Snygg illustration över hur gener interagerar med miljön när det gäller övervikt.

Har du en miljö som är bra uppbyggt kring sådana här saker så är det väldigt få som blir överviktiga oavsett deras genetik.

Men sen ju mer du ändrar på världen desto mer skjuter kurvan iväg uppåt där de med största anlag för fetma ökar betydligt mer i vikt än de med minimala anlag för fetma.

Det är den här förändringen som har skett i samhället över många årtionden nu. Sakta men säkert åt fel håll.

För vissa får den här förändringen stor påverkan på hur de klarar av att hantera allting medan det för andra bara blir en mindre effekt.

Du kan likna det vi att gå i skolan. I princip alla klarar av grundskolan men ju mer som kraven höjs på förmåga att lära sig nya saker desto färre är det sedan som klarar av att hänga med.

Alla kan inte bli typ kärnfysiker eller statistiker oavsett hur mycket de kämpar på. Precis som alla inte kan bli idrottsproffs och tjäna väldigt mycket pengar.

På samma sätt är det otroligt svårt för vissa att hålla vikten i samhället idag men det för andra fortfarande är ganska lätt.

Men för 30 år sedan var det ganska lätt för många fler än det är idag. Vi gör det hela tiden svårare och svårare för folk.

Se inlägget på Instagram


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen till din e-post.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *