Jacob Gudiol på Tyngre Radio

Det här blir en kort notis om att jag på ganska kort tid varit med i två avsnitt av Tyngre Radio. Om du inte känner till det så är Tyngre radio en podcast som drivs av Andreas Guiance och Alex Danielsson som tidigare höll i BODY Radio där både jag och Nicklas varit med ett par gånger tidigare. Kort och gott är det drygt en timme långa avsnitt där vi diskuterar en hel del kring träning och kost. Fokus ligger vanligen på styrketräning men det är en hel del annat som brukar tas upp med.

Proteinsnack med Jacob Gudiol i Tyngre Radio

I det första av de två avsnitten diskuterar vi en hel del kring protein och sömn. Vi går också igenom en rad av de artiklar som jag skrivit till Tyngre.se inför avsnittet, framför allt artikeln ”fem övningar som saknar syfte”.

Högkompetent babbel på Tyngre Radio

I det här avsnittet är upplägget snarlikt. Vi börjar med att gå igenom ett par av mina senaste artiklar på sidan och sen går vi vidare till en mängd lyssnarfrågor. Bland annat är det frågor så som om det är bättre att ta kreatin i cykler, om gluten är dåligt för alla, knäböj fram vs frontböj, sponsrade studier och vilseledande resultat osv…


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

5 svar på “Medverkan två gånger om på Tyngre Radio”
 1. Jakob, när ska dessa ständiga hänvisningar till Tyngre.se upphöra (som är en ryggdunkande, kritikercensurerande lågkvalitetssajt)? När sist skrev Niclas något här? När ska du ha denna text nedan som en faq info istället för att varenda gång spamma de som valt att följa dina inlägg via RSS-flöde.
  ”Här är ytterligare artiklar skrivna av mig som publicerats på lite andra ställen än Träningslära och här på Träna Styrka. Som vanligt gäller att om du inte vill få veta om de här lite i efterhand när jag lägger upp dessa listor så får du följa mig via Twitter, Instagram eller Facebook där jag säger till så fort det kommit upp någon text av mig någonstans, även här. Jag tipsar också om mycket annat intressant läsning via Twitter och Facebook.”
  När ska artiklar av typen ”10 saker som…” minska igen? När ska det backas på alla banners och all reklam eller kanske ta bort donations-knappen för det ser märkligt ut i kombination. Hålla alla dörrar öppna hela tiden överallt?
  Jag är inte så dum att jag inte fattar att du vill tjäna pengar när du lägger så mycket tid, men upplevelsen är mycket sämre idag än den var förr. Och det är ingen slump, och jag skriver inte detta för att jag skulle vara en ”hater” för att använda defensivt, skygglappat tyngre.se tänk och jargong.

 2. Karl: Jakob, när ska dessa ständiga hänvisningar till Tyngre.se upphöra (som är en ryggdunkande, kritikercensurerande lågkvalitetssajt)?

  Jag hänvisar till tyngre i princip endast när jag själv är med där och jag gör det eftersom jag har fått kommentarer från folk som inte följer mig via sociala medier men som ändå vill få veta var texter av mig dyker upp. Jag har också valt att lägga upp ungefär 3-4 artiklar i varje inlägg just för att inte spamma utan mer summera veckan som har gått.

  Karl: När sist skrev Niclas något här?

  Nicklas håller på att doktorera och har inte haft tid att skriva här på väldigt länge. Han är dock fortfarande med i bakgrunden och läser igenom alla mina inlägg som vi sen diskuterar innan publicering och han svarar även på kommentarer.

  Karl: När ska du ha denna text nedan som en faq

  Att ha den som FAQ hade varit synnerligen korkat då det är till just för människor som följer träningslära och tränastyrka via RSS och vill veta när det finns andra texter av mig på andra ställen. De hade inte fått veta det om det legat som en FAQ.
  Om du verkligen stör dig på att du får läsa samma stycke en gång i veckan så har du få problem här i världen. Grattis

  Karl: När ska artiklar av typen ”10 saker som…” minska igen?

  Hur många sådana artiklar har det varit? Av drygt 60 artiklar på Tyngre så räknar jag det till två. I övrigt har det inte varit någon här, på tränastyrka eller SVD under samma tid vilket gör att det nog är två artiklar på ungefär 100. Så väx upp…

  Karl: När ska det backas på alla banners och all reklam

  Banners är det enda som finns här, just eftersom jag och Nicklas inte vill sälja något i form av ”rekommendationer” eller affiliatelänkar. Det är också dessa banners som får sidan att gå runt. Där är inte heller några banners som lägger sig över texten eller liknande som verkligen är störande och som även är vanligt även i flera större Svenska tidningar.

 3. Det är inget som är verkligt störande och jag borde växa upp alltså. Kommer du ihåg när jag gav kritik på en artikel och sa att det var den sämsta du skrivit och du avfärdade mig som ett spån för att artikeln var en av de som generat flest klick av alla du skrivit?
  Jag hade kunnat ge fler exempel och du hade ägnat dig åt att retoriskt tillbakavisa var och en av dessa utan att tycka att det kändes konstigt. Varken att beta av många punkter eller tala om för folk att de tycker fel. Dina egna läsare. Det verkar reflexmässigt. Det är rätt märkligt beteende från en person som bevisligen ägnar sig åt att analysera och söka mönster i allt kring träning att inte kunna applicera det på annat.

 4. Karl: Det är inget som är verkligt störande

  Du kan mycket väl tycka att det är störande. Men då är du unik. De flesta uppskattar att jag påminner/berättar om artiklar jag skrivit på andra ställen eller som i det här fallet, medverkat i en podcast. Om du blir irriterad på att du en gång i veckan få se samma stycke innan du får länkar till ett par längre artiklar om träning och kost som är helt gratis så är det verkligen du som har ett problem Karl.

  Karl: Kommer du ihåg när jag gav kritik på en artikel och sa att det var den sämsta du skrivit och du avfärdade mig som ett spån för att artikeln var en av de som generat flest klick av alla du skrivit?

  Jag minnst men riktigt så var det ju inte, https://traningslara.se/en-kalori-ar-en-kalori-men/#comment-20021
  Och jag har ju dessutom nu släppt en hel bok som du kan läsa om du vill veta varför det är jobbigare ”med stenen” om du väljer fel mat.

  Karl: Jag hade kunnat ge fler exempel och du hade ägnat dig åt att retoriskt tillbakavisa var och en av dessa utan att tycka att det kändes konstigt.

  Varsågod, ge oss gärna fler exempel på situationer där det skett och det inte varit någon enskild person som beklagat sig över något som ingen annan brytt sig om.

 5. Jacob Gudiol:
  Varsågod, ge oss gärna fler exempel på situationer där det skett och det inte varit någon enskild person som beklagat sig över något som ingen annan brytt sig om.

  Tror du att jag skulle lystra till en sådan uppmaning? Att det skulle leda till att du förstod? ”Ingen annan har klagat” och därför har jag fel i mitt tyckande, är tillräckligt talande för inställningen.
  Bästa blogg 2012 har jag full förståelse för. Inte om du hade fått det priset idag. Men strunt i det, för jag är ju bara en, som säger något. Och de som inte bara kommer med beröm, de ska man inte lyssna på och helst förminska. För sånt sysslar du med Jakob. Vill du att jag ska länka till dina egna inlägg eller hittar du dit själv?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *