Ett bra exempel på värdelös information som kan låta vettig i fall man har noll koll på vad människor äter och hur kostråden ser ut.

De människor som äter närmre kostråden mår bättre än de som missar dem totalt. När vanliga människor ändrar kosten så den mer efterliknar råden så förbättras deras hälsovärden.

Sen är kostråden inte ett försök till en ”optimal diet”. Målet med kostråden är att ge några tydliga råd som är relevanta för de allra flesta och som kan få betydande effekt.

Sen får vi också ett bra exempel på det jag la upp en video om för någon dag sedan om hur man använder ord utan en egentlig definition för att förvilla.

När Josephine här skriver ”jag tror de flesta förstår” så ger hon några exempel. Tar du tex färdiga rätter och såser som hon nämner som exempel så säljer Holistic bars och pulver som de båda säger är perfekta/utmärkta som mellanmål.

Jag skulle därför kalla det för exempel på både halvfabrikat och färdigrätter. Skillnaden mellan pulver som blir en smoothie/drink när man tillsätter vätska och det som bli färdig sås hade också varit kul att försöka höra dem förklara 🙂

Men egentligen så bryr de sig inte så klart. Alla fattar att allt inte blir dåligt pga det är processat eller allt är bra för oss bara det inte är processat.

Men när de fortsätter att använda de här orden som inte har en bestämd betydelse så kan de få med sig alla. När Josephine skriver ”jag tror de flesta förstår” så säger hon till sina följare att ”det min magkänsla säger är sant” och du har samma magkänsla. Och folk köper det.

Men egentligen har de så klart inte samma magkänsla. Det är därför du hela tiden ser förvirrade kommentarer från följare till sådana här konto när det läggs upp inlägg där man säger att något är bra/dåligt. För dessa följare har inte trott det samma. Helt plötsligt visade det sig att magkänslan faktiskt inte är den samma för alla.

För stor underhållning kring just den biten rekommenderar jag Cullbergs kommentarsfält. Där är det extra kul då Cullberg inte så sällan säger emot sig själv 🙂 samtidigt som det alltid är flera som skriver något i stil med ”det är så enkelt egentligen”.

Se inlägget på Instagram

Uppskattade du den här artikeln?

Allt som jag skriver på den här sidan och mina sociala medier är gratis för alla, men tar så klart av min tid. Så om du uppskattar det jag gör så kan du stödja mig lite så jag kan lägga mer tid på att skriva och dela intressanta saker genom att bli medlem på min Patreon.

Glöm inte att också följa mig på Sociala medier. För närvarande är jag mest aktiv på Mastodon, Instagram. Facebook och Twitter.


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *