levet på olika mängder kolhydrater i kosten.  Det samma som jag skrev i mitt inlägg, Stenålderskost, paleo, jägarfolk osv… på traningslara.se
 


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Ett svar på ”Staffan Lindeberg om att använda stenålderkost till att motivera intaget av kolhydrater”
  1. Föda har funnits i underskott under största delen av mänsklighetens historia så då är det naturligt att man äter av vad som finns.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *