Traningslara.se vann Guldhjärtat 2012

Då har jag precis kommit hem till Helsingborg, Skåne och jag tänkte bara kort summer helgen i Göteborg. Om du missade förra inlägget har jag spenderat helgen på Fitnessfestivalen där jag har underhållit mig själv samt haft några uppdrag.
På lördagen assisterade jag Eleiko i deras workshops i tyngdlyftning. Den jag assisterade var Jim Gyllenhammar som innehar det svenska rekordet både i ryck (177 kg) och stöt (226 kg). Jim är även nybliven förbundskapten för det svenska tyngdlyftningslandslaget så det var kul och intressant att få träffa honom och prata lite träning.
Själv workshopen gick till som så att Jim gick igenom tekniken inför deltagarna (ca 40 personliga tränare). Efter det fick deltagarna prova på själva och under den tiden gick jag och Jim runt och gav feedback till deltagarna och försökte korrigera de större felen. Så här vacker var utbildningssalen innan vi drog igång den första timmen.

Utbildningslokalen på mässan i Göteborg
Så här trevligt såg det ut när vi hade förberett lokalen inför workshop nr 1 där Jim gick igenom ryck.

Både workshopsen tyckte jag gick väldigt bra med tanke på att det var 40 deltagare som skulle testa på ryck och stöt på en timme vardera. Givetvis blir inte tekniken helt rätt på den korta tiden men det var många som gjorde stora framsteg. Det är också väldigt tacksamt att instruera personliga tränare då de har lättare att ta till sig och förstå direktiv. Det blir mindre missförstånd i kommunikationen 🙂

Galamiddag och utdelning av guldhjärtat

Traningslara.se vann guldhjärtat i kategorin årets hemsida/blogg
Traningslara.se vann guldhjärtat i kategorin årets hemsida/blogg

På lördag kväll var det dags för galamiddagen där de bland annat delade ut guldhjärtat som är ett stort pris som delas ut varje år till årets gruppträningsinstruktör, årets PT, årets hemsida/Blogg, årets förebild samt årets Hederspris.
Traningslara.se var nominerad i kategorin årest hemsida/blogg och det var tur att jag hade tagit mig till galan för vi vann 🙂 Traningslara.se har varit nominerad till olika utmärkelser då och då och vi har även varit med i några topplistor men det här tror jag är första segern.
Sett till prestige så rankar jag också guldhjärtat väldigt högt och det ger en hel del bra marknadsföring för mig och Nicklas. Så det var kul.
I övrigt var middagen också väldigt trevlig. Jag och sambon kom inte tillbaka till hotellet förrän strax innan klockan tre på morgonen. Ett väldigt bra arrangemang helt enkelt.

Söndagen och paneldebatt kring Crossfit

På söndagen var det sen dags för debatt på en av scenerna. Det var jag, Jonas Colting, Paolo Roberto, Alex Danielsson, Mads Jacobsen och moderatorn Robert Stasinski som var med. Jag har redan fått ett par förfrågningar om att summera debatten men jag tycker inte det är passande då jag själv var med i den. Jag minns mer mina egna poänger och summeringen skulle därför garanterat varit skev.
Personligen tyckte jag dock att det gick helt okej för mig och överlag var det en väldigt bra debatt med många intressanta synpunkter. Formatet livedebatt är ju egentligen inte särskilt lämpligt i för den här typen av frågeställningar för oftast går det ju inte direkt att ifrågasätta något som påstås mer än genom att säga att man inte håller med 🙂 Det förekom dock en del ifrågasättande och ungefär i mitten på debatten hade Colting och Paolo i princip gjort mickarna till sina egna och jag och Mads fick stå och småle under en 5-10 minuter.
Det blev i alla fall en väldigt bra debatt och det var fullsatt i publiken hela tiden och efterhand såg jag att det var folk som gick och tog stolar i restaurangen för att sen sätta sig bredvid eller bakom bänkraderna som redan var uppsatta. Där var även personer som stod upp längst bak och till sidan.
Där var ingen som filmade officiellt men jag såg en kvinna i publiken som verkade filma allting med sin telefon. Så om du läser detta eller om någon känner personen hade jag och säkerligen väldigt många till uppskattat om denna film lagts upp på nätet.

Debattpanelen när vi diskuterade Crossfit på fitnessfestivalen
Debattpanelen när vi diskuterade Crossfit på fitnessfestivalen. Från vänster, Jonas Colting, Paolo Roberto, Alex Danielsson, Jag (Jacob Gudiol) och Mads Jacobsen.

Fitnessfestivalen i övrigt

Jag han tyvärr inte uppleva så mycket som jag skulle ha velat av själva mässan eftersom jag hela tiden hade en del att stå i. Vanligtvis brukar jag tycka om att testa på det som går att testa samt prata med lite utställare men denna gång hann jag inte med det. Dock hann jag gå runt ett varv på lördagen och ett kort varv på söndagen med. Mässan hade, precis som de föregående åren, växt en hel del. Och mycket av det nya var väldigt positivt.
När det gäller inriktningen mot styrka och prestation var det definitivt bättre än tidigare år. Där fanns många typer av boxar och liknande där fokus låg mycket mer på prestation och inte lika mycket på stora muskler. Personligen upplevde jag vädigt mycket av det som visades upp där som ”onödigt”. Kanske är det jag som är lite gammalmodig men en väldig massa av de träningsredskap som visades upp känns mest som de är framtagna för att det ska gå att sälja en masssa även till de som nu öppnar ”källargym” som är riktade mer åt Crossfithållet.
Hade jag haft ganska gott om pengar hade jag säkert köpt några av grejerna mest för att testa och ha lite kul men det mesta känns faktiskt överflödigt. Där var till och med några montrar där målet egentligen skulle vara att visa upp kompetensen hos personerna, inte utrustningen, men där uppvisningen mest verkade bestå av att personerna stod och berättade och visade upp udda utrustning.
Vill man visa kompetensen hos personer i en organisation tycker i alla fall jag att det är bättre att personerna lär ut principer kring träning och kost. Det som är intressant är alltså hur man tränar upp en viss egenskap eller når ett visst mål, inte hur ett visst redskap ska användas. Hur ett redskap ska användas och vilka eventuella fördelar det har mot andra redskap är något som främst försäljarna av redskapet ska berätta.
Eleiko hade ju sin monter men tyvärr hade de bara en stång framme som mest var som uppvisningen. Jag hade tex tyckt att det hade varit mycket roligare om de haft ett lyftargolv där och så hade folk fått lov att gå fram och prova på ett ryck eller en kanske en frivändning medan någon från Eleiko assisterat lite. Då hade man ju också samtidigt kunnat berätta just varför Eleikos stänger är de bästa.
Fast som sagt, även om jag tycker att det kanske var lite väl mycket utrustning i montrarna som visade upp mer prestationsinriktad träning så tyckter jag att årets fitnessfestival var den bästa hittills sett till utställare. Det var kul att går runt och titta och även om jag som sagt inte riktigt förstod varför utställare som ville visa upp sin kompetens mest verkade visa upp träningsutrustning så var det ju underhållandet att titta på 🙂

5 svar på “Summering av min helg i Göteborg”
 1. Tycker debatten var bra och rolig. Mässans höjdpunkt enligt mig.
  Nästa år vill jag se en debatt mellan Traningslara.se och kostdokton + Annika Dahlqvist! 🙂
  Make it happen.

 2. Har lite svårt att få grepp om vad en debatt mellan Colting och Roberto ang CrossFit handlade om. Colting verkar vara negativ till CF men sjukt positiv till grottmännisko-grejen. Paulo verkar vara sjukt negativ till grottmännisko-grejen men positiv till CF? Vem tyckte vad egentligen?

 3. Patrik Schwartzkopf: Tycker debatten var bra och rolig. Mässans höjdpunkt enligt mig.

  Tack Patrik! Jag tyckte också det gick väldigt bra och jag det gjorde de andra fyra deltagarna med, i alla fall när jag frågade 🙂

  Patrik Schwartzkopf: Nästa år vill jag se en debatt mellan Traningslara.se och kostdokton + Annika Dahlqvist! 🙂

  De där två har verkligen inget på en fitnessfestival att göra 🙂 Annars hade det nog kunnat vara kul att lyssna på.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *