Scandinavian Congress of Medicine and Science in Sports!
Scandinavian Congress of Medicine and Science in Sports!

Där kommer jag att hålla till de närmsta dagarna så det kommer troligen att bli lite dåligt med uppdateringar ett tag. På söndag lirar jag dessutom seriefinal med fotbollen och seger där kan nog innebära att det inte kommer upp något inlägg på söndagen med.
Själva kongressen innehåller en hel del intressanta föreläsningar så det är möjligt att jag tar några bilder och lägger upp på Twitter och Facebook i fall jag stöter på något som kan vara intressant för alla och inte bara idrottsmedicinare. Imorgon hade jag till exempel tänkt gå på ett föredrag som heter ”Muscle adaptations and performance Symposium” där första ämnet blir ”Role of neuromuscular system in strength development and performance” vilket bara måste vara intressant, jag ser inte hur man skulle kunna förstöra ett sånt ämne 🙂
Senare på dagen ska det faktiskt vara ett symposium kring idrottsnutrition med som jag troligen kommer att gå på med. Där ska bland annat Louise Burke snacka och hon är en av världens ledande experter kost för att maximera fettoxidationen vid tävling. Detta är också ett av hennes ämnen så det ska bli intressant att lyssna på även om jag inte tror det kommer så mycket nytt eftersom hennes tid är ganska kort och de flesta åhörarna är ju idrottsmedicinare och nivån blir nog därefter.
För mig personligen hoppas jag få chans att prata med några kändisar inom träningsfysiologivärlden. På första mötet av den här typen som jag var på stod jag faktiskt och diskutera med Bengt Saltin i nästan 30 minuter. Han var väldigt trevlig och dagen efter sökte han upp mig igen och gav mig tre utskrivna artiklar som han höll på att göra peer review på kring de ämnen vi diskuterat 😀


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

5 svar på “Scandinavian Congress of Medicine and Science in Sports!”
  1. Är rätt kul det där med att möta ”rockstars” inom idrottsvetenskaps världen, Saltin var och föreläste under ett uthållighetskonvent som hölls på NVC i Östersund i våras. Lärarna och andra forskare som jobbar på NVC stannade efter föreläsningen för att få ta kort med honom eller bara skaka hans hand. En mycket sympatisk herre som t.o.m kom och satte sig vid oss studenter efter föreläsningen för att peppa och ge oss råd inför vad som väntade efter utbildningen!

  2. Ja just det; ämnet ”Role of neuromuscular system in strength development and performance” måste ju bara vara intressant. Så dela gärna med dig. 🙂

  3. Hur ofta brukar den här typen av kongresser hållas? Och vad kostar det att få vara med på en sådan? Måste man bli inbjuden kanske?

  4. Svensk idrottsmedicin håller en väldigt liknande kongress varje år förutom det åren då den här skandinaviska varianten går i Sverige. Men det är i princip det samma med många föreläsare om överlappar och liknande ämnen. Nu till våren ska det hållas i Jönköping 25-27 april.
    Kostnaden för den här kongressen var 5625 kr och det är ungefär där det ligger i pris. Denna gång var det tre heldagar och två halvdagar med föreläsningar och workshops. De vanliga vårmötena är vanligen tre dagar och kostar lite mindre, förra gången 4400 för icke medlemmar och 3800 kr annars, http://www.idrottsmedicinvast.se/vetenskap/generell-information/
    Nästa skandinaviska kongress hålls i Finland. Du får googla om mer information där då jag inte har kollat upp det. Blir för dyrt för mig att åka dit skulle jag gissa på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *