Ytterligare en uppdatering kring tarmbakterier och tystnad från Food Pharmacy.

Det publicerades ännu en studie där man gav tarmbakterier från normalviktiga personer till personer med grav obseitas (BMI 44 i genomsnitt).

Det var få deltagare men annars stark design (bild 2).

Resultatet blev att man inte såg några meningsfulla förändringar i deras vikt på 12v trots att där var skiften i hur tarmfloran såg ut (bild 3).

Det finns nu 6 studier som har tittat på den här frågan på något vis. Ingen av dem har visat på någon effekt.

Jag har länkat till alla de här studierna i min artikel på traningslara.se om avsnittet av Framgångspodden med Food Pharmacy (bild 4-5).

Den andra delen av uppdateringen är att ingen från Food Pharmacy har på något vis kommenterat någonting här.

Att de sitter och påstår att det finns många studier som visar en sak, när alla studier som finns visar på ingen effekt, för typ 150 000 personer verkar de inte se som ett problem 🤷‍♂️

Det som de gör när de påstår sådana här saker är att de får människor att känna sig osäkra och okunniga. Du vet inte hur din tarmflora ser ut och ännu mindre om hur du förändrar den.

Så istället för att känna att du är i kontroll så blir det här med kost oklart. Istället för egna beslut så börjar man följa en guru som verkar kunna ALLT.

Du köper receptböcker, blir rädd för vissa livsmedel samtidigt som du börjar tro att vissa andra är mer eller mindre magiska.

Ditt ätande har blivit en religion istället för livsstil. Sen börjar du snacka om Food Pharmacys budord och säger deras bordsbön. Ja, de har budord och en faktisk bön 🤦‍♂️(bild 6 och 7).

När du gjort din diet till religion så bryr du dig inte heller längre särskilt mycket om vad som faktiskt stämmer. Det du går på är ju tro, en känsla.

Då spelar det inte så stor roll för dig om din guru säger saker som inte stämmer med forskningen längre.

Det är så Food Pharmacy kommer undan med att säga i princip vad som helst…eller ingenting när man tycker att de borde säga något… #foodpharmacy #näringsjägare #framgångspodden #dietreligion

Se inlägget på Instagram


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *