Aftonbladet har idag en artikel med titeln, Därför blir vissa feta – direkt. Titeln är som vanligt helt felaktig och sen i själva artikeln påpekar man det uppenbara. När du äter något så kommer det att lagras in i kroppen. All energi som vi inte behöver för stunden lagras in. Fettet blir till fett och kolhydraterna blir till glykogen medan proteinet används som byggstenar eller som energi. Äter du en stor måltid kommer du då givetvis att lagra in mycket energi.
Men det betyder inte att man har blivit fet. För resten av dagen, när man inte äter, så kommer kroppen frisätta det som lagrats in. Det är summan av det hela. Hur mycket du ätit och hur mycket du förbrukat som energi som avgör om du blir fet eller inte.
Sen att detta främst också gäller smala personer är också självklart. För där fungerar kroppen som den ska. Blodsocker och fettsyrorna i blodet hålls på en lagom nivå och när nivåerna påverkas efter en måltid så ser kroppen till att återställa nivåerna. Hos en överviktig fungerar inte detta så bra och då nivåerna inte återställs så snabbt blir kroppen lite desperat och börjar lagra in fettet där det inte hör hemma.

Fett kring höfterna är inte bra, det är mindre dåligt

Sen finns det ytterligare en sak till att påpeka i artikeln. Under förutsättningen att du inte är underviktig för stunden så är det inte bra att det lagras in fett kring höfterna. Fett som lagras in där är visserligen mycket mindre hälsofarligt än fett som lagras in kring buken men det betyder inte att det är bra.

Ett svar på ”Aftonbladet påpekar det uppenbara”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *