Jag stötte på det här klassiska argumentet ganska nyligen.

Det går så klart inte att bevisa att någonting inte finns i en sådan här situation med 100 % säkerhet. Det är helt omöjligt utan att jag på något vis läser all forskning som finns där ute. Och även om jag hade gjort det, hur ska jag då kunna bevisa det för alla andra?

Men jag vet hur man söker efter sådana här saker. Du kan också läsa andra studier på området och se vad de refererar till.

I just den här frågan finns det också en översiktsartikel på ämnet där andra forskare försökt hitta allt som finns. När inte de heller har med någon studie som visar på något annat så kan du känna dig så trygg som det går i att studien faktiskt inte finns.

Det faktum att det nu också har gått 2 veckor och det inte ens har kommit en kommentar från de som påstår att det finns flera studier borde ju också säga något eller? Det är ju verkligen inte svårt att motbevisa mitt påstående om att studierna itne finns om de nu faktiskt finns där ute. Då är det bara att länka och så ser jag ut som en dåligt påläst pajas.

Dra till bild 2 för ett exempel på hur det skulle kunna se ut 😉.
.
I klippet i bild 3 kan du höra lite om när jag resonerar kring hur absurt det är att begära att någon ska bevisa att någonting inte finns eller kan ske.

Detta klipp är från avsnitt 47 av podcasten Tyngre Traningssnack som jag varmt kan rekommendera 👍

Se inlägget på Instagram


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *