ELEIKO Powerlifting kurs

ELEIKO Powerlifting kursTill helgen är det Eleiko Powerlifting, steg 1 i Halmstad. Jag har själv inte hunnit gå den här relativt nya kursen men som jag har förstått det från utbildarna och de bekanta jag har som har gått den är den en ganska bra introduktion till sporten styrkelyft. David Liljeros har skrivit en ganska ingående recension av utbildningen om du är intresserad av lite personliga erfarenheter från kursen, Eleiko Powerlifting, steg 1 – reflektioner
Orsaken till att jag tar upp den här kursen i ett inlägg är för att Eleiko har några få platser kvar på utbildningen till helgen och de sa till mig att jag fick lov att lotta/tävla ut en av dem. Jag är inte så mycket för tävlingar på bloggar men då jag ändå är ganska säker på att det här är något som en eller flera av mina läsare säkert kan ha nytta eller behållning av så tycker jag ändå det är okej.
För att den här typen av utlottningar ska vara lagliga så måste jag ju också göra det hela till en tävling så här är min påhittade tävling. Först vill jag att du avföljer en tramssida på facebook. När du väl har gjort det så skriver du en kommentar där du berättar varför du började följa sidan från början och varför du nu anser att sidan är trams. Detta helt enkelt för att jag tycker att det är intressant att veta hur folk dras in, det är ju väldigt lätt att trycka på gilla på facebook och det hade varit kul att veta lite mer om vad som lockar folk 🙂 Du behöver inte motivera varför du följde sidan fram till idag 😉
Till din kommentar vill jag också veta varför du tycker att du skulle ha nytta av den här kursen.
Jag väljer vinnaren redan i kväll vid 23-tiden eller senaste på morgonen i morgon. Jag förutsätter givetvis att du har möjlighet att närvara hela helgen i Halmstad.
Om du inte vinner tävlingen finns det som sagt någon plats kvar till på utbildningen. Den kostar 5200 kr vilket är ett rimligt pris för två dagar. Utbildningen hålls på Eleiko Sport Center vilket är en väldigt fin lokal med grymt gym och bra föreläsningslokal.


Upptäck mer från Träningslära

Prenumerera för att få de senaste inläggen skickade till din e-post.

37 svar på “Eleiko Powerlifting, steg 1”
 1. Awkward gym moments stör mig som fan. Jag har så sjukt svårt för hela grejen med att smygfilma folk bara för att kunna håna dem i efterhand. Tycker att det är ett rätt så vidrigt koncept.
  Gym är konstiga ställen och det är så sjukt lätt att göra fel bland alla maskiner, vikter och annat. Gymmet borde få vara ett ställe där man får prova och misslyckas utan att man ska behöva oroa sig för att hamna på nätet.
  Jag kan inte tävla själv eftersom vi är mitt uppe i en husförsäljning men jag nominerar Patricia Larsson i mitt ställe. Patricia har kämpat och slitit med teknikträning för att bli bättre på lyft och en helg med Eleiko skulle hjälpa henne att få komma ett steg närmare sin tävlingsdröm.

 2. Hej, Rolig och annorlunda ”tävling”! 🙂
  Jag avföljde precis en sida på facebook ”Heaven Bar Votsalakia”, en restaurang/bar på Samos i Grekland. Började följa den i somras för jag hade en helt grymt rolig kväll där och ville kontakta ägaren/bartendern för att hälsa honom det! Nu så här ett par månader senare känns det väl sådär meningsfullt att följa vad de gör där när jag troligtvis inte komma åka dit igen. 😉
  Den här kursen skulle hjälpa mig så att jag vågar ge mig på de ”tyngre” vikterna. Undviker till viss del de tyngre lyften för att jag saknar tekniken. Så en kurs hade vart perfekt! Bor bara ett par mil från Halmstad! 🙂

 3. Jag har inga konstiga sidor att avfölja, men stör mig när någon länkar till Kostdoktorn, 5:2-dieten eller annat larv. Stör mig också på folk som skryter om att de gick till gymmet trots halsont/feber ect, och kör med mottot ” Inga ursäkter.” Man får ju skilja mellan att vara lat och rent korkad.
  Jag skulle ha stor nytta av den här kursen. Jag tränat styrkelyft det senaste året och har tagit mig upp till vikter som jag skulle kunna börja tävla på. Men jag är helt självlärd och det finns inga styrkelyftarklubbar i min närhet, så en ordentlig genomgång skulle sitta fint!

 4. Avföljde official doyoueven.com (en träningssida). Började följa sidan för tyckte det postades både intressanta och nyttiga träningstips blandat med roliga tränings memes, men på senare tid är i princip var och varannat inlägg reklam för deras egna träningskläder som de försöker kränga, som jag inte är ett dugg intresserad av att köpa, medan inläggen om träningstips blivit allt färre.
  Jag hade gett platsen åt min sambo Philip Troedsson som håller på med och tävlar i crossfit, dels för att han länge funderat på att gå någon av Eleikos utbildningar för att få ännu bättre teknik (crossfitare är väl inte kända för sin perfekta teknik direkt 😛 ?!) och därmed kunna prestera bättre på tävlingarna, dels för att han faktiskt fyller år på tisdag (bättre födelsedagspresent hade jag knappast kunnat fixa).

 5. Avföljde sidan the crossfit games. Började följa den av intresse för det jag tränar och älskar att titta på. Men då hela den verksamheten är så cyniskt uppbyggt, bara en sån sak att alla atleter på games måste ha reebok kläder, alternativt tejpa över andra märken. Eller att man ska betala 20.000 kr per år för att få kalla sig ett crossfitgym är helt sjukt, eller deras tramsiga utbildningar för instruktörer som de tar hutlöst betalt för och där man lär sig egentligen väldigt minimalt med matnyttiga saker. Dessutom hoppas jag att sporten släpps fri i andra former och öppnar upp för att t.ex. kunna köra DM och SM i crossfit. Men för att det skall vara möjligt så måsta man sluta göda den nuvarande formen där allt är låst hos HQ.

 6. Hoppsan glömde ju att motivera till vad jag har för nytta av denna utbildning i tidigare meddelande… Eftersom att jag har kört crossfit i ungefär 1.5 år nu så har jag helt klart fått upp ögonen och intresset för styrkelyft. Men i framförallt snatch eller ryck som det heter på svenska så har jag stora tekniska begränsningar sedan skulle jag även vilja kunna finslipa min teknik i övriga basövningar såsom benböj, mark frivändning t.ex. där jag tycker att jag har en hyffsad teknik men gärna skulle bli bättre för att kunna lyfta på ett säkrare och bättre sätt.

 7. Jag hittar inget konstigt att avfölja, kanske något lopp som inte längre finns eller så. Men det jag stör mig på är alla spel som dyker upp… Jag brukar dock blocka dom, så får inte upp dem mer än 1 gång. Men det kommer ju inbjudningar till både det ena och andra.
  Jag har funderat på att utbilda mig hos Eleiko, kanske i första hand strength coach utb. Men tycker denna låter mycket intressant med. Att vinna en helg i Halmstad skulle få mig att få tummen ur och faktiskt se vad jag vill syssla med i framtiden… 🙂

 8. Jag valde att avfölja skitsidan kostdoktorn, inget på sidan som innehåller något jag har nytta av eller står för.
  Jag vill gärna gå kursen är för att jag vill lära mig mer och utvecklas. Lära mig lyften och kunna utföra dem korrekt. Learning by doing! Målet är att bli grymt stark och i framtiden tävla!

 9. Jag avgillade precis sidan ”Nyheter24” på Facebook. Anledningen är att deras nyheter har visat sig ofta vara opålitlig eller fullkomligt orelevanta och ska ibland inte ens klassas som nyheter. Den här kursen skulle betyda väldigt mycket för mig då jag är 17 år och spelar handboll på elitnivå. Kursen tror jag kan bli skillnaden mellan min fysik och mina konkurrenters.

 10. Jag har valt bort att gilla ”Mens health” och ”Muscle & fitness”. De var redan dolda i min aktivitetslogg men de låg kvar som gillade, men inte längre. De publicerar stora mängder information om träning som de fullständigt saknar belägg för. Ofta kommer också motsägande uppgifter, ex: ena veckan är periodisk fasta det bästa för att deffa/behålla muskler och veckan efter är det enormt katabolt att inte äta frukost.
  Jag gillade dem för att jag var så träningsintresserad, men då de bara var intresserade av läsare och inte om innehållet har jag tagit bort dem från min FB.
  Träning är ett stort intresse för mig och dessutom har jag haft kroniskt ont i ryggen i några år. En så här utbildning skulle kunna hjälpa mig att få till tekniken bättre och kanske slippa eller reducera min smärta.

 11. Jag avgillade Men´s health mest för att jag känner att den inte står för det jag gillar om hälsa o träning, utan på ett flashigt sätt ta fram fåfängan i just hälsa o träning.
  Jag vill gå kursen för att fördjupa mig mer inom styrkelyft och dess olika moment, vilket jag har nytta av i min träning och mina mål i framtiden.

 12. Ha, ha, underbart! Jag avföljde en sida om ”Kost och träning” som mest gick ut på att visa upp sig så mycket som möjligt. Och just ja, visa vad man äter i tid och otid också. Jag har precis börjat med styrkelyft för att bli en starkare triathlet, finns några skavanker att rätta till i denna 40+ kropp… 🙂 Jag tror på den här typen av träning och känner att det är ett bra komplement i vägen mot Ironman Copenhagen.

 13. Hmm..här gäller det att rannsaka sig själv. Först hittade jag inga trams-sidor men sedan tog jag ett omtag och avföljde: ”Derfor kan du ikke sige ”nej” til en kajakroer”. Jag började följa sidan pga att kanotister har otroligt snygga överkroppar och är vackra att titta på och för att jag kanotist själv. Men självklart är detta bara trams, yta och faktiskt löjligt. Jag har tillräckligt med yta, press hur jag och människor omkring mig ska se ut. Tror detta även bidrar lite på hur mitt skeva mans-ideal ytterligare utvecklas..
  Jag vill gärna gå kursen då jag skulle vilja ha mer kunskap kring hur jag ska göra för att bli starkare och hur jag lyfter tyngre. Kanske ger den mig även skjuts till att lyfta mer och våga ta mer plats på gymmet och kunskap till hur jag ska göra. Ibland kan jag vara feg och inte våga pröva då jag är osäker..

 14. Jag valde att avfölja sidan ”Rich piana” för jag tror inte han har absolut någonting att backa upp påståenden som han konstaterar att ska funka. Anledningen till att jag började följa honom var nog för att han var grov och jag var väldigt ung och dum. 😉
  Jag studerar idrottstränare på dalarna universitet där jag bland annat får lära mig lite saker av din gamla antagonist Michail Tonkonogi. Jag är mest intresserad av just styrketräning och detta vore ett väldigt bra komplement till min utbildning ! 🙂

 15. Hej Jacob!
  Jag avföljde Kelly Starettes sida Mobillity Wod, då detta var det tramsigaste jag kunde hitta bland mina ”gilla sidor”, jag började gilla sidan för cirka tre år sedan då jag som nybörjare i styrketräningsvärlden upptäckte att jag efter ett arbetsliv på en cykelsadel (jobbar som cykelbud) var extremt stel i höften och otroligt asymmetrisk i min kropp. Detta skrämde mig och herr staretts blandning av övertygande retorik, skrämselprogaganda och stensäkra hållning till att hans lösning är den rätta gjorde att jag gillade den. Efter att ha satt mig lite in i sakernas tillstånd (alltså, jag har lånat böcker på biblioteket, läst böcker, talat med fysioterapeuter, provat själv och applicerat lite eget kritiskt tänkande) så förstår jag nu att värden inte är så enkel som Starrett utger den för att vara. Orsaker till smärta och skada är otroligt mycket mer komplexa än vad han lär ut. Därför avföljde jag den nu.
  Jag vill gärna gå kursen då detta är en livsdröm för mig att få utbilda mig och lära mig mer om träning, vår kropp och hur den fungerar. Jag skulle inte bara uppskatta utan även utnyttja möjligheten till fullo, jag har lärt mig att när en chans kommer i livet så ger man den 100%. Sen så skulle jag få en väldigt bra ursäkt att besöka min gamla farmor som fyller 94 här om inte så länge, hon skulle nog uppskatta ett besök!
  Med vänlig hälsning,
  Simon Busk

 16. Tryckte bort ”Axon”. Har väl inget egentligen emot karln. Han gör sin grej och det är en fr värld. Men för att följa vill jag ha mer än reklam, kollapåmig och sladda med småbil.

 17. Avföljde ”Scandic Helsingborg Nord” då det inte riktigt fanns skäl till att följa alla deras lunchtips varje vecka då jag inte ens bor i Helsingborg. Började följa dom från början för jag brukar bo där under festivaler! Är otroligt mycket lättare att börja följa en sida än avfölja då man oftast bara låter det flyta på tills ens flöde är helt fullt av skräp.
  Den här kursen skulle verkligen ge mig en bra grund att fortsätta bygga min fysik och utveckling på även om jag inte tränat olympiska lyft så länge.

 18. Jag valde att sluta följa ”awkward gym moments”, började följa dem för att det var kul att se lite nybörjarfel, numera bläddrar jag bara förbi dem, tycker att det är lite taskigt med alla smygfilmingar..
  Jag valde oxå att sluta följa ”Strävan” har egentligen inget emot Kenny, Jag började följa honom för hans matlådefestivaler. Varför jag slutade? Det inte finns några egentliga källor eller studier i hans uttalanden eller påståenden.
  Finns det någon kurs/skola jag skulle gå, så är det en inom styrkelyft och teknik!
  Jag skulle vilja gå denna kurs då jag är lite kluven på att styra min bana mot byggning eller styrkelyft. Tror att Kursen skulle kunna avgöra detta genom att få ökad kunskap och teknik. Kursen skulle garanterat ge mig tips för livet som gör att jag kan lyfta bättre och vara skadefri.
  Dessutom, som småbarns pappa är det svårt att få till ekonomin att unna sig en sådan kurs.
  Mvh Kennet Skoogh

 19. Slutade följa ”Yeah, She Squats” för att numera har jag en underbar flickvän/sambo – och tro det eller ej det är inte på hennes kommande eller önskan, utan jag känner inte ett behov för sådana ”motivationsbilder” längre, när jag har en sån fantastisk flickvän 🙂
  Jag började följa sidan när jag var singel och kände att bilderna ”motiverade mig” (det var faktist mer än bilder på rumpor -intressanta artiklar om träning, kvinnor och diverse interviewer med olika atleter).
  Ironin i det hela är att min flickvän själv följer denna sidan… hehe 🙂
  Självklart så vill jag gärna utveckla min egen träning, fast mer än så, skulle jag otroligt gärna vilja vara med på kursen för att vara med till att utveckla sporten i Helsingborg och kunna hjälpa till på HAK-Greppet så mycket som möjligt. Jag har nyligen börjat involvera mig i klubben och hjälpt till med diverse saker, men skulle även vilja börja avlasta våran tränare, Kenneth, som har mycket att göra för tillfället. 🙂 Kanske starta någon ungdomsgrupp någon gång i veckan, ungefär som min flickvän bedriver med tyngdlyftningen. Hon säger ofta att jag redan är tillräcklig kunnig för det – fast jag vill gärna ha lite mer kött på benen först!
  Ha det gott!

 20. Jag avföljde Axon aka Martin Löwgren. Jag antar att jag i något skede haft tankegångarna ”coolt, han han kör dyra bilar och kan latinska termer, han måste vara en framgångsrik PT”. Min uppfattning om honom är fortfarande ”coolt, han kör dyra bilar och kan latinska termer och verkar vara en framgångsrik PT”, men ungefär där slutar det också. Framgång behöver inte nödvändigtvis bygga på kompetens. Tyvärr. Var och en måste ju dock få bilda sin egen uppfattning om olika aktörer och jag kan inte tvinga min syn på nån annan, men jag kan iaf ta avstånd genom att ta bort min ”like”.
  Jag hade älskat att gå Eleiko Powerlifting av två anledningar; dels för att jag är genuint intresserad av styrkelyft och själv tävlar i det, det finns alltid något nytt att lära sig. Men också för att min vän Carl är en av hjälputbildarna på kursen och jag hade velat få chansen att plåga honom med frågor om hur man bäst cyklar sitt kreatin, vilket proteinpulver som är bäst för bänkpress och, framförallt, om det inte är farligt att gå under 90 grader i knäled i knäböj.

 21. Jag vill inte avfölja någon sida, men en sida jag ogillar är kostdoktorn som av någon anledning ratar allt han inte tycker är rätt och bara kör över folk med dumma kommentarer, tycker man ska vara ödmjuk inför andra människor och deras syn fast man själv kanske har en annan uppfattning. Diskutera istället för att bara halshugga är mer min stil.
  Jag är utbildad personlig tränare, älskar träning och tränar själv hårt för att inom snar framtid kunna börja tävla inom styrkelyft och strongman, men känner att jag slår huvudet i väggen gång på gång och kommer liksom aldrig framåt känns det som

 22. ”Träning och kost” var en bra idé från början där alla publicerade sina tankar och framgångar med träning i kombination med kost. Sen började moderatorn att sd-trolla och gruppen rök. Synd på något som kunde vara bra, men blanda aldrig in politik med träning, det är för att må bra och lyfta svintungt som man tränar, inte för att vädra sin skitiga agenda.
  Jag upptäckte träning för ett år sen och har äntligen förstått varför man ska lyfta, dra och knuffa tunga saker. Det är vansinnigt häftigt att få känna sig som en lyftkran. Jag är bara livrädd för att jag gör det fel och ska skada mig. Ju mer man lär sig, desto mer upptäcker man att man inte kan.
  Tack för en fantastisk sida!

 23. OOOO vad roligt och inspirerade det hade varit att gå den här kursen!
  Jag älskar att lyfta tungt och håller för fullt på att lära mig teknik. Men att få gå på en kurs hos Eleiko hade ju varit helt magiskt, då vet man ju att man har att göra med proffs!
  Hursomhelst, jag gick in och gillade en sida som heter Strong is the new Skinny. I tanken om att det faktiskt skulle handla om råstyrka. Kanske med en förväntan att det skulle vara riktat lite till kvinnor.
  Men jag stannade inte länge. Sidan har ingenting med styrka att göra, det är ett suddigt flöde fyllt av tråkiga motivationscitat, produktreklam och utseende-relaterade inlägg. Urk!

 24. Hej! Avföljde precis Gizmodo då jag aldrig går in på den sidan.
  Jag har, mina 41 år till trots, precis börjat med tyngdlyftning så detta skulle vara en rejäl sporre och lyft för min fortsatta tyngdlyftningskarriär

 25. Jag väljer att avfölja ”High Fat Fitness”. Visst, en personlig blogg, men där det påstås en massa saker kring vetenskap och forskning som inte kan styrkas genom vetenskapliga referenser, inte ens om man ber författaren om det.
  Började kika på sidan när den blev uppmärksammad på Träningslära.se sen har jag följt sidan med skräckblandad fascination över hur mycket någon kan påstå utan att folk överhuvudtaget ifrågasätter (eller om det är så att kritik raderas under föresatsen att bloggen är just en ”personlig blogg” med personliga åsikter).
  Se bara ett exempel som (svar på läsarfråga) ”….Kolla gärna på youtube vad alternativmedicinen säger om cancer, rekommenderar starkt Leonard Coldwell som har högsta success-raten i världen när det kommer till att bota cancer. Tror han har 99%ig success rate eller något sådant, också författare till 19 bestsellers och väldigt spirituell, så tummen upp för honom!” (2014-11-12, http://www.highfatfitness.net/poserandet/#comments )
  Är det så att ”i de blindas rike är den enögde kung”?!
  Jag skulle vilja genomföra Eleikokursen för jag har ett nyväckt intresse för styrketräning som träningsform och hur den ger positiva bieffekter för många andra idrotter. En intensivkurs skulle definitivt hjälpa mig på vägen till bättre teknik!

 26. ..Priset! Ingen tvekan att jag ska tävla.
  Sidan jag började följa är ”Hästar finns inte” eftersom den bygger på den enligt mig geniala idén mindfuck-humor.
  Jag tycker nu att sidan är trams eftersom det jämförelsevis var mycket roligare när det var nytt.
  Det hade varit seriöst inspirerande och riktigt givande för mig att gå den här kursen så här i början av min lyftar-karriär. Jag har styrkelyft regelbundet i ett halvår och älskar det! Är inställd på att satsa på sporten och lära mig av de bästa för att bli så stark som löjligt. Detta hade varit HELT perfekt, och dessutom få träffa likasinnade träningsnördar.

 27. Jag valde att avfölja två sidor, en som heter traningslara.se, den andra traningslara.se. Detta då jag anser att dessa sidor istället för att ge mig snabba ”magic pill-lösningar för både kost och träning är uppbyggda på tråkig forskning och så in i fördärvet nyanserade påståenden. Hur roligt är det att läsa att ditten eller datten möjligen kan fungera, och att det krävs hårt arbete för att nå resultat. Jag vill ha mirakelmetoder som ger mig magrutor på två veckor max, nått som t.ex. ”Aftonbladet hälsa” lovar i vart och vartannat inlägg. I övrigt gillar jag Axons information, mannen måste ha fotografiskt minne då han ordagrant kan återge andra skribenters texter och använda som sina egna alster, vem tycker inte om en människa som skor sig på andras framgångar och hårda arbete?
  Gillar även sidor där upphovsmännen- och kvinnorna själva har ”lyckats” med sin träning av åtminstone en kroppsdel, vilket dem som sin enda kvalifikation inom träning (fuck utbildning) på sina instagram-konton dagligen visar genom att lägga upp bilder på exakt samma kroppsdel i samma pose på varje.jävla.bild. Där snackar vi experter. .
  (Skojade).
  Jag har redan avföljt eller aldrig valt att följa dessa onyanserade sidor som fokuserar mer på att skapa rubriker än att faktiskt ge en någorlunda verklighetsanknyten bild gällande kost och träning.
  Jag skulle vilja gå Eleikos powerlifting-utbildning dels då jag tror att jag skulle kunna få bättre resultat i min egen träning efter genomgången kurs. Men främst då jag tror att kunskaperna från kursen skulle kunna bidra till att mina patienter och kunder får en bättre rehabilitering efter deras skador och operationer, detta genom mitt yrke som leg.fysioterapeut. Då jag arbetar mycket med idrottsmedicinsk inriktning både gällande rehabilitering av t.ex. korsbandspatienter och även på fältet som ”physio” för ett fotbollslag tror jag att detta skulle kunna ge mig väldigt mycket ur både rehab- och prehabsynpunkt. Man kan tycka att en fysioterapeut redan borde kunna mycket inom detta fält, men jag känner mig långt ifrån expertnivå trots flera års egen styrketräning och två års arbete med rehabilitering. Att få gå denna utbildning skulle ge mig ett ”lyft” både personligen och yrkesmässigt.

 28. Passade på att gå igenom min ”gillamarkeringar” och passade på att avfölja ”Awkward Gym monents”. Började följa sidan från början för att det fanns lite roliga bilder och klipp, men antar att jag ”vuxit ifrån det”. Ser ingen poäng i att se folk vara när på eller skada sig på gymmet. Nu för föredrar jag att följa sidor som ger mig vettig och relevant information, så som N-gruppen, Träningslära, Styrkelabbet, Jakob Richloow med flera.
  Varför jag skulle ha nytta av Eleikokursen: Tävlande i styrkelyft sedan mars i år, vilket innebär att jag har ett stort intresse för sporten, men har mycket att lära. Tror att den här kursen skulle bidra till en för mig bättre prestation och en säker och hållbar lyftteknik. Har funderat på att gå kursen ett tag, men har inte råd att ta 2/3 av CSN tyvärr :/

 29. Kul tävling. Jag började följa Awkward Gym Moments för att jag tyckte det kom upp en del roliga klipp där under en tid för något år sedan.
  Nu avföljde jag sidan eftersom jag börjar ledsna ur lite på alla tramsiga ”gym memes” där man försöker glorifiera fitnessvärlden och dess invånare. AGM är även en sida som såklart, som alla andra fitness-sidor, hoppat på ”basha-crossfit-tåget”. Börjar ledsna rejält på sånt eftersom jag anser att Crossfit som idrott eller tävlingsform verkar skitjobbigt och jag har stor respekt för dess atleter som besitter många egenskaper av ganska hög klass. AGM gillar att filma folk som gör någon jätte underlig övning på gymmet och skriva ”Crossfit fail”, det verkar som att allting som ser konstigt ut på gymmet är idag utfört av Crossfit-atleter eller folk som utövar Crossfit som träningsform. Under de senaste veckorna har det kommit upp en video med Crossfit tjejer som utfört marklyft och försöker med alla knep (krumma bål, skjuta in knän) för att få upp stången och får ta väldigt mycket kritik av folk för att hon lyfter med en uppenbart skadlig lyftstil. Att folk inte inser att det är en tävling och det är vikten som räknas och inte hur hon får upp den? Det jag reagerar mest på är att om du varit på en styrkelyftstävling så ser du samma sak, folk gör sitt yttersta för att få upp stången (inom reglernas ramar såklart, oftast). Det är ju trots allt tävling och då gör man allt för att vinna.
  Mycket rants om crossfit nu, men tycker man bashar allt för mycket på stackarna! Det är ju de dåliga coacherna och marknadsföringen som borde få kritik om något. AGM fick ta smällen 😉
  Läser för nuvarande Idrottsvetenskapliga programmet i Östersund där det satsas en hel del på längdskidåkning och uthållighetsidrott, inte fullt lika mycket vikt läggs på styrke-delen som jag skulle önska. Jag tror därför att den här utbildningen skulle kunna komplettera min utbildning på ett bra sätt. Har tränat styrketräning i nästan 6 år och tävlat i styrkelyft i lite över 1 år, men tror inte min lyftning är fulländad nånstans, alltid kan man lära sig nya saker. Skulle gärna vilja lära mig mer om hur man mer praktiskt lär ut lyft till nybörjare.
  Håller tummarna!

 30. Jag slutade gilla Läkare för framtiden senast, jag började få tvivel om den för ett tag tillbaka sen, varför gillade jag sidan? jag blev tipsad av en vän att följa den i och med just då var jag vegeterian men började märka att var rätt ensidig syn på det rätt mycket.
  Varför kan jag ha nytta av kursen? Jag har börjat träna styrketräning hemma ett par månader nu (bor långt från gymmet) och närmar mig lite tyngre vikter, har följt styrkelabbet som motiverat mig till just detta och försöker göra rätt teknik så gott det går, men det kan va bra att få andra ögons syn hur man gör se om man ligger bättre eller sämre till på sin teknik och utförande 😉

 31. Avföljde just omtalat.se.
  Jag började följa den för många roliga klipp och som ett roligt tidsfördriv. Det produceras dock väldigt mycket filmer, vilket enbart bidrog till mitt ökade smartphoneberoende.
  Har börjat följa dina sidor sedan någon månad tillbaka (också beroende framkallande… ;-). Att läsa din/er blogg har framförallt bidragit till ökad träningsmotivation genom ökad kunskap i träningslära. Har nu skapat ett nytt träningsprogram, där marklyft, knäböj utgör en stor del. Hade varit nyttigt för mig att få lite ordentlig utbildning och då framförallt teknik.
  Har lyssnat lite på body-radio, där jag blandade ihop dig och Ola, vilket dock inte gjorde så mycket. Ni verkar ganska lika på många sätt.

 32. Har valt att avfölja Sveriges Ateister för att det är en ganska talanglös sida som jag började följa på grund av någon löjlig debatt jag fick syn på genom en vän på FB. Och den tillför mig inte ger mig ett skvatt.
  Jag skulle vilja gå den här utbildningen för att jag tränar mest tunga basövningar och har gjort så sen jag började träna för 1,5 år sedan.
  All teknik för att utföra lyften på ett säkert sätt har jag försökt läsa mig till och det har fungerat bra men
  nu har lyften blivit ordentligt tunga och jag är nästan helst själv på mitt gym att köra så tungt så tips och finjusteringar för att nå fram till mina mål hade varit grymt.
  Hade också varit fantastiskt att träffa likasinnade själar.
  Finns inget bättre att lyfta tungt. 🙂
  Marcus

 33. Jag avföljde sidan skumtomtar, tror inte vi behöver en närmre förklaring.
  Varför jag vill vinna en kurs i powerlifting är för att jag har gymmat i ett år, på riktigt, och började med baslyften så sent som i augusti. Jag vill utvecklas mer och få en stabil grund och fortsättning. Utvecklas och utmanas!

 34. Jag följer inga tramssidor vad jag kan se. Ibland ser jag dock trams i mitt flöde som några av mina FB-vänner delar, och det jag blir mest illa berörd av är vaccin.me som sprider FUD om vaccin. Anledningen till att det upprör mig är att vaccinationsmotstånd faktiskt kostar liv, och att vaccin.me medvetet (svårt att tro att det är omedvetet) sprider desinformation i frågan, vilket alltså bland annat några av mina FB-vänner låter sig övertygas av.
  Varför går man då på detta? Jag antar att det till stor del beror på en i grunden sund skepsis mot auktoriteter och kapitalistiska företag, som i det här och liknande fall leder vilse. Det stora problemet här är alltså att den stora skepsisen mot läkemedelsindustrin och myndigheterna kombineras med en total frånvaro av skepsis mot de påståenden som basuneras ut av vaccin.me och dess gelikar. Deras inställning till forskning blir också märklig, då varje enstaka vetenskaplig artikel som – skenbart eller reellt – stöder tesen om att vaccin (eller psykofarmaka eller andra läkemedel) har skadliga verkningar tas som intäkt för att man har rätt, medan det berg av evidens som visar på att de positiva effekterna överväger avfärdas som del av konspirationen (”forskningen är köpt av läkemedelsindustrin”).
  Jag skulle verkligen vilja gå Eleikos styrkelyftskurs av flera anledningar. Den självklara är att jag i januari kommer att delta i den ”inofficiella” styrkelyftstävlingen Björnbrottarlyftet (https://www.facebook.com/Bjornbrottarlyftet), och att få gå igenom tekniken i de tre stora lyften under överinseende av proffs vore naturligtvis en enorm hjälp.
  En annan anledning är att jag drömmer om att starta en styrketräningsklubb på min hemort, och i den drömmen ingår att gå Eleikos kurser. Att vinna den här tävlingen skulle bli en spark i baken och förhoppningsvis få mig på vägen från dröm till plan.

 35. Äntligen någon som ger ut en gedigen tävling på en blogg!
  Jag slutade gilla Jen Jewell. Någon gång trodde jag att fitness var intressant då det ”ser bra ut” på vissa som promotar det och innebär mycket träning och slit. Men det handlar ju bara om vilka pulver man käkar och sen se ut som att man lider av något då man inte har något fett på kroppen. Bort med henne.
  Jag går Idrottsvetenskap på Linnéuniversitetet i Kalmar vilket först visar på mitt intresse inom idrott. Sen är jag en hobbylyftare då jag hängt på andra på jobbet i försvarsmakten men skulle vilja lära mig mer om att bli stark och hur jag utvecklar min maxstyrka. Det är även något jag kommer läsa om och en stor anledning till varför jag valt idrottsvetenskap. På grund av min kroppsbyggnad är jag även nyfiken på att börja tävla i styrkelyft!
  Hade varit mycket givande att få gå kursen, nu håller jag tummarna!

 36. Jag slutade följa ”fittnesskolan” för jag tycker deras artiklar är dåliga (inte så djupgående) och ganska tråkiga. Jag fick tips av en vän om att det skulle vara en sida som man lärde sig väldigt mycket på så jag började följa sidan som helt grön i gymmet.
  Jag har styrketränat i ett år och har fastnat för just styrkelyftandet det jade vart väldigt roligt med en kurs i det så jag kan lära mig på riktigt.

 37. Jag avföljde ”ja till trängselskatt”, om det är trams eller inte är subjektivt. Jag började följa den för att matas med fakta från ja-sidan inför folkomröstningen i Göteborg då negativa argument östes från alla andra håll.
  Jag skulle ha nytta av kursen då jag drog på mig en skada i marklyft för ett år sedan och har fått köra lättare rygg och benträning sen dess. Nu känner jag mig dock redo att höja vikterna igen och bättre teknik hade nog inte skadat. Styrkelyftövningar är det roligaste att träna tycker jag och jag saknar att lyfta tungt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *