Det här kanske är en lite väl specifik intressepunkt för mig men jag vet att det finns ett antal sjukgymnaster, fystränare och även läkare som läser här på bloggen ibland. En intressant intervju med Real Madrids lagläkare Luis Serratosa. De första tre minuterna ungefär är lite tråkiga men sen blir det mer intressant.
Han tar upp en hel del kring hur de försöker övervaka spelarna och se till att de äter rätt. Att de sköter sin återhämtning och sömn mm. Som Luis Serratosa säger är detta enkla och mindre saker men de spelar en stor roll i slutändan.

6 svar på “Hur man övervakar spelarna i Real Madrid”
 1. Kost och sömn skulla jag inte kalla för mindre saker. Det är saker som iallafall är väldig viktiga för mig och hur jag känner mig och presterar.

 2. Det skulle inte jag heller. Men ser man till hur fotbollsspelare sköter sig överlag så är det två saker som de slarvas en hel del med. I relation till hur viktigt all typ av träning är så är det också underordnat. Det finns killar i svenska landslaget som är utlandsproffs som mer eller mindre växt upp på 2 l coca cola varje dag.

 3. De kanske borde ställas högre krav i svensk fotboll på kost vara i form och liknande. Finns ju en spelare i GAIS som skulle må bra av att gå ner ett gäng kilo

 4. Beholder:
  De kanske borde ställas högre krav i svensk fotboll på kost vara i form och liknande. Finns ju en spelare i GAIS som skulle må bra av att gå ner ett gäng kilo

  Problemet med lagsporter är att det är väldigt svårt/omöjligt att göra. För är de tillräckligt bra så spelar det, oavsett hur de sköter sig. Hur ställer man krav då? Det går inte att straffa spelarna. Spelarfacket har ju till och med ”tvingat” in att de ska ha semester under året och under den tiden är det helt frivilligt om spelarna ens vill träna 🙂

 5. Ja dom straffar väl ut sig själva när d blir för otränade. Men borde ju kunna vara krav i kontraktet. Inte för mycket kroppsfett eller något.

 6. beholder:
  Ja dom straffar väl ut sig själva när d blir för otränade. Men borde ju kunna vara krav i kontraktet. Inte för mycket kroppsfett eller något.

  Det är många fotbollsspelare som har gjort det tyvärr. De flesta i eliten idag är mer eller mindre födda med en fantastisk fysik. De som har det andra med saknar det fysiska hamnar ofta efter.
  När det gäller kontrakt så skriver spelarna inte på kontrakten från början 🙂 Det finns ju alltid andra klubbar som vill ha bra fotbollsspelare. Men vid vissa förhandlingar går det säkert att få in den klausulen. Om nu inte facken är emot det också vilket jag inte har någon koll på.
  I Norge vet några klubbar som försökt införa förbud mot tillsatt socker och skitmat överlag. De flesta klubbar försöker också kontrollera kosten lite genom att de säger till spelarna att de ska äta frukost och lunch i klubbstugan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *