Imorgon åker jag iväg till Fitnessfestivalen i Göteborg. För er som inte vet är det Sveriges största händelse om du är intresserad av styrketräning. Det är ”tyvärr” väldigt mycket fokus på muskelmassa och inte lika mycket på styrka och prestation men det blir bättre för vart år som går och det blir också större för vart år som går. Senaste gången jag var där hade jag i alla fall väldigt kul.
I år ska jag hjälpa till på två workshops som Eleiko håller i där deltagarna ska får testa på ryck och stöt. Jag är tänkt att vara där mer som en assistent under de praktiska momenten så att deltagarna kan få mer hjälp med sin teknik

Eleiko stång med vikter
Eleiko stång med vikter

Den som leder dessa tillfällen är Jim Gyllenhammar som är en av Sveriges bästa tyngdlyftare genom tiderna och han innehar bland annat svenska rekordet i stöt som du kan se i det skakiga videoklippet här under. Det är första gången jag träffar Jim och det är även första gången som jag gör något med Eleiko så det ska bli kul.

På lördagskvällen är det galamiddag där Traningslara.se faktiskt även är med bland de sex sista kandidaterna till årets hemsida. Vi får se om det blir seger eller inte men det är kul att vara med i kategorin i alla fall och lite nervöst kommer det nog vara när de nämner vinnare.
På söndagen ska jag se vara med i en paneldebatt kring Crossfit på en av scenerna. Det är jag Mads Jacobsen, Jonas Colting samt de två moderatörerna Robert Stasinski och Alex Danielsson som kommer finnas på scen. Det vi ska diskutera är fördelar och nackdelar med Crossfit. Eventuell skaderisk inom Crossfit. Vad ska man rekommendera till allmänheten/motionärer? Och sen blir det säkert något om framtiden för Crossfit.
Vi får se hur det går. Live-debatter är något som jag normalt har svårt för då folk kan slänga ur sig precis vad som helst och det går egentligen inte att ifrågasätta detta på något bra sätt. Jag känner också att jag troligen kommer hamna lite mellan Mads Jacobsen och Jonas Colting då jag misstänker att deras ståndpunkt är mer åt extremerna än min. Men oavsett ska det bli kul.

Är du intresserad kan du mig på Twitter och Facebook

Under den här helgen kommer jag inte hinna uppdatera något här på sidan men Twitter och Facebook kommer jag säkerligen att vara mer aktiv. Lite bilder kommer det säkerligen från workshopsen samt om jag ser någon rolig monter eller ett bra framträdande.


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

6 svar på “Fitnessfestivalen 2012”
 1. öppnar länken till fitnessfestivalen, klickar och scrollar… hittar inget om Eleikoworkshoparna: kan du säga när de är? och hur man ”säkrar” sig en plats?

 2. Jag hoppas ni vinner. Traningslara är en riktigt trevlig sida.

 3. Jag skall definitivt försöka dyka upp. Mest nyfiken är jag på debatten. Det vore dessutom jättekul att träffa personen bakom så många bra texter!

 4. Kan du summera CrossFit-debatten? Om den inte läggs upp på nätet någonstans. Vore jätteintressant att ta del av!

 5. Stefan G:
  Kan du summera CrossFit-debatten? Om den inte läggs upp på nätet någonstans. Vore jätteintressant att ta del av!

  Hej Stefan!
  Det var en debatt på nästan en timme. Blir svårt att sammanfatta det och dessutom tycker jag inte att jag ska göra det utan någon utomstående bör i så fall ge sig på det.

 6. Jacob, jag förstår att det blir en hel del att transkribera eller sammanfatta. Uppfattar det som att du inte vill färgas av egna åsikter, men jag tror också få på nätet skulle vara så objektiva som dig och Niklas.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *