Arbetet som krävs för att motbevisa skitsnack är mångdubbelt större än arbetet som krävs för att hitta på skit.

Den så kallade bullshitasymmetrin kommer att fortsätta att vara allt för påträngande på sociala medier så länge som folk inte ställer några som helst krav på personer som bara säger saker.

Det kan verka övertygande med fina bilder, spännande och tekniska ord (dock helt påhittade eller felaktigt använda, snygga människor som säger det, snack om naturligt och ”clean” osv.

Men det är fortfarande bara helt påhittat tills de faktiskt kan ange en ordentlig källa till det som de påstår.

Det finns enkla genvägar som oftast gör att du hittar tramset snabbt. Tex:

📌 Finns det en källa?
📌 Stödjer källan det som sägs. Att någon visar en studie som säger typ ”det är skillnad på X och Y” så betyder inte det att Y är dåligt/sämre bara för att någon säger det.
📌 Kolla igenom personens övriga flöde. De flesta som delar trams och påhitt delar oftast väldigt mycket av det. Så även om en sak möjligen kan låta vettigt så hittar du snart att personen delar enormt mycket som låter fantastiskt, som du aldrig hört tidigare osv. Det är då INTE för att personen på Instagram vet mer än alla andra. Det är för att personen på Instagram hittar på saker😉.
📌 Besvaras inte kritiska frågor som är logiskt skrivna är det för att personen inte har ett vettigt svar.
📌 Om det inte finns kritiska frågor trots ett stort konto med fantastiska påstående är det oftast för att personen raderar dessa kritiska kommentarer. Det är lätt att ”städa” sitt flöde och hålla sig isolerad från kritik som guru på Instagram.

Har du fler tips och tankar så är det bara att fylla i bland kommentarerna här under. Jag är ute och reser så mina svar kan dröja något men jag ska försöka bemöta/kommentera allt som skrivs efterhand 👍

Se inlägget på Instagram


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *