Igår hade vi femkamp på gymmet. De som är aktiva i klubben och som hade möjlighet att komma dök upp för att tävla i ryck, stöt, tre jämfotahopp framåt, 20 m spring och bakåtkast med kula. Till skillnad mot alla de vanliga tävlingarna i där vi endast kör ryck och stöt så hade jag faktiskt lite förhoppningar om att vinna någon av grenarna igår.
Och visst lyckades jag med det. Tre jämfota hopp visade sig vara min gren och jag vann trots att jag bara kom upp i 8,10 m vilket är lite kortare än normalt 🙂 I övrigt gick det också bra i ryck och stöt där jag klarade 75 kg respektive 96 kg med godkänd teknik. Jag har ju tagit båda vikterna förr men inte i ”tävling” där jag bara har tre lyft och lyften måste vara korrekta.
Idag är det dags för seriestart med fotbollen för min del och under tiden som fotbollssäsongen pågår brukar vikterna på gymmet ligga ganska still men 80 kg i ryck tror jag att jag ska klara inom någon månad. Tyvärr blev det inget tävlingsförsök på det igår då jag redan använt mina tre lyft när jag tog 75 kg.

100 kg stöt
Jag lyckades även få upp 100 kg i stöt men det blev efterpress. Lägger upp bilden för att färgkombinationen på viktskivorna blev så snygg 🙂

De övriga två grenarna var ingen höjdare för min del. Visserligen kom jag delad tvåa på sprinten men jag kände mig som en traktor för dagen.
Segrare i hela femkampen blev Marc Wihlborg, 43 år, som utan att förta sig fullt tog 100 kg i ryck och 120 kg i stöt. På hoppen blev det 8 m och sprinten en tiondel efter mig. Kulkastningen vann han också om jag inte minns fel. Väldigt imponerande resultat.
Marc Wihlborg rycker 100 kg
Marc Wihlborg rycker 100 kg

 Ny artikel i BODY

Senaste BODY låg i min brevlåda igår och denna gången har jag med en artikel. Den handlar om huruvida det går att lägga på sig muskler och tappa fett samtidigt. Svaret är att det går för det flesta men inte alla och om man ska lyckas med det måste man göra det mesta rätt.

Min artikel i BODY
Min artikel i BODY handlar om huruvida det går att bygga muskler och tappa fett samtidigt.


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *